Разговорите за бъдещето на България нямало как да са без ГЕРБ

Президентът държал цялата власт в момента
Обновена: 22 авг 2021 13:30 | 22 авг 2021 12:18, Камелия Цветанова
236
Разговорите за бъдещето на България нямало как да са без ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Когато се водят разговори за правителство и за бъдещето на България, няма как да се мине без разговори с нас". Това заяви пред БНР Даниел Митов, депутат от ГЕРБ-СДС и кандидат на ГЕРБ за министър-председател. Той изказа мнение, че останалите политически партии в парламента са се провалили в преговорите за общо управление.

"Ние подадохме ръка, винаги сме били конструктивни и готови за разговор. Няма как да стъпим в тази кал в момента, в която не се спазват никакви правила. Липсата на последователност и неспазването на правилата на демокрацията ни доведоха до тук", каза той.

Още по темата

Митов подчерта, че не вижда как ГЕРБ би подкрепила какъвто и да било състав на правителство, което би предложил този парламент.

"В тежка ситуация сме, предстоят много кризи. Тази тежка политическа криза може да прерасне в икономическа", смята Митов.

Той посочи, че управлението на страната в момента се осъществява от един човек - президентът Румен Радев.

"Той упражнява цялата власт в държавата през служебния си кабинет. Това води до хаос", обвини Митов.
Той заяви, че служебният кабинет работи с полуистини.

"Става ясно, че когато изнасяш непълна информация, няма как да заблудиш за дълго хората. В крайна сметка ще стане ясно, че нищо незаконно и нищо проблемно не се е случило. Това е въпрос на политика, ако някой друг има друг подход и друг начин за управление, да влезе да управлява и да видим до какви резултати ще доведе. И за ББР, и за т.нар. авансови плащания за строеж на инфраструктура има ясна политика и тя не е от времето на ГЕРБ, това е практика, който е от преди ГЕРБ да бъде създадена. Става въпрос за съвсем практичен подход при строежа на инфраструктура. Ще има начин да се отговори на всички тези обвинения. Оказва се, че няма престъпления, а е въпрос на подход. Ако аз разбирам правилно, тези авансови плащания са, за да се закупуват материали, с които фирмите да строят", каза той.

Според Даниел Митов е нелогично поведението на "Има такъв народ", които подкрепят Румен Радев, а в същото време се обявяват за опозиция.

По казуса с двойното гражданство на министър Кирил Петков, Митов подчерта, че реакцията на ГЕРБ е заради изискванията, заложени в Конституцията, които трябва да бъдат спазвани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още по темата: МитовГЕРБправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
13
 
10
 
! Отговори
опи преди 2 години
колкото по скоро тази антибългарска слугинска партия бъде изрината от парламента заедно с ДПС толкова по-добре. Това са доказани продажнице без грам грижа за българина. За 12 год управление и всичките наляти пари от ЕС в момента трябваше да сме поне на страндарта на Полша, а не *** на ЕС.
25
10
 
10
 
! Отговори
Чекмеджан Ефенди преди 2 години
неграмотници мисирски оправете си заглавието!!Що се отнася до до ГРОБ любимците на тази кафява медия те откраднаха бъдещето на България!! Във всяка друга държава лидера им щеше да е вече в затвора!!! Да не говоря за Пеевски, Доган Гешеффф и прочие!!!! Така, че не искам да ви слушам!!
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
E стигнахме дотук от много много акъл... А другарят Трифонов постоянно изтъкваше величието на българщината във всяко едно свое шоу. И какво стана - наникъде - пат. Е сори, ама това не е за хвалене.
23
7
 
4
 
! Отговори
ДВОЙНИК НА СТАНИШЕВ преди 2 години
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къдравата Сю?
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами на Дянков лелята стана шеф на световната банка. Откъде сте, че не си задавате въпроси? Как туй лелче , клюкалка от входа, която си простира гащите и чаршафите отпред с щипки от соца стана шеф на световната банка? Питайте се и се ритайте. Голема работА е, нали?
20
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съгласен че разговорите не огат да се правят без ГЕРБ, но ТРЯБВА да се правят без Боко. Той е за затвора.
19
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За сега най важното е да премахнем ИТН, ГЕРБ, БСП, ДПС, и другите политически прос-титутки. Всички партии да бъдат изхвърлени от властта. Да започнем начисто с нови хора и нови идеи. Това е приоритетът. Премахване на всички партии. Ако трябва и 20 пъти ще провеждаме избори докато процентите паднат до нула и никой да не може да влезе в парламента.
18
4
 
