От БСП: Как пък Слави реши "ново НС - нов кабинет"?

Ирена Анастасова е разочарована от лидерите на партиите
31 авг 2021 11:47, Красимир Ангелов
60

БСП ще обсъжда приоритети, които трябва да залегнат в работата на бъдещото правителство и актуализацията на бюджета в поредица от срещи с граждански организации, браншови съюзи, работодатели и синдикати.

"Ако политически лидери не са успели да преглътнат егото си, това е последният шанс. Ние не отиваме с идеалистични представи, че ще стане чудо, но не отиваме и с песимистични нагласи. При положение, че видим невъзможност за съставяне на правителство, ще търсим мнозинство за актуализация на бюджета", заяви зам.-председателят на БСП Ирена Анастасова в студиото на "България сутрин".

Тя подчерта, че все пак в БСП нямат голяма надежда за съставяне на правителство. А плановете им са да върнат мандата между 10 и 15 септември, с очакването дотогава да има актуализация на бюджета.

Ирена Анастасова е разочарована от поведението на лидерите на политически партии, които не спазвали обещанията си към избирателите.

"Аз се чудя как тези политически партии ще убедят своите избиратели, че това което правят, не се случва на инат. В огромната си част програмите на "Има такъв народ", "Демократична България" и БСП се припокриваха, не виждам причина да не се реализира редовно правителство", каза Анастасова пред Bulgaria ON AIR.

Тя се изненадва от убеждението на Слави Трифонов, че при следващи избори ще се състави правителство.

"Учудваща е тази теза. Не мисля, че конфигурацията след поредните избори ще е по-различна. Някои партии ще подобрят представянето си, някои ще намалят подкрепата си. Но ще трябва обща договореност. Защо тя да е след 2-3 месеца, а не сега?", попита зам.-председателят на БСП. И изрази надежда, че не става въпрос за задкулисни договорки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
1
 
! Отговори
жоро преди 2 години
"Ако не днес, утре ще победим , другари! Нашето дело е право дело, другари !
39
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нинова мандата нети е гуменомеханична играчка да си го криеш по дупките връщай го и пиши оставка никой не те ще
38
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
след два месеца никой няма да има нужда от бсп и тая крадлива терористична организация заминава на бунището където одавна и е мястото
37
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави че докара Борисов ноември ,запомнете )
36
8
 
12
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
До Реалист: "но факт е, че ГЕРБ си управляваха държавата добре"? За три мандата на Бойко изостанахме и от предпоследните в ЕС - най-бедната и корумпирана държава с най-бързо намаляващо население. Когато по времето на Станишев влязохме в ЕС бяхме на едно ниво с Румъния, даже не искахме да ни пакетират че сме били по-напред. Сега сме далеч зад тях, с 30% по-малък БНП на глава от населението. Това са "големите успехи" на Бойко и дружинката му. Стига му толкова.
35
11
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До 37. Уф, тая тайна я дъвчете от време оно. Колко е вярна, не знам, щото други правеха коалиция с ДПС, но факт е, че ГЕРБ си управляваха държавата добре. За разлика от пълния хаос сега.
34
3
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 2 години
Предвиждам, че ако след изборите ИТН не е първа политическа сила (най-вероятно) Слави ще обяви, че ИТН остава в опозиция, защото така е решил Суверена. Сигурно едва тогава на тези, които гласуват за ИТН ще им стане ясно, че докато съставянето на правителство на промяната зависи от Слави и сценаристите му, редовно правителство няма да има.
33
2
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Хе-хе, точно за задкулисни договорки става дума. Първо оня клепар да бъде преизбран с помощта на служебното правителство и после вече ще се разберат за правителство.
32
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БКП и ИТН са хвани единия удари другия!
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откраднаха ти скъсаните шушони, жалък сиромах....
30
22
 
11
 
! Отговори
дядо Йоцо гледа, преди 2 години
Крадливо племе е ДПС и Герб !
29
8
 
26
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
БСП се правят на наивни и ощипани. Една наивна партия на 100-годишна възраст
28
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП и ретроградна и антинародна партия. След 9 дена отново ще празнува кървавия 9 септември и ще ни обяснява какво ни е отнела демокрация?!!!
27
3
 
31
 
! Отговори
Пян Гъ преди 2 години
Не е важно дали аз, или някой друг критикува БСП. Важни са фактите: след управление на БСП - самостоятелно или в коалиция - следват фалити на банки, задлъжняване, инфлация, безработица, международна изолация, социални бунтове. Това сме видели от БСП - другото са фантазии и пропагнда. Ако някой се върже де, но без мен.
26
5
 
28
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Коя е тая другарка... За сефте я чувам :)))
25
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами решават от принципа на мнозинството в парламента. А вие защо не подкрепите герб? Това не беше ли на инат? Нали уж беше за благото на народа?
24
0
 
7
 
! Отговори
До преди 2 години
Коментар 25,явно не си ми на години,нито на образованието,нито на интелекта,това което аз получавам е моят труд,дано и ти дойдеш на моите години, и стаж и получиш по малко от мен,тогава ще си говорим.явно си тъпкан с мангизи от родителите ни те свършват.едно помни от мен,че с честен труд всичко се постига,а с твоя който си тръгнал няма да стигнеш далеч.не всичко е пари приятелю,и бедни и богати сме хора на този свят.
23
0
 
24
 
! Отговори
до анонимен преди 2 години
За 32 години лидерите на БКП/БСП се превърнаха в най-големите капиталисти и олигарси! Изнесоха държавния валутен резерв - Осем Милиарда Долара, Подписаха планът Ран, разориха Бг и я доведоха до две национални катастрофи - първата при Луканов, втората при Виденов! Да не говорим за Осем годишното управление на "Триглавата Ламя" - БКП, ДПС, НДСВ!!!!!!! Край на доверието, "другари"!
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 26 И това отврани много честни хора с леви убеждения от БСП и въобще от левата идея за много години напред. Много подобни и провалени хора сега са пак в БСП от общински съветник , бивши кметове и нагоре.Как да гласуваш са това БСП повече.
21
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази гопожа Анастасова ми беше директорка на училището в Младост, което завърших преди години. Щом Нинова я е взела за депупат то БСП са неспасяема партия. Тая жена за нищо не става!