Край на лобистките текстове между първо и второ четене

Нинова: След 4 г. битки приеха предложението ни
25
Край на лобистките текстове между първо и второ четене
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След 4 години битки приеха предложението ни против лобистките текстове, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова.

"Най-накрая започва да се случва нещо разумно. Преди две години заявих от трибуната на парламента, че ГЕРБ залагат корупцията в законите и така я правят ненаказуема. Това ставаше с лобистки предложения от отделни депутати между първо и второ четене на закона тихомълком. Борихме се срещу това задкулисие 4 години", подчерта Нинова.

"Най-накрая днес народните представители подкрепиха предложението ни това вече да не е възможно. Дано това да е добро начало на промяна на досегашния корупционен модел", добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: Корнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Ванката Не мисля, че лобизмът е корупция-това е глас на реалните интереси на отделни отрасли за тяхното развитие,позволяващ да се предотвратят изкуствени, нереални и неработещи закони в тази област.Не е задължително законът да се съобрази в крайна сметка с лобистките искания, но съществуването им във въздуха "приземява" формулировките на нещата в много закони, прави ги работещи..Абстрактни закони, поправки,противоречащи анекси,несъобразени с реалното състояние и проблеми водят до корупция
20
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Лобизмът не е беззаконие.Той е институционализиран и дори включен в правния корпус на държави като Великобритания и е един добър инструмент за създаването на добри работещи закони.Нинова тук отново лъже, че лобизмът на Герб бил основа на корупционните закони у нас-основата на корупционните закони у нас е Преходът към пазарна икономика *** БСП, който създаде множество такива корупционни закони, действащи и в момента! Не може да има "тихом-мълком" предложение за промяна на закон особено м-у четения
19
1
 
1
 
! Отговори
ТАКА Е БАБО МАРО... преди 2 години
ЩОМ ЧАКАШ НА ДЪРЖАВАТА ....ЩЕ ТЕ ДЕРАТ КАТО ЯГНЕ НА ВЕЛИКДЕН , ЩОТО АРМИЯ ОТ ЧИНОВНИЦИ И ПАРТИЙНИ ДЕБЕ ЛОСЕР КОВЦИ , ЧАКАТ ДА ИМ ПЛАТИШ ЗА СКАПАНАТА БЕТОННА ПАНЕЛА , СТУДЕНОТО ПАРНО НА "ТОПЛОФИКАЦИЯ"...И РЕД ДРУГИ "СОФИЙСКИ БЛАГИНИ" ЗА ДЪРТИ ПЕЙЗАНИ , КАТО ТЕБЕ...!
18
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
ами хаиде да почнем от техн паспорти на старите сгради 45 години плащаме данъкза панелите и сега 1000 лв за документ ами телефоните в асансъорите 276 лв за давикам техника ами всяка година 60 лв на частна фирма че уж е прегледала асансъораами сега искат да се сменят старите асансъори срещу 8000 лева защо както държаватасанира безплатно така и подмяната ако се налага изобщо да стане по същия начин
17
1
 
2
 
! Отговори
БЪРКАТЕ ПОНЯТИЯТА: преди 2 години
ВСЯКА НАПРЕДНАЛА ДЪРЖАВА ИМА СВОИТЕ "ЛОБИСТКИ ЗАКОНИ " , НО САМО ЗА ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД---С ЦЕЛ ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА "ИКОНОМИЧЕСКИ ПРИОРИТЕТИ"!ИНАЧЕ ---НЯМА ДА ИМА НОРМАЛНО РАЗВИТИЕ БИЗНЕСА И ИКОНОМИЧЕСКАТА ЕФЕКТИВНОСТ , ЗАЩОТО САМО ТОВА Е НАЧИНА ЗА ДА СЕ ПОДКРЕПИ , ОПРЕДЕЛЕН ДЯЛ ОТ ИКОНОМИКАТА НА СТРАНАТА!----ДРУГОТО СА "КОМУНИСТИЧЕСКИ АЛАБАЛИСТИКИ"...ЗА НЕУКИ ШАРАНИ И СИМПАТИЗАНТИ ОТ КРЪЧМИТЕ...!
16
3
 
