Слави Трифонов: Много обичам, когато някой ми се отваря на тема "партийни субсидии"

"Има такъв народ" не осъществява грабеж над българските граждани
6 авг 2021 13:02, Нели Христова
499
Слави Трифонов: Много обичам, когато някой ми се отваря на тема "партийни субсидии"
Снимка: БГНЕС

От партия "Има такъв народ" обявиха вчера, че ще дарят на участващите в потушаването на пожарите половината от субсидията си от предишния парламент. Останалите 50% от парите ще отидат при семействата на загиналите в пожара край Петрово горски служители. Днес лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов публикува коментар във връзка с отправени критики към решението на партията.

Още по темата
"Много обичам, когато някой ми се отваря на тема "партийни субсидии". Чета коментари как съм критикувал Бойко Борисов, че дарява пари от партийната субсидия на ГЕРБ, а вчера аз съм направил същото - дарил съм пари от субсидията на "Има такъв народ". Само дето има една огромна разлика. “Има такъв народ” изпълнява волята на суверена, изразена на национален референдум и взима само 1 лев партийна субсидия на глас", пише Трифонов.  

"Така ние в предния парламент взехме 136 хиляди лева и върнахме в бюджета близо 1 милион лева. А можеше да ги вземем и тия пари. Законът ни го позволява, но не ни го позволява моралът. ГЕРБ и Бойко Борисов обаче нямат проблем с морала и прибраха от участието си в предния парламент още 1 милион и 600 хиляди лева субсидия. Ние, пак да кажа, взехме 136 хиляди", продължава той.

"Да, критикувал съм Бойко Борисов, защото той дарява 150 хиляди лева от партийната си субсидия и същевремнно с другата ръка прибира на влог десетки милиони левове годишно от същата партийна субсидия. И то без хората да искат да му ги дават тия милиони. Има разлика, когато даряваш пари на хората, взети насила от хората. Нали така?", запита лидерът на "Има такъв народ".

"Всъщност, всички партии си мълчаха за угояването на ГЕРБ през годините с брутално високата партийна субсидия, защото и те получаваха от "мазнинката". Партиите си бяха задруга и са си задруга по тая тема до ден днешен. След провеждането на националния референдум и резултатите от него, реално се извършва грабеж над българските данъкоплатци от страна на партиите", продължава Слави Трифонов.

Той е категоричен, че "Има такъв народ" не осъществява грабеж над българските граждани. "Ние взехме, колкото ни позволява суверенът. А вчера се отказахме и от цялата субсидия, защото така е правилно. Защото това е най-доброто, което може да се направи с тази сума в този труден момент за пожарникарите и за семействата на Антон и Валери", допълва той.

"И пак да се върна на партиите. Нима забравихме, че всички партии си мълчаха и си трайкаха, когато получaваха по 13,23 лв. на глас вместо законните 11 лева на глас? И си ги прибираха, докато с моя екип не ги хванахме, че крадат. Между другото, мълчаха и медиите. И ако има разследваща журналистика, това беше нейна работа, а не на едно шоу. Но пък от друга страна, резултатът е важен. А какъв беше финансовият резултат от това, че хванахме партиите да крадат? Оцветените с цветовете на тия партии, които ми държат сметка на мен за субсидията, ще кажат ли какво случи след това?", пише още лидерът на "Има такъв народ" .

"Едва ли ще имат доблестта да кажат, че благодарение на нашето разкритие партиите бяха принудени да върнат обратно в бюджета над 14 милиона лева? Над 14 милиона лева. С онзи близо 1 милион, който "Има такъв народ" върна тази година от субсидията, нашият принос към бюджета по темата “партийни субсидии” е 15 милиона лева. Медали не щем, медалите са за олимпийците, но поне една грамота можеха да ни дадат от НАП като едни от най-големите данъкоплатци в държавата, върнали в бюджета 15 милиона лева. А сега, нека хейтът започне отначало", коментира Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


499
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
334
0
 
5
 
! Отговори
кючекчия от ИТН преди 2 години
Много мразим некъф миризлив чалгар и разни общаци със скъсани дънки и немити коси да ми се правят на отворени.
333
2
 
11
 
! Отговори
Трифон Славейчов преди 2 години
Много обичам плешиви шоумени с торби под очите и бело покрай носа да ми демонстрират популизъм . ... Това че сте върнали един милион е направо трохичка в сравнение с възможностите за крадене и складиране в банките на Барбадос когато вземете власта ....
332
1
 
6
 
! Отговори
Циганин Комунист преди 2 години
Цитат:"Те погребаха България "Край на цитата!Помните ли как по площадите се пееше 45 години стигат?А сега.............?
331
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има още една огромна разлика, ГЕРБ ще си продължат партийният живот, а ти след някой от следващите избори... надали.
330
1
 
15
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Много интересно разсъждава Този , за партийната субсидия...Как някой я прибирал в "джоба"! Минавало ли му е през ума, че партийната организация изисква средства! И ако той е "честен", и не слага парите в "джоба си", откъде идват неговите средства и кой в спонсорът му? Политиката струва много пари! Надали е от мижавата му телевизия.
329
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що съ праиш на пустиняк,от компютъра ще командваш със слънчеви очила.Абе ти нормален ли си бе,наркоман!!
328
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе бегай оттука бе,наркоман!!!
327
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
даренията на слави са добри, а тия на бойко са лоши? я пак?
326
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде до тук моля с шоу играта на политика...някой друг моля!
325
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върни милиона, за да вземеш милиарда. Знаеме ги вече тия схеми. И на Бойко заплатата му е малка, но шкафчето пълно. Така е, не е луд тоя дето яде баницата.
324
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вкарайте престъпната Тиква в затвора!
323
0
 
12
 
! Отговори
СИЛНО СЕ СЪМНЯВАМ: преди 2 години
ИТН---ЩЕ СИ ИЗДИГНАТ И КАНДИДАТУРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ , ЗА ПО-СИГУРНО УПРАВЛЕНИЕ --В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ , РИСКУВАТ ДА ПОЛУЧАТ "ПРИЯТЕЛСКО ИЗЧЕГЪРТВАНЕ " ОТ РАДЕВ И БСП......ПРИ КОМУНИСТИТЕ , ТОВА Е СЪВСЕМ ОБЕКТИВНА ЗАКОНОМЕРНОСТ!
322
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светослав "Слави" Трифонов се провали с предложението за правителство. Тъкмо по-дълго време ще управлява Президента Радев.
321
1
 
12
 
! Отговори
;) преди 2 години
Нямам идея Славчо, кой ти се отваря, но вместо да ни говориш за дарения, гласувай за 1 лв субсидия. Иначе не е много сигурна тая работа с даренията И да вдигнете депутатската заплата според средната за страната преди да намалите субсидията, ей
320
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави Трифонов към продуцентите:- Ей, момчета, толкова години не ме научихте да работя на компютър, поне на принтер ме научете!
319
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де ,може ли да си толкова пр_оз,правиш нещо хубаво,трябва ли да го изтъкваш и обясняваш по такъв селски начин,типичен селски манталитет, се да надговаряш, за да те видят колко си убав!
318
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със същия модел и ГЕРБ с Борисов излезе на избори и бутна Орешарски - БСП. Сега С.Трифонов повтаря но с по малка сума.
317
1
 
4
 
! Отговори
Що се преди 2 години
Отваряте бе...
316
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето я разликата между милионер, които влиза в политиката да помогне и беден пожарникар намърдал се там с цел да стане мултимилионер
315
13
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 години
Прав е.