Джамбазки реагира остро с гаврата на българското знаме в Битоля

Без толериране на Коминтерновската политика на Скопие, иска той
31 авг 2021 13:04, Красимир Ангелов
48
Джамбазки реагира остро с гаврата на българското знаме в Битоля
Снимка: БГНЕС

Българския представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки излезе с остра декларация след случая с поруганото българско знаме в Битоля.

Както Dnes.bg съобщи, знамето пред сградата на българското консулство в северномакедонския град е било свалено след увреждане на пилона. Актът беше осъден от външното министерство на РС Македония.

"Настоявам за остра реакция след поредната гавра с българско знаме в РС Македония", написа Джамбазки в своя позиция до външното ни министерство.

Още по темата
"Подчертаваме, че този брутален акт е извършен в навечерието на 97-ата годишнина от убийството на легендарния водач на ВМРО Тодор Александров, отдал целия си живот за освобождението на Македония", припомнят войводите. Както е известно на днешния 31 август се отбелязва годишнината от убийството на българския революционер край село Сугарево в Пирин.

"България трябва да защити националния си интерес и да изиска предприемането на конкретни мерки срещу извършителя, а също и гаранция, че държавата Северна Македония ще противодейства на тази позорен акт, превърнал се вече в тенденция", пише в писмото на Джамбазки до служебния министър на външните работи Светлан Стоев.

"Това поредно грозно деяние е доказателство, че антибългарската политика в Скопие продължава да дава изобилни плодове и именно тя е в основата на този престъпен вандалски акт", допълни още Джамбазки.

Според заместник-председателя на ВМРО е недопустимо в страна, която непрекъснато се опитва да изтъква принадлежността си към европейските ценности и да се стреми към членство в европейското семейство, подобни престъпни актове да продължават да се случват.

"Такива жалки и грозни действия са типични за Коминтерна, но не и за една европейска държава, каквато Северна Македония претендира да бъде“, категоричен е още евродепутатът. В качеството си на български представител в ЕП Джамбазки ще сезира и Европейската комисия с настояване за официална проверка и позиция по случая, с която да бъдат осъдени антидемократичните прояви в Република Северна Македония.

"Нямам никакво съмнение, че подобен род гаври няма да бъдат прекратени в Северна Македония. Не и докато в Скопие продължава да властва политика на дълбока и безрезервна омраза към България, нагнетявана години наред и подхранвана от властващия болшевизъм в страната", завършва Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Помните ли 8 А ти помниш ли дискотеката от минарето на джамията, или воят беше като мехлем за ушите ти...
13
20
 
13
 
! Отговори
Асан преди 2 години
14- Реве пудела... Отчита дейност че Шкембе вовода изпадна от парламента :)))
12
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джамбазки, за психиатрия си. Стига с тези македонци , стига с тези байряци. Като си такъв голям патриот завивай се вечер с байряка и си спи с него.
11
8
 
28
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Нека се изясни кой, кога, как и защо го е направил?Какво ще е наказанието и какво ще се направи като превенция от такива случаи от РСМ?Браво на Ангел Дж.!
10
19
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
11- Откапен ама тарикат *** 40 000 евро заплата :)))
9
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да не се укаже ( както много пъти до сега ) че тези които са направили подобно нещо, са платени от българския политически "Елит".
8
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откачалки има навсякъде. Като този
7
31
 
7
 
! Отговори
Помните ли преди 2 години
А помните ли г-н Джамбазки, как българите оскверниха джамията в Пловдив? Добриге, прекрасни българи! И окото им не мигна - чупене на стъкла, драскане не неприлични надписи...
6
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези ортаци на ДПС търсят изява. Популисти долни
5
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и какво? война ли ще им обявим? на никой там не му дреме за България най жалката държава в ЕС
4
8
 
31
 
! Отговори
Барселона преди 2 години
Не гледайте човека а каузата която защитава...Безусловно е прав в случаят...Корчагиновска твърдост по този позорен акт
3
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'България трябва да защити националния си интерес' ---- как горенето на знаме пречи на нац интерес? Аз горя краварското знаме всеки ден, но ефект никъв.
2
25
 
15
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Жуже пиянде като Болен Сайдеров :)
1
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоа дето мяташе пиратки по хората.