5
 
! Отговори
Айде пак глупости... преди 2 години
Дали ако ги нямаше "лобистките игри" на И.Костов , краварката от с.Крушовица , щеше да приватизира "Техноекспорт" и да гушне солидна сума...??!Дали ако никой не лобираше за Цв.Василев , като "банкер на годината" , щеше да фалира КТБ и да замъкне България с милиарди...??! Ако не бяха лобистките закони на БКП/БСП ,дали щяха да фалират цялата банкова система на страната??! ...КРУШОВСКАТА *** ПАК СЕ "ИЗПУСКА " ...КАТО ЗА НА СЕЛСКИТЕ СБОРОВЕ...!
15
1
 
1
 
! Отговори
Ванката преди 2 години
До ЛобизмътЕ да, ама не... Лобизмът си е узаконена корупция, т.е. пак ще ни го ***, ама с касов бон.
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гроб е ОПГ, а не партия!
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия номера са много от преди ГЕРБ. Но, понеже са изгодни за много бизнесмени, продължават вече толкова години. Подобно плоския данък - БСП го въведоха, а ГЕРБ просто не го пипат. Има история и преди ГЕРБ, не са всички читатели тиинейджъри, че да не помнят друго и за всичко ГЕРБ да им е виновен. Ама тая мантра докога ще минава?
12
1
 
2
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Така сА борихте че чак мазоли ви излязаха!
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Край на приватизационните спомени, кой спечелил, спечелил, който не можал, за негова сметка. Госпожата, обещава, че оттук насетне ще бъде честна и почва на чисто
10
21
 
12
 
! Отговори
БСП преди 2 години
БСП ще възкреси демокрацията в България.
9
2
 
14
 
! Отговори
Лобизмът преди 2 години
Трябва да се легализира и депутатите да декларират за какво именно и колко са получили от официалните лобисти.
8
5
 
12
 
! Отговори
до Пияндето преди 2 години
Сигурно пак ще ме изтъркат, но само искам да отбележа, че ние от 30 години сме първи подражатели на САЩ. Да не кажа нещо друго. И оправихме ли се?
7
3
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До 4 и 5 === Казвам как е в САЩ, не дали е редно или нередно. Не съм чул или чел американците да негодуват срещу лобизма. А ако наистина си мислиш, че водещата икономика в света САЩ са "цъфнали и вързали", си много зле. Можеш ли изобщо да сравниш как живее средностатистически американец и средностатистически българин? Влез в сайта на Walmart . usa, виж им цените, после намери колко им е средната заплата и сравнявай с БГ :)))
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В САЩ все слагат фенси имена, които нямат нищо общо с действителноста, като патриотичния закон( чрез, който подслушват гражданите си). Кое му е патриотичното на този закон? Същото е и с корупцията, която наричат лобизъм. Общо взето в САЩ корупцията е ниска понеже е законна.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лобизмът в САЩ е законен така си изнесоха производствата в Китай и срещу рушвети някои политици им предоставиха технологиите си. Сега разбрахте ли защо навсякъде искат да се инжектирате с "ваксините" ?
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пияница мистикЛобизмът е легална корупция. Това нормално ли е някой да плаща на депутати да приемат изгодни за него закони, но не и за народа, който е работодателя на депутатите?
3
5
 
10
 
! Отговори
до Пияндето преди 2 години
То затова накрая САЩ цъфнаха и вързаха. От толкова много прозрачен лобизъм и "въртящи се врати".
2
10
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Лобизма в САЩ е напълно законна дейност. Идва човека на Майкрософт да речем, дава милиони на някой конгресмен да прокара закон, всички държавни учреждения да са с Уиндоус, той го предлага, гласува се и ако мине, мине. Всички знаят дори кои са лобистите на големите концерни и фирми. И никой не го намира за нередно. Сега от приватизаторката на Техноимпекс разбирам, че у нас му викали "корупция". Явно вече сме ги изпреварили САЩ по демокрация и прозрачност при приемане на законите :)))