Томислав Дончев след връщането на мандата: В капан сме

Има 3 варианта за изход от ситуацията, но и трите са лоши, посочи той
20 авг 2021 12:12, Красимир Ангелов
87
Томислав Дончев след връщането на мандата: В капан сме
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оттук нататък има три варианта и трите са лоши, заяви бившият вицепремиер и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев в коментар на създалата се политическа ситуация в страната. Той каза това след като от ГЕРБ-СДС върнаха мандата на президента Румен Радев за съставяне на правителство.

Първият вариант е да бъде създадено правителство с третия мандат. Добре е България да има титулярно правителство, то обаче ще бъде слабо, не е базирано на ясна политическа логика, без ясна отговорност и без стабилна парламентарна подкрепа, този вариант е лош, посочи Дончев.

Още по темата
Избори 2 в 1 е лош вариант и като организация, освен това се боя, че ще изчерпим търпението на хората, а и никой не знае какво ще произведат такива избори, каза още Томислав Дончев.

Той заяви, че парламентарни и президентски избори в отстояние една или две седмици, също не е добър вариант.

На въпрос има ли изход, Дончев отговори "В капан сме".

Сега е време да мислим за бъдещето, само че в един момент ще стане актуален въпросът "Кой създаде този хаос", заяви Томислав Дончев.

По думите му в капана на възможните предсрочни избори, позициите на партиите по актуализацията на бюджета ще се радикализират.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Кой създаде този хаос", заяви Томислав Дончев. ---///---- Питаш "кой мис рав гашите ли? :)) Щото аз не виждам хаос
36
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
34, очевидно си стар кадър на ДС ченгетата. Само на селяните и про стите хора им беше ок в соца. Умните, инициативните, инакомислещите бяха смазвани. Но пък вие червените им крадяхте труда, пишехте си го ваш и се изкачвахте нагоре. Което обяснява защо хич не ви трогва кражбата на интелектуална собственост, преписването на докторантури.
35
8
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Простите koмуняrи само глад ги оправя. Сега ще им пасне Рундювата зима :)))))))))))))))))
34
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо от това нямаше да се случи, ако преди 1 г любимеца на БСП не беше излязъл с юмрук да се саморазправя с 1/3 от народа. Ако в името на свалянето на ББ не бяха обявили ковид за измама, в резултат на което палха маски и мъкнаха ковчези. БСП агитките скочиха с призив за отваряне на Белене и смачквате, изчагъртвате, мелене и прочие на всеки инакомислещ. Ако не бяха използвани старите ДС модели от комунизма за да се наложи този фашизъм, нищо от това нямаше да се случи.
33
3
 
13
 
! Отговори
БАБИКЯН преди 2 години
ей взехте му хляба на Бабикян, даже и той не може толкова фейкове да натвори и сега като изпадне от парламента, ще бъде един от многото лжциии
32
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минало сте и сто избори да има, това ще е положението. Искаме ПРОМЯНА, а не ПОДМЯНА! Остават си служебните и да забравим за кражбите на мутрите. Те да си отговарят пред съда и да връщат откраднатото. Тогава ще се оправим. Доста милиарда лапнаха, че искат и още и почти всички пред камерите от Герб са готови да ревнат. Толкова са жалки и смешни. Долни крадци. И подхвърлят трохи на разни гладници да пишат по форумите и да казват на черното бяло. СБОГОМ ГЕРБ! При соца беше ок в сравнение със сега...
31
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
29 дано мислиш така и след като ти стане ясно какво е подписал. А не е зле да не ми го даваш за пример точно Кирил, защото освен че се оказа човек, който напълно съзнателно е нарушил Българската Конституция, се оказа и човек с шуробаджанашки назначения. Само не знам защо мълчите като се попита как жена му канадката се оказа консултант в министерството, при условие че стажа й е в правенето на кифли и торти? Ей това някакси винаги го пропускате! Сигурно е въпрос на морал, вашият морал.
30
9
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
До izh,защо към удавниците не прибавиш,и любимия си бойко ,90%,той е виновен за сегашно положение,на България,с некадърното си управление.
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как кой - генерал хаос.
28
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За всичко е виновен канадския шпионин Кирил Петков. Хвана ви в капан, защото се опита да изкара свети неща за вас, а именно: Корупция, кражби и всичко това прикривано от Главен Прокурор на България-Гешев. Изборите не бяха по програма, кебапчета, 50 лв., страх от уволнение и от мутри-пълен провал. А се оказа, че в България опростачването не е придобило масовост. Имало и мислещи, образовани и четящи хора. И аз мисля, че сте в пълен капан на собствените си ходове. Поне пред медиите се прикривайте!
27
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
25 сериозно ли мислиш, че няма крадене? Само да те питам как парите които бяха разчетени до 31.12.2021 се оказаха изядени за 2 месеца? Защо така неистово финансовия министър драпа за власт, да не би защото дължи няколко милиона по дело за кражба на интелектуална собственост, които ако не плати в срок отива в английски затвор? Как се плаща за електрически коли, които никога няма да се правят, просто защото са ***? Че и ваксини са поръчани още, въпреки че имаме милиони които се хвърлят!
26
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се радвате , че не сте вьв затвора за источените милярди
25
13
 
26
 
! Отговори
Щилиян преди 2 години
България се превърна в Авганистан. На власт са талибаните, начело . Рундьо хасковски. каквои очасвания имате?
24
18
 
15
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
До Р.Р. създаде хаоса... Да , хаос има , но няма КРАДЕНЕ !Вие от ШАЙКАТА на ГЕРБ май останахте вече на ПОСТНАТА ПИЦА !
23
24
 
8
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Единстрвеният свестен ФЪФ ГЕРБ ''БЕШЕ'' Т.Дончев , но стана примитивен склишетата на ''вожда'' си !Е, ''с какъвто ходиш , такъв ставаш и ти ''.
22
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не направите вие правителство, нали сте много отговорни?
21
17
 
22
 
! Отговори
Р.Р. създаде хаоса преди 2 години
Този хаос го създаде Румен Радев. Главния юмрукчия на държавата. Не бива да се допуска тоя човек да има втори мандат като президент. той е вреден за българия. Той е случайно попаднал на този висок пост, аругантен, злобен, напорист, пр.ост, алчен, реваншист, и всичко лошо каквото се сетите. Той пое една що-годи подредена държава и я превърна в срутище. може би това е неговата цел, да събори държавата, да я унищожи и да дойде русия кото спасите. Аман. Не случихме нито на поробители, нито на освобо
20
4
 
18
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
Ха-ха , га ядахте кифтетата , не ривахте - сига ривети !
19
8
 
25
 
! Отговори
та така преди 2 години
всички срещу ГЕРБ се оказа лош ход,много лош ход. и сега всички тия популисти освободители верно се увъртеха в калчишата . до изборите всички ни убеждаваха че са единни и единомислещи , всички обясняваха колко лош е Бойко , как те щели да ни оправят живота . изборите минаха и тия почнаха да се дърпат , никой не ще да поеме отговорност за управлението на България ( а и не знаят как ) , застанаха всеки срещу всеки и са в пълен шашинг . Борисов каза че ше ги видим колко струват , ами видяхме ги .
18
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как кой създаде хаоса ? Президентът и протестните партии. А ИТН от април разиграват цялата държава. Не им стигнаха сили и умения да управляват.