Хаджигенов: 13 месеца продължи издирването на тези дискове

Никой не ми ги е дал, заяви депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме!"
15 авг 2021 14:02, Петя Славова
124
Хаджигенов: 13 месеца продължи издирването на тези дискове
Снимка: БГНЕС

"Никой не ми е дал записите. Издирването на тези дискове продължи почти 13 месеца. Откакто е създадена комисията получих съдействие на МВР и с тяхна помощ издирихме 15 диска до момента. На последната локация, която им подадох, намерихме тези дискове - в СДВР". Това заяви пред БНРНиколай Хаджигенов, депутат от ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!".

На заседанието на парламентарната комисия, която проверява данни за полицейско насилие на миналогодишните антиправителствени протести, бяха показани видеокадри, на които се вижда как полицаи ритат и влачат протестиращи, преди да им поставят белезници. Видеото е без звук и е от камера, разположена на сградата на Министерския съвет.

Още по темата

"Това е презапис на презаписа, т.е. оригиналите на тези неща все още трябва да се съхраняват в НСО. Те са копирани още миналата година и са изпратени в СДВР за целите на прословутата дисциплинарна проверка. Дали са стигнали до прокуратурата нямам представа, но днес в-к "Сега" дава информация, че по делото на комисар Андонов, с което той обжалва дисциплинарното си наказание, са били приложени, което означава, че прокуратурата знае за тия неща", обясни още Хаджигенов.

Той подчерта, че записите от охранителните камери са били необходими, за да могат да се използват за целите на правосъдието.

"Служебният министър Бойко Рашков не беше гледал тези записи, той не е в състояние да отвори всички случаи, защото трябва да знае за тях. Тук влезе в ролята си комисията, която да събира официална и неофициална информация и да я подава на Бойко Рашков. Той не напразно определи екип, който да работи само с нас. ... Това е абсурд, защото МВР е създадено, за да брани властта от гражданите", заяви Николай Хаджигенов.
По думите му на другите дискове са записи на МВР, които са "като пресяти, там няма нищо":

"На 2 септември все едно не се е случило нищо. Камерите на МВР са запечатали всичко, в някои случаи използваха по 50-ина камери. Изведнъж в записите на МВР най-важните неща ги няма".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
25
 
! Отговори
ТЕРОРИСТИ СЪВЕТНИЦИ преди 2 години
НА ЛЕТНИТЕ ПРОТЕСТИ ОРГАНИЗИРАНИ ОТ ПРЕЗИДЕНТА В НАЙ ЖЕСТОКАТА ЕПИДЕМИЯ В СВЕТА СТРАТЕГИЧЕСКИЯТ СЪВЕТНИК ЕЛЕНКО БОЖКОВ ДРЪПНА ШАЛТЕРА И СПРЯ ТОКА НА МЕТРОТО- ТОВА В ЦЯЛ СВЯТ СЕ ПРИЕМА ЗА ТЕРОРИЗЪМ- В ЕП РАЗГЛЕЖДАТ КАДРИТЕ С ПОЛИЦЕЙСКОТО "НАСИЛИЕ" И ПОКАЗВАТ ТЕРОРИСТИЧНИЯТ АКТ НА ЕЛЕНКО БОЖКОВ...
28
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако това се беше случило тука в Америка, да се нападат полицаи и да се хвърлят предмети по тях, включително и бомбички и пиратки просто не ми се мисли какво щеше да стане с протестиращите.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те били за Оскар тогава тези полицаи. Добре са си изиграли ролите.
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 34Нема да ти кажат, не видя ли че некои си криеха лицата, знаеха за камерата :)) Ако се чувстваха като престъпници, щеха да ги закарат там където нема камери. разбра ли сега :)))))
25
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НИЕ ПОМНИМ,НИЕ ЗАПИСВАХМЕ, НИЕ ЗНАЕМ КАКВИ ПОГРОМИ ИЗВЪРШИХА ПЛАТЕНИТЕ АГИТКИ НА РЕЗИЛ ЧЕРЕПОВ, КОГАТО РАЗГЛЕЖДАТ "НАСИЛИЕТО" НА ПОЛИЦАИТЕ ЩЕ ВИДЯТ И НАСИЛИЕТО И ПОГРОМИТЕ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ.
24
4
 
