Мика Зайкова с прогноза: Актуализация на бюджета ще има

Трябва да сложим още малко пари и за пенсиите, подчерта тя
17 авг 2021 10:48, Красимир Ангелов
35
Мика Зайкова с прогноза: Актуализация на бюджета ще има
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Борбата е за пустите пари – кой да води бащина дружина“, заяви финансистът и депутат от "Има такъв народ" Мика Зайкова по повод на дебата за актуализация на държавния бюджет.

Тя прогнозира, че още на пленарното заседание в сряда – първото редовно за седмицата, парламентът ще създаде Комисията по бюджет и финанси, която да се захване с предлаганите промени.

"Трябва да сложим още малко пари и за пенсиите, защото това, което предлага правителството, намалява с 10 лева Бойковите пари за най-ниските пенсии (50-те лева добавка – бел. ред.), което е абсурд. Евростат се съгласи, че минималната пенсия трябва да бъде около прага на бедност, тоест равна или малко по-висока. Ние сме бедна страна, но ще се постараем. Пенсиите трябва да се актуализират", призова депутатът, цитирана от БГНЕС.

Зайкова подчерта още, че трябва да се помисли за вдигането на пенсията за старост, както и увеличение с 10-20% на средствата в помощ на хората в неравностойно положение.

"Мотивите за актуализация на бюджета са верни, но вече дори малко остарели, защото нещата се променят. Ние имаме най-скъпия ток в ЕС. Това означава инфлация и то сериозна. Всички цени ще се вдигнат, защото в основата е електроенергията, а сме най-бедните", коментира още тя и прогнозира, че актуализацията в държавния бюджет може да бъде приета до края на август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
2
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Респект към възрастните хора,да са живи и здрави но моля ,всяко нещо си има мярка.Хайде стига,10 000 лв. всеки месец от нашия джоб да си разнообразява живота изобщо не ми харесва
32
2
 
4
 
! Отговори
МАРИЯ преди 2 години
ПРОТИВНО НА МНЕНИЕТО НА МНОГО МОЙ СЪМИШЛЕНИЦИ,ЦЕНЯ Г-?ЖА ЗАЙКОВА ЗА ПРОФЕСИОНАЛИЗМА И ВИСОКИЯТ И ДУХ.
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако има актуализация на бюджета ИТН още по силни на следващите избори в противен случай провал и на бунището
30
14
 
13
 
! Отговори
Алоо преди 2 години
Стига сте упреквали Радев за състоянието на държавата,той не се возеше и ходеше всеки ден по магистралата,не даваше сакото си,парите на данъкоплатците не бяха в Радев ,Боко си пълнеше чекмеджето,та даже и любовници пълнеше чекмеджето.стига с тия плювания,че ще напръскате еврата и кюлчетата.сма сте като коне с капаци и не виждате истината.
29
9
 
12
 
! Отговори
ГРОБОКОПАЧЪТ НА БГ.. преди 2 години
Е РУМЕН РАДЕВ..................
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пак по опорката......какво те мъчи.......Мъчи ме посредствеността и некомпетентността, които не са оправдани, независимо от възрастта на човека.
27
3
 
3
 
! Отговори
до Стига глупости преди 2 години
***, а в главата ти да се мярка друг вариант: служебното праителство изчаква до края на септември и сетне в комплект (всички заедно) си подава оставка (причини още в същия ден да напусне - много) и остават Боце, Тошко Африкански и от ДПС да оправят нещата. Ще се оcepeте още първата сдмица и ще започнете с изборите, пандемията и до края на годината няма да вземете пари от Възстановителния план. Сетне ще питате болшевиките как останаха живи през януари 1997 г.
26
4
 
7
 
! Отговори
антизайкова преди 2 години
До Стига глупостиБюджета се п74рави от РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО и приемането му се дебатира в Н.С. Това е. Не може правителство назначено само за да организира избори да иска актуализация на бюджета, при това в размер на 1.2 МИЛИАРДА... Ами, ако след 1 седмица има редовно правителство, какво ще прави с актуализация, която не отговаря на техните политики? Има Закони и Конституция. Стига, не може всеки амбициозен крадец и измамник да променя Законите с цел дивиденти, пост или за да начеше егото си...
25
2
 
5
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До антизайкова: Откъде ги вадиш такива съчинения? Имаш ли хал хабер че бюджетът е закон, който се приема от Народното събрание, а не от правителството. И актуализацията му също. А го изпълнява правителството, без значение служебно или редовно. А тези етикети, които ги лепиш са тролски спекулации от най-ниска проба.
24
3
 
8
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Анонимен 23: "никога повече Радев никога повече комунизъм"? Какъв комунизъм? Пий си хапчетата и не пиши г'лупости.
23
10
 
11
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
Никога повече гербави на власт!Никога повече Бокова диктатура!
22
8
 
8
 
! Отговори
антизайкова преди 2 години
Не знам дали ще има актуализация на бюджета, но знам, че не трябва НС да прави такава неясна и обслужваща интересите само на радев актуализация. Напротив, депутатите трябва да намерят сили в себе си и да направят редовно правителство, което законно да направи актуализация на бюджета. Как и защо искат да подарят 1.2 милиарда на чашков, радев, лъжливия и крадлив канадец, подсъдимя крадец на инт. собственост, уж архитектката, уж твореца и измамника културист, за да крадат на воля без отчет и надзор
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабо Мике,дай акъл на твоите,че ако не актуализират бюджета,ще гризнат дръвцето на следващите избори.
20
3
 
5
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Уфффф: Теб с какво те мъчи например? Пари има. Финансовият министър отчита по-големи приходи за полугодието. А идва трета вълна на Ковид, а и емигрантска вълна. Не е ли вярно, че трябва да има актуализация?
19
9
 
13
 
! Отговори
Уфффф преди 2 години
Що не ходи това бабе да си гледа внуците, а само мъчи и нас, и себе си.
18
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сигурно го е прогнозирала между гинко билобата и хапчето за кръвно!
17
1
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
Щом говориш на "че",значи си пернишко или дупнишко гербава подлизурче,което *** за жълти стотинки.На такива като теб вожда повече не дава.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано да се приеме да остане доволен народа
15
0
 
0
 
! Отговори
Щом нашият е скъп преди 2 години
Ще внасяме от съседите и цената на нашия ще падне. Или да фалират, щом не са конкурентоспособни.
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберунгелските бабички се събудиха и налазиха сайта.Актуализация ще има,защото народа е беден,а вие сте милионерки от кражби и далавери,затова не ви пука за другите.Айде у лево!