Слави Трифонов: Уважаеми управляващи, ние ще бъдем вашата конструктивна опозиция

Нали това е смисълът на демократичния процес, попита лидерът на ИТН
18 авг 2021 19:00, Нели Христова
491
Слави Трифонов: Уважаеми управляващи, ние ще бъдем вашата конструктивна опозиция
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ИТН Слави Трифонов излезе с нов пост във Facebook, в който обяви, че партията му ще бъде констуктивна опозиция на следващо управление. Той написа:

"Тъй като отскоро съм в политиката, явно не ги разбирам нещата така, както ги разбират печените политици. Печените български политици. Явно някои неща, като последователност, да си държиш на думата, почтеност, компромис, жест, уважение, явно тези неща са част от нормалния живот, но от политическия - не са! Там тези думи придобиват съвсем друг смисъл, звучат по един начин, но всъщност предполагат точно обратните действия. Да, не ги разбирам аз тия неща. И честно да си призная - нито искам да ги разбирам, нито пък някога ще приема този начин на поведение, в който казваш едно, пък правиш друго, в който лъжата е истина, компромисът е навеждане, а почтеността е някаква архаична глупост.

Сега ще ви обясня как ги разбирам аз нещата. “Има такъв народ” се опита да реализира правителство, да - правителство на малцинството, но Конституцията позволява това, и “Има такъв народ” направи необходимите жестове и компромиси към т. нар. “партии на протеста”, защото ние бяхме казали, че само с тяхната подкрепа ще реализираме правителство. Ние не получихме тяхната подкрепа и нашите жестове не бяха разбрани и бяха отхвърлени. У нашите евентуални партньори имаше, забележете - “усещането”, че в нашето предложение се вижда “дългата ръка на ДПС”. Сега при евентуален трети мандат, даден от президента на тях, тяхното “усещане за дългата ръка на ДПС” изчезна и те очакват нашата подкрепа. Магия. Явно в българската политика “дългите ръце” и “късите крака” се появяват и изчезват според “усещанията” на политиците. Като казвам “къси крака”, имам предвид българската поговорка, че “на лъжата краката са къси”.

Освен това и всички останали партии заявиха, че няма да подкрепят правителство на “Има такъв народ”, което означава, че “Има такъв народ” със своите 65 депутати вече е в опозиция. А останалите партии със своите 175 депутати вече са управляващи. Как ще се договарят те помежду си, вече е тяхна работа. С моето елементарно разбиране за политика и наивна почтеност, не съм чувал някъде, някога, в някоя демократична държава да е съставено правителство между управляващи и опозиция.

Нали това е смисълът на демократичния процес - да има управляващи и логично, в противовес на управлението, да има опозиция?

И сега, уважаеми управляващи, ние ще бъдем вашата конструктивна опозиция…докато суверенът не реши нещо друго!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


491
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
334
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом партиите на протеста си направиха харакири значи , че работата е много зян
333
4
 
14
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
Всички знаят че този субект е морално и физически деградирал!Какво да очакваме от такъв сребролюбец , когото Бог наказва ежегодно?Нищо повече от това , че пак ще предаде суверена си ,но за пари !
332
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тези избори ще бъдете конструктивна опозиция, на следващите - под чертата! ПроЗсти сценаристи и още по-прости гъдулари!
331
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За политик не ставаш бате ти си будала. Политиката означава пазарлъци и дипломация за да се намери мнозинство - за да се намери формула за осъществяване на идеите и намеренията, а диктуване на условия сърдене като в децка забвачка щото не са те разбрали.
330
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добре е Дългия, големият нос, импексовица, сестра Галева и димитровградският *** назначен за президент да се качват на space X и да отлитат. Все си мислех че Герб и ДПС са някакво дъно ама се оказа че може и по-зле.
329
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството на Слави беше провал. Никакви компромиси с другите партии не бяха направени. Някакви измислени хора се предлагаха за министри, явно такава е била целта. Атаката срещу служебното правителство кому беше нужна?! Сега да се правим на ощипани... Слави, твоите действия обслужват ГЕРБ и ДПС. Подкрепата ти за президента е формална и неискрена.
328
5
 
22
 
! Отговори
Д-р Николай Михайлов преди 2 години
Славчо, вземи да се ожениш батювата! Едно убаво момиченце да гушнеш,пък и тя да те гушне ,по гола главица да те погали...белким акъла ти дойде у главата! Не е за теб политиката батювата, не е за теб..Лошото е, че цялата страна разиграваш, ей го на- за трети път ще ходим на избори...Ще ни се смее целия свят, батювата..Но и на Решетника требе някой да му издърпа ушите,че има за какво
327
6
 