5
 
! Отговори
тоя преди 2 години
Тая русата полицайка е супер сексуална,бих излязъл на протест но при условие да ме арестува тя да поиздевателтвува над мен и да продължим у тях...
23
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И полицаите трябва да съдят хунтата на Радев, които хвърляха бомбички, пиратки, павета, камъни, бутилки и др.по тях. Имаше и ранени полицаи.
22
8
 
7
 
! Отговори
Омерзен преди 2 години
До българкаСигурно, ще се чувствате още "по -горда българка, ако Ви заголят докато Ви влачат насред площада и някой бръснат нерез Ви снима с телефона си дибидюс. А дано, ама...
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
24.тия записи са неофициални и в БГ сьд са нищожни.
20
24
 
8
 
! Отговори
мак преди 2 години
В случая важното е, че записите се появиха на бял свят и че има насилие над оковани и безвредени хора. Не при самозащита. Показан е садизъм на тези униформени. Издирете ги и ги уволнете, това е най-малкото.
19
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ченгетата си пазят гърба, не знам как сте ги издирвали тези записи, като най-лесната работа е да се унищожат......хахахаха :))
18
12
 
30
 
! Отговори
То преди 2 години
Както е тръгнало ще излезе цял сериал с няколко сезона бе,Хаджигенов!Какво е загланието?"Битите протестиращи,пълни балъци",а може би "Да вземем власта,пък после ние ще пълним джобове"! Шматки дето да ядат бой все ще се намерят,нали Хаджигенов!
17
20
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Боко Банкянски не е...виновен,защото нищо не е...знаел.Той се бе...скрил в Банкя в дядовата си къща и от там гледаше на...живо протестите по талавизора,като всички...редови български граждани.(Платено...съобщение на ЦК на ГЕРБ -Банкя)
16
8
 
19
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
Асане,чул ли си Хаджигенов,Минеков или пък Бабикян да протестират срещу прозвището "Отровното трио", което им лепнаха? Защо не ги нарекоха например "Спасителното трио"? Тоест тези тримата мошеници негласно са признали че са по-силни типове дори от Боко Тиквата.Както е казал народът: "От трън,та на глог."
15
16
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
Има си закони. Ако служиш под пагон следваш нареждания и заповеди. И АЗ ТИ ПЛАЩАМ С МОИТЕ ДАНЪЦИ. И ако ме замериш с нещо ще ти счупя главата и после ще се видим в съда. Какво не разбра? Нарича се "Злоупотреба със служебно положение".
14
6
 
24
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Цял свят видя чалгарите как намериха търговец на дребно за премиер с кастинг за политици като алтернатива на Бойко.
13
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представям си след 3 години мизерия, избори и чалгарски драми и сериали, тия пак ще изкарат нещо за ГЕРБ от 2015та и дружно ще заговорят за Бойко Борисов и ГЕРБ колко били зле преди години и колко са възмутени.
12
16
 
16
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Арестувайте капо до тути капи Тиквата :)))
11
7
 
23
 
! Отговори
ПРИПОМНЯМ ВИ преди 2 години
Вижте писмо на гражданка до медиите,в което уличава адвокат Хаджигенов в измама и лъжа. По време на протестите е убедил група граждани да заведат дело за това че са ги нарекли платени протестиращи. Обещал им е да плати разходите по делото ако го загубят. Обаче ги излъгал. След като загубил делото на първа инстанция е пропуснал срока за обжалване.Неслучайно той,Минеков и Бабикян бяха наречени "Отровното трио". Да сте чули някой от тях да протестира срещу това наименование?
10
8
 
11
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Как така се издирва нещо ?Значи е укривано.