Помощ от 540 лв. на семействата на загиналите горски

На пострадалите от пожарите ще се отпуснат по 375 лева
Обновена: 5 авг 2021 17:45 | 5 авг 2021 13:47, Камелия Цветанова
102
Помощ от 540 лв. на семействата на загиналите горски
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Близките на двамата загинали вчера горски служители могат да получат еднократна помощ от 540 лева, каза в Народното събрание вицепремиерът и министър на труда и социална политика Гълъб Донев, цитиран от БТА.

Още по темата


Вече са разпоредени действия на Агенцията за социално подпомагане да се направи оглед на засегнатите от пожарите имоти. На хората, пострадали от пожарите, може да се отпуснат по 375 лева помощ за жизненоважни потребности, каза Донев.

Министерският съвет има готовност и работи за насочване на допълнителни пари от бюджета към общините, в които има пострадали къщи и стопански постройки. На това подпомагане могат да разчитат хората с пострадали основни жилища, с разрешения за строеж, уточни той.

Народният представител Мая Манолова призова за национална кампания за събиране на средства и за подкрепа на пострадалите от пожарите.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
7
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Да, подиграват се.
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толко струва жовотътъ в България 540 лева, даже издръжката на нелегален мигрант е в ъти повече.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре това да го беше премълчал
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези негодници подиграват ли се с тези 540 лева?
20
2
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Нямам думи! А на тези останали без дом не може ли по един контейнер да им се предостави безвъзмездно ----///---- Може да се предостави. Предполагам, че имаш излишни контейнери в твойта фирма за контейнери? А може и просто да дариш едни 5 000 лв от спестяванията си.
19
1
 
8
 
! Отговори
БПФ преди 2 години
До Койчо Да са си ги застраховали селчугите !!! Длъжен ли им е някой? Всяка зима има наводнения, нерядко и пожари. Да се научат !!!Да дадат нормални обезщетения на семействата на горските, които са изпълнявали дълга си !!! Кви са тия 500 лева - поне по 50 000 да им дадат !!!
18
0
 
18
 
! Отговори
българин преди 2 години
не ви ли е срам бе ? поне веднъж споменете имената на загиналите ! щели 540 / 350 лв. да дават. вие се подигравате с мъката на хората бе . вие не сте за парламента , вие даже не трябва да минавате покрай НС .
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама тези 540 лв. безвъзмездна помощ ли са или след време трябва да ги връщат?
16
0
 
6
 
! Отговори
з.д. преди 2 години
Много, бе!
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквондурис какво чака? Да яхва хипопотама Винеткова и да ходи да гаси пожари! С малко повече късмет може двамата да изгорят и да нахраним Африка за следващите две години с печени комунисти от герб на бавен огън! Нали е пожарникар? Какво се е скрил като жена? Къде е великия строител на милиарди километри магистрала? Нали уж се опитваше да се изкара мъж и беше навсякъде да се снима и да режи лентички? Да ходи да реже пламъците комуниста му долен!
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПЪЛНА СКРЪБ! Вместо да дадат на хората по 5000лв да погребат роднните си и да имат някой лев да си помогнат-375лв!?!? Нямам думи! А на тези останали без дом не може ли по един контейнер да им се предостави безвъзмездно-все едно не построихме на ромите стотици жилища без пари, а сега за свои не може да се погрижим. Жалка работа са тия там. Ако не беше тъжно, щеше да е смешно!!!
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквон комунокуросмукача на бай Тошко личния орехосмукач счупи държавата! До преди два месеца рева като комунист отрязан от държавната хранилка, че е безотговорно втория да не прави правителство, а днес по стар комунистически идеал се врътна и ревна, че като втори няма даже да вземе мандата. Безотговорна, безгръбначна комунистическа тиква! Накрая да не се окаже, че комунистите от герб палят пожари и както са учили в БКП да дестабилизират държавата за да правят преврат!
12
0
 
16
 
! Отговори
срам , срам , срам ! преди 2 години
мая общата предлага са пускаме смс_и :) вижте ни колко сме загрижени . а не може ли всяка партия да даде по няколко хиляди от касата си , двамата нищоправци да дадат по една заплата ? къде са милионерите дето имат пари за кифли ? 540лв . една печка струва повече бе .
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аре ве австрийския отличник, дай от фонда на фондовете поне още някой лев, да стане любимата сумата като любимата цифра на господарите ви 666
10
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А деса фигурантска носи роклички по 10-20 хил. ЛВ
9
9
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Обезщетението на близките на загиналите горски служители трябва да го даде този който хвърли държавата в пожара на хунатата си, а както се вижда огънят подпален под вдигнатият му юмрук е напът да изгори всичко ... парите да се съберат от заплатите на некадърното служебно правителство, което се занимава с тиражиране на фейкове и си прави пиар акции по-време на чума, а чумата ще ни засегне както с пожарите, така и с пандемията и най-вече с опразнения бюджет ... !!!
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
подигравка !
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
500 лв ето това е щедрост
6
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почти двойно по висока от помощта която Тиквондурис комуноорехоблиз раздаде когато гръмнаха цистерните от влака преди няколко години. Какво ревете бе комунисти от гроб? Я кажете вашия свещен комуногалфон по колко раздаваше? Долни комунотиквондури! Голямо реване, че ви разбутаха *** и вече няма как да ви уреждат на сладки държавни службички по начина по които тиквата се издигна обслужвайки Бай ви Тошко всяка вечер!
5
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е част от мракобесната Промяна на президент румен радев, която със свирепа ярост ни донесе криза, мизерия, глад, нищета, безработица, безпаричие, безпътица, метежи, грабежи, кражби, убийства, самоубийства, наркомания, хомосексуализъм, проституция, морален срив, духовна деградация, разпад на патриархално-семейните ценности, *** идеология, корупция, суша, студ, урагани, измами, инфлация! Оставка на тиранина и криптокомуне румен радев ветото ВЕДНАГА!