10
 
! Отговори
ТИЯ ОЩИ преди 2 години
НЕ СА РАЗБРАЛИ, ЧЕ СА У МРЪСНИЯТ КАНАЛ. ДОСТАСЕ ОКАЛЯХА В ЛОКВАТА СВИНСКА. ТЕ ВЕЧЕ ГОДУХАТ.
17
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога повече ГЕРБ никога повече комунизъм и милиционери
16
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТАКТИКАТА НА БОРИСОВ Е МНОГО ХИТРА...С ПРОБУТВАНЕТО НА ДАНИ МИТОВ ЗА ПРЕМИЕР ТОЙ НЕДВУСМИСЛЕНО КАЗВА НА НАРОДА:ИЗБИРАЙТЕ ТОЗИ(ДАНИ МИТОВ) ИЛИ АЗ...ЧРЕЗ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЛАБИ ПОЛИТИЦИ В РЕДИЦИТЕ НА ГЕРБ,БОЙКО ЦЕЛИ ОТНОВО ТОЙ ДА Е НОМЕР ЕДНО И ТОВА Е НАЧИН ДА РАЗЧИСТВА ВЪТРЕШНОПАРТИЙНИТЕ СИ ОПОНЕНТИ С БЕЗДАРНИЦИ КАТО ДАНИ МИТОВ,ДЕСИ АТАНАСОВА,АЛЕКС НЕНКОВ,ТОМИСЛАВ И Т.Н.В ТОЗИ СМИСЪЛ БСП ИМА ПО-СИЛНИ КАТО ХАРАКТЕР ПОЛИТИЦИ.КАТО ИСКЛЮЧИМ БОЙКО РАЗБИРА СЕ,ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ГЕРБЕРАСТИ СА ГОЛА-ВОДА.
15
11
 
12
 
! Отговори
Джобни 4млрд евро преди 2 години
Евро-ориентацията на тази партия я видяхме всички, в шкафчето на нейният лидер.
14
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН закриха ли го. Не се чува нищо от доста време насам.
13
3
 
10
 
! Отговори
Да допълня преди 2 години
Бъдещето е невъзможно с недоразумения като ИТН.
12
8
 
15
 
! Отговори
Евро-ориентация преди 2 години
Шкафчето с Евра и Кюлчета свали доверието в ГЕРБ. Това е най-нормалното нещо. Ненормално е обаче да си пазите корумпирания вожд, когато трябваше да го пратите на прокурор, самите вие от ГЕРБ.
11
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми се мисли за такова бъдеще...
10
6
 
6
 
! Отговори
Има как! преди 2 години
Арести и обявяване извън закона! И ще се окаже, че има как!
9
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БОЙКО БОРИСОВ Е МНОГО ХИТЪР И УМЕЛО ПРОБУТВА СЛАБИ ПОЛИТИЦИ ОТ СТРАНА НА ГЕРБ И СДС ЗА МИНИСТРИ И ДЕПУТАТИ...ДОСТАТЪЧНО Е САМО ДА ПОГЛЕДНЕТЕ ДАНИ МИТОВ,ИНДИВИДИ КАТО ТОМА БИКОВ,ДЕСИСЛАВА АТАНАСОВА,АЛЕКСАНДЪР НЕНКОВ,ТОМИСЛАВ ДОНЕВ,ДЕНИЦА САЧЕВА ,ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ,ЧЕ ТАКТИКАТА НА БОРИСОВ Е ДОСТА УСПЕШНА И ТОЙ СЕ ОТКРОЯВА ДОСТА ОТ ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ БЕЗЛИЧНИ ТИПАЖИ...ЗАТОВА И БОЙКО МНОГО-МНОГО НЕ ОБЩУВА С ТЯХ
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
така и БСП и ДПС казаха
7
13
 
11
 
! Отговори
Нали си Елка-Смятай! преди 2 години
Смятам, че народа даде ЯСНО и ТОЧНО мнението си за ГЕРБ, а то е: ЧЕРВЕН КАРТОН, УВОЛНЕНИЕ и ЗАБРАНА ЗА ПРИПАРВАНЕ ДО ВЛАСТ.