Шеф на отдел в полицията учил колегите си докога се бие

Бил наказан леко, но обжалвал пред ВАС
Обновена: 17 авг 2021 12:29 | 17 авг 2021 12:24, Камелия Цветанова
162
Шеф на отдел в полицията учил колегите си докога се бие
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Бойко Рашков твърди, че началник от СДВР е учил униформени кога да спрат да бият протестиращите.

„Откъде идва това самочувствие, означава ли това, че той знае, че няма да му бъде търсена отговорност“, коментира Рашков.

Въпросният полицай е бил наказан без право на повишение за срок от 2 години заради насилието на протеста на 10 юли миналата година. Униформеният обаче е обжалвал пред ВАС наказанието си, което според Рашков е прекалено.

Той смята, че едва ли ще бъде намерен документ в МВР за разпореждане на крайни действия.

„Но ако някой си мисли, че не се е знаело какво става там... явно се е минало на телефонно право“, коментира той.

Още по темата
Рашков припомни и изказване на бившия вече директор на СДВР Георги Хаджиев от миналото лято, че протестиращите разполагат с взривове и на тази база почти всички искания на спецпрокуратурата до съда съдържат мотив, че има данни за бунт, въоръжено въстание.

„След това постъпва искане до СДВР да се отговори, ако има такъв случай да се каже кой е, какво е намерено по-точно и следва мълчание от СДВР. От МВР стигат до извода, че директорът на СДВР е извършил нарушение и питат тогавашния министър дали да започне дисциплинарка срещу него, а отговорът на министъра е едно голямо „НЕ“. Това е обвързано и с подслушванията на протестиращи, журналисти, политици, което е било незаконно“, каза Рашков.

„Прокуратурата беше превърната в част от изпълнителната власт и заради това Борисов може да каже, че няма нужда от депутатски имунитет, защото той си има главен прокурор“, обвини той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
11
 
19
 
! Отговори
Зайо Байо преди 2 години
Този от 20 години с това го помня, нещо чул, нещо знаел, нещо щял да покаже и докаже. Самохвалство и приказки на пияница и нищо по същество.
10
5
 
1
 
! Отговори
A3 преди 2 години
ako e sigaanin ili komunist dokato ne pochne da powrashta krafff
9
5
 
6
 
! Отговори
нищо преди 2 години
нали се сещате че голяма част от полицаите се самоубиват /разстрелват, обесват, отравят/ след пенсионирането си, защото можем да дочакаме когато вече не са полицаи. останалите просто се пропиват или стават таксиметрови шофьори. най вече имам впредвид тези в добрич варна и шумен от статистиката, за останалите не ни касае
8
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** на ГЕРБ-СДС-ДПС-ИТН е пред сгромолясване, време е за изритване на некадъениците и калинките и съд за престъпниците !?!?
7
13
 
17
 
! Отговори
Рашкови лакардии... преди 2 години
Бля...бля....бля...без доказателства!!!!
6
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без право на повишаване..2 години...Леле. За тоя побой зад колоните. Трябваше да има някой убит ли, че да се накаже със затвор?.
5
23
 
21
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Държавата се тресе под пълната несъстоятелност на радевата хунта и протестърската шайка, а рашкоФците продължават да се ровят кирливите ризи на метежниците за да отклонява общественото внимание ... да припонми пак че когато рашкоФците бяха директори на НСС и зам.правосъдни министри в правителството на БСП, мафията и мутрите в България си имаха държава ... !!!
4
18
 
17
 
! Отговори
321 преди 2 години
Рашков дамаджаната е лъжец!
3
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той смята, че едва ли ще бъде намерен документ в МВР за разпореждане на крайни действия. Но ако някой си мисли, че не се е знаело какво става там... явно се е минало на телефонно право, коментира той" С други думи, Рашков не може и няма да намери никакви доказателства за "заповед" за такива действия, но ще продължава с твърденията, че такава е имало. И след това говори за "право". Колко нагъл е тоя ДСар?
2
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днешната полиция не бие, само нощната и вчерашната.
1
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ушев прасе, жена ти се е..