Актуализацията на бюджета мина на първо четене в парламента

Всички партии със заявки да внесят свои предложения преди второ четене
Обновена: 27 авг 2021 10:42 | 27 авг 2021 10:33, Камелия Цветанова
20
Актуализацията на бюджета мина на първо четене в парламента
Снимка: БГНЕС

Заедно с работодателите и синдикатите ще седнем на една маса дали могат да се конкретизират мерките, каквито призиви отправиха депутатите, коментира финансовият министър Асен Василев, след като парламентът одобри на първо четете актуализацията на бюджета, внесена от служебния кабинет.

Все пак по време на дебатите стана ясно, че всички политически сили в НС ще внесат своите предложения между първо и второ четене на поправките.

Още по темата
Одобрената актуализация предвижда за предстоящите избори за президент и най-вероятно за още едни парламентарни избори да бъдат похарчени 133 млн. лв.

Служебното правителство предвижда допълнителни приходи вразмер на 1.331 млрд. лв. по държавния бюджет, като те включват 230 млн. лв. по линия на социалните осигуровки, 105 млн. лв. от здравни и 424 млн. лв. се очакват като 3-процентов аванс по Плана за възстановяване и растеж, който предстои да бъде внесен официално в Европейската комисия.

Общо по консолидираната фискална програма са заложени над 2 млрд. лв. допълнителни приходи за годината.

В разходната част са заложени допълнително 575 млн. лв. - за повишаване на всички пенсии, за помощи за отопление, за финансова помощ за родители на деца до 14 години, ако се мине на онлайн обучение. В помощ на бизнеса заради пандемията са заложени 430 млн. лв.

240 млн. лв. ще отидат за мярката 60/40, а оставащите 160 млн. лв. са предвидени отново за други мерки за засегнати от ограниченията мерки.

За нуждите на здравната система са заложени още 335 млн. лв. - за плащане на работещите на първа линия с вируса, за лекарства, за тестове, за ваксини и ваксиниране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 16: Много си далеч от истината: последната метро станция не издържа и 2 седмици преди да влезе отново в ремонт, за детските градини са направили точно 0, магистралите ни са като руска ролетка - не знаеш дали ще пристигнеш жив. Толкова за 12 години, от кражби и схеми не остана време за работа. Това да построиш 100 км магистрала не е повод за гордост 2021 г.
17
3
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Пара ми треба за злоупотреба :)))
16
4
 
2
 
! Отговори
Промяна преди 2 години
Еха, ще има сега едно хвърляне на пари от самолета - самолетни пари :)
15
5
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
На първо мина, ама на второ не ми се вярва. Веднага почнаха да се дърлят :)))))))))))))
14
9
 
15
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Гроб харчели 12 години и нищо... Ами ти возиш ли си *** на метрото? А детето на детска градина, а по околовръстното кеф ли ти е? А до Бургас стигаш ли за 3 часа? Толкова много се построи за 12 години, че всички партии взети заедно с електоралната им маса не могат да го боядисат само. Обаче важното е да се ***, че нищо не е направено. Ами дай да върнем всичко както си беше преди 12г. съгласен ли си?
13
6
 
8
 
! Отговори
1280 преди 2 години
До АнонименВерно ли бе? Ама това ли са новите опорки, че служебните на фигуранта събрали нещо?Всичко, което харчат тези са пари оставени в държавата от ГЕРБ. Служебните спряха всички пари за пътища, за лекари и пенсионери, взеха ги и ги похарчиха за избори и нови оценки и експертизи по започнати проекти, които обаче извършиха техни хора.Очевидно чалгата вече е нанесла тежки поражения в мозъците на т.н. партии на протеста
12
6
 
7
 
! Отговори
С. Орманджийски преди 2 години
Тивката реално захрани пенсионерите с петдесетачка заради протестите а не заради ковида. И каква е логиката да вдига пенсиите заради ковид кризата, като с тези пари песнионерите си бяха във постоянна криза и преди това. Тиквешка работа. Сега му сърбаме попарата.
11
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голямото крадене продължава
10
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГРОБ харчат 12г авансово и насреща нищо, сега реват да не се харчат събрани от служебното правителство средства за бизнеса и здравето. Това е кощунство а тия са национални предатели!
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"424 млн. лв. се очакват като 3-процентов аванс по Плана за възстановяване и растеж, който предстои да бъде внесен официално в Европейската комисия." Кой, и кога ще внесе Плана, като още не са готови с корекциите, които умно-красивтеи искат да направят? Гърция вече изхарчиха парите, а нашите "велики" умно-кродиви политици още не могат как да си разпределят кокъла..., който вече не е ясно дали ще се получи от ЕС. Защо не подадоха плана при предходното НС? Защо не изслушаха Дончев? Крадци и лъжци
8
2
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До Ха ха === Е, за мен и за теб са нищо, още повече, че аз няма да дам и тези пари, защото не работя от 2016, данъци не плащам и изобщо и 1 стотинка не давам на държавата, освен данък на имота които притежавам, ама там вече няма как + ток и вода. Там също няма как. Но пък се отказах от Топлофикация и си направих локално парно на газ :))) Но питай някой пенсионер за него какво са 26,60 лв :)))
7
7
 
4
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Не знам защо толкова се говорят за тези пари. От нашите джобове излизали, 133милиона на 5млн жители са 26.6лв. Голяма работа.
6
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Асен далаверата, Канадеца, Денков маската ли е новото лице на промяната хаха
5
11
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До 5 === Какъвто и план да предложат пред ЕС, ако си мислиш, че от Брюксел са балъци и ще дадат пари на правителство от комунисти и чалгари си в жестока грешка. Само комунистите си мислят, че в ЕС пасат трева. Всъщност хората седят и наблюдават всички процеси в Европа, включително и в България какъв е хаос. Ти би ли дал пари на някой съсед, дето е безработен, не може да си върже гащите, не може да си оправи семейство в което има вечни скандали всеки срещу всеки?
4
7
 
18
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
"Одобрената актуализация предвижда за предстоящите избори за президент и най-вероятно за още едни парламентарни избори да бъдат похарчени 133 млн. лв." === Ехааааааа.......за първите избори - 30 млн. лв. За вторите - 60 млн. лв. За предстоящите 133 млн. лв. Браво! Не си играят на шикалки момчетата! Мизата трябва да се качва постоянно. С чужди пари лесно се залага. Народът ще плаща, да не се притесняват :)))
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с плана за възстановяване ? Там са поне 30 млрд
2
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН се оказаха патерица на герб,дали нарочно,дали щото са ***,но това е факт вече.Чалгарите се о-къка-ха ,ама яко и мажат
1
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Харчи парите спестени по времето на герб. Комунистите винаги така правят и след тях банкрутирала държава и 10год криза.