12
 
! Отговори
УУУУЖАС.... преди 2 години
ТОЗИ НИКОГА НЕ СМЕ ГО ХАРЕСВАЛИ ТОЙ СПЕЧЕЛИ ЕТО КАК СОФКА И РОКСАНА ПЕЯТ НА ***/РОМИ И ХОРАТА ИМ РАЗДАВАТ ТАЙНО ПЛИКОВЕ - И В ЧУЖБИНА Е ТАКА И ТОШКО И ХОРАТА МУ СЕ ХВАЛЯТ ЧЕ СА ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА САМО ЧЕ ОСВЕН РОДНИНИТЕ ИМ КОИ ГЛАСУВАХА ЗА ТЯХ??????? ЗНАЕТЕ НАЛИ И КОЛКО ОТ 6 МИЛИОНА КАК ВИ СЕ СТРУВА КОЛКО ХАРЕСВАТ СЛАВИ ПОВЕЧЕТО СА НЕОБРАЗОВАНИ
326
4
 
27
 
! Отговори
Това нещо, преди 2 години
сега е решило, че ще се прави на трагичен герой, защо не и на "мъченик"!?Неразбран от свои и чужди, както се казва в литературната теория.Чичка, въздух под налягане си/сте.Болни амбиции на болни хора.Сценарий, режисура, спонсорство - това са основите на вашата политическа трагикомедия.Каква опозиция, бе?Съдрани Га Щи и злобни джуджета с махленски език, това ли е опозиция?Я марш в кабеларката и се молете за 78 стотинки, за да ви гледа някой.Ще ви запомним - пратихте държавата на ... Нещастници!
325
3
 
32
 
! Отговори
Off преди 2 години
Самовлюбен чалгар, на следващите избори си аут.
324
15
 
12
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
12 години чакахме един *** от Банкя да се научи как да управлява успешно държавата да станем и ние добре като чехи, хървати, гърци, словенци. И не стана нищо от него. Само се пристрасти към властта. Сега Славуната трябва да го чакаме не знам колко години докато се научи на елементарни правила в политиката. Едно от тях е, не пробутвай некадърници за министри. По добре да си стои опозиция докато се научи евентуално
323
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дълъг, ти се взе много на сериозно, бе!!! Политиката е най-безнравствената професия! Ти или си наивен или си Инструмент в нечии ръце, или поредното Менте еднодневка което и престава си няма как се управлява държава?!
322
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дългия прави всичко възможно да стане следващия най мразен човек в държавата след Хитлера от Банкя.
321
6
 
25
 
! Отговори
Jj преди 2 години
един път се обърках да гласувам за теб... никога няма да се повтори.. ТИ и всичките сладкодумци, които са около теб ще сте виновни, че никой няма да вярвя повече на част от хората (качествените), които си отделиха от времето да подкрепят твоя проект.
320
4
 
33
 
! Отговори
Радо преди 2 години
Славчо , наистина ти е елементарно разбирането , че и нищо не разбираш от политика и управление. Роден си си да лаеш и нищо повече ! И по-добре се консултирай с някой преди да напишеш поредната простотия във фейсбук, че от смешен започна да ставаш трагичен и жалък , и накрая кръга от олигарси за които лобираш няма да ти платят , че може и по-лошо ....
319
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До бай Шиле и БУЮ 4E, Слави ще ги оправи тоз път наистина от дивана. Споко.
318
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До читател 358Че то коя партия не е в опозиция?
317
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека други се мъчат да управляват. Ние сме пас и ще гледаме отстрани, ще плюем и ще се пишем голема опозиция. Голям келепир и народът "умен" за нас ще гласува с надежди говежди.
316
1
 
21
 
! Отговори
Българин от чужбина преди 2 години
Ей пич седи си на диванчето и си разорявайки вицовете, за политика не ставаш със сигурност
315
1
 
15
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хехе...ти пък демек срещу Народа ни...сърдиш ни се,че ти гласувахме ли...а децата ни,а майките и бащите ни?Парламентани не е тв....човешки съдби и животи...на Българи...на Народа ни...на Семействата ни...и ни викаш...оправяйте се...така ли искаш да останеш в Историята...Народа ни ще оцелее и без вас...така ли искаш да те помнят хората...като надувка...страхливец...у лево!!!Избори!!!