Борисов: Няма правителство за да актуализират бюджета и да изхарчат парите!

Безумие е да не направят избори 2 в 1, отчете бившият премиер
28 авг 2021 12:20, Петя Славова
533
Борисов: Няма правителство за да актуализират бюджета и да изхарчат парите!
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов посети Перник, където коментира политическата обстановка. "Някои казват, че сме партия на статуквото – всеки един изминал ден става ясно, че тези няма да направят правителство. Пълна лъжа и измама: организирано го правят за да може сега да актуализират бюджета и да изхарчат и останалите пари", заяви той.

По думите му, най-важният политически закон на едно правителство, е бюджета. "Там трябва да има пари за всичко. Кой ще поеме политическата отговорност, когато догодина не могат да се съберат пари – къде ви е политическата отговорност бе?", попита Борисов, цитиран от БГНЕС.

Половин милиард лева отиват за избори – била скъпа демокрацията – скъпа е, но затова се правят всякакви коалиции – на малцинства и пр.

Още по темата

За съжаление това, което виждам след вчерашното интервю на Трифонов, не е това, за което трябва да му се търси отговорност. Напротив, заслужава адмирации за силата на духа – след операции всеки от нас е ходил с патерици, и др.

Като е казал, че няма да участва в правителство, не знам защо Нинова – като е взела мандат, се радва все едно ще управлява. Днес тя тръгва на този мандат – какви усилия и какви разговори ще правят? Ще правят – да изтупат още десет дена да могат да направят всички гадни неща, които ще се отразят на следващото правителство.

Безумие е да не направят избори 2 в 1. На нас изгодно ли ни беше да направим референдума на Слави – цената беше 50 милиона, а и политически не ни беше изгодно. Сега те искат да минем половин милиард за избори, само и само да спечели Радев. Видяхме какво могат да правят. И се учудвам като кажат "успешното служебно правителство" – пълен крах в здравеопазването, отбраната, финансите, икономиката, - къде са 500-600 инвеститори, които обещаваха?

Планът за устойчивост – ако не бяха правили на инат, да беше приет, сега залежава. Отбраната наговори страшни глупости, щели да пращат отбраната на границата – ако заловят бежанци, ще стрелят ли срещу тях? По времето на ГЕРБ имаше нулева миграция, допълни лидерът на ГЕРБ.

За два месеца нищо не са направили, само искали да правят нови центрове – ще дадат над 360 милиона ей така. Сега САЩ има нужда да се подкрепят афганистанците, които са служили с нас, за няколко месеца – ние сме против нелегалната миграция, не срещу тези, които са ни помагали. И чак сега започнаха да говорят, че трябвало да си говорят и да гледат избирателите. А преди месеци говориха, че щели да изчегъртат първата или втората политическа партия.

Ще се учудя, ако Нинова почне да преговаря, след като лидерите на три партии й казаха, че няма да я подкрепят. А Трифонов вчера призна, че както и мен ме наобикаляха преди време, всички сега са му ходили в офисите да се молят и да му коленичат, и когато той е отказал, излизат срещу него. Стана факт, че задкулисието е в огромни размери, а уж те се бориха срещу него. Ние разбрахме ли кога Христо Иванов е ходил при Слави Трифонов, или кога Мая Манолова е ходила там? Нали всичко щеше да е прозрачно? Едва снощи разбрахме, че Асен Василев и Кирил Петков са се молили за постове – няма лошо, просто го направете публично, а не така задкулисно, каза още лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


533
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
356
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най е лесна е позицията на критик. Критика си критикува от страни и нищо да не прави. По-трудна е позицията на работник - Казват му какво да прави и работника започва по да си работи по план и изпълнява това което му казват.Най-трудната позиция е позицията на Лидер. Лидерът търпи критиката на критиците, разпределя задачи и казва кой какво да прави. Лидерската позиция е най-високо платена защото е най-трудната. Така е в частния бизнес, така е в армията, така е и в държавата.
355
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лозунгът,че обединението прави силата на народното събрание е пародия.У нас само мафията е обединена.Справка-Буци,Славуци,Догануци...
354
3
 
10
 
! Отговори
Народ бг преди 2 години
Слави изпълни задачата за 50 млн.Връща буц на бяло магаре.
353
0
 
13
 
! Отговори
Слави? преди 2 години
Стана първа сила в парламента, а не желае направи правителство и управлява.
352
10
 
8
 
! Отговори
аман дървен философ преди 2 години
Кой го казва само.... !!!Ами имаш достатъчно гепаджийски опит,но не всички са алчни като твоя милост.
351
4
 
5
 
! Отговори
Без правителство преди 2 години
Ливан е държава без правителство. Ливан в момента е потънал в мизерия. Беззаконие, хипер инфлация - 23 500 фунта за $1!
350
9
 
10
 
! Отговори
Град София преди 2 години
Има ли жив човек, който да е виждал Бойко Борисов в град София през последната година?
349
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъде знаеш че е милиардер бе мухъл?
348
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 9.09.2021 Бойко идва на бял кон пред народното събрание!!!
347
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, пред Бойко може да лазят хората тук, които го защитават, въпреки всички мръсотии, които направи. На горните българи им се пада палка от късмета и арести , и унижения. Не ви е Срам! Какви доказателства трябват още..Сега трябваше да се направи всичко възможно неговите хора да стоят далеч от властта.С цената на всичко.Но понеже има такива като вас вече за България няма шанс.
346
12
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Някой няма ли да попита как този милиционер е станал милиардер? Къде е гражданското общество?! Нима това е нормално?!
345
4
 
5
 
! Отговори
Живяла някога преди 2 години
Журнал на любими фрази на "съпартийниците" през последните 20-30 години:С ГЕРБ чакаме в чакалнята на ЕС...Хора събудете се!, каква чакалня, какви пет лева..Ами те хората в ЕС (назапад и ние влизаме на думи към тяхната групичка),отдавна се бъзикат с това влизане в ЕС..стандарта им се дигнал да!,ходят на кино,когато им падне,ама стигнели се до по сериозен разход-жилище,кола...здравеопазване...и те живеят на КРЕДИТИ, както всички нас ....докато ние сами не си помагаме, няма как да просперираме
344
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
малки, пълзящи политически насекоми-еднодневки, спрете да плюете Бойко, защото скоро ще ви се наложи да лазите пред него.
343
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добър е Борко, добър лъжец и мошенник.
342
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гнусните комунисти пак ще крадат България.
341
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5 трола с 20 никнейма реват, че им е смотан живота? Борисов ви е виновен, че сте неспособни да се отправите. Ами вие сте убити от само себе си, вие ви ще сте зле!!!!
340
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов започна да гради тази изоставена държава наново. Радев освен, че изтегли парите отвсякъде, не строи нищо, не се прави нищо за държавата.
339
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Борисов е милиционер милиардер
338
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червените народолюбимци изтеглиха 500 милиона оставени за строеж на магистралата Хемус. И после реват, че няма пари. Разбира се, че пак окрадоха всички.
337
7
 
14
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Живяла някога Защо мислиш, че Герб лапали само за себе си или така ти каза БСПто, значи?! А може би искаш те да са богове и да нямат човешки потребности? Фактите са налице - Герб ни избута от дупката на прехода и ни вкара в чакалнята на еврозоната, докато БСП още не са изготвили дори планът за възстановяване..Бойко е лош политик, но отличен държавник!Той се учи от ЕС, че трябва да изтъква постиженията си, но в неговите уста това звучи като самохвалство и е особено обидно за такива като БСП