Стефан Янев готов за премиер и в следващо служебно правителство

Депутатите решавали дали ще има избори 2 в 1
112
Стефан Янев готов за премиер и в следващо служебно правителство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако е необходимо, мога да изпълнявам ролята на премиер и в едно следващо служебно правителство, призна настоящият премиер Стефан Янев.

Още по темата

„Все пак това е решение на президента”, уточни той пред Нова телевизия.

„Организацията на изборите не е лек процес, макар да изглежда рутинно действие. Датата за президентските избори се избира от парламента. Президентът ще определи датата за парламентарните избори, заедно с указа за прекратяване на това Народно събрание. В голяма степен решението за избори 2 в1 зависи от депутатите. Държавата е готова да организира изборите и в двата случая. Ако изборите са 2 в 1, ще се наложи да се купят нови машини, както и те да бъдат пренастроени”, посочи министър-председателят.

Не можем да бъдем сигурни в нищо към този момент. Очевидно се намираме в една перманентна политическа криза. Кризата е на политическото лидерство и представителство. Говорим за феномен, който се откроява много ясно. Има липса на връзка между партиите и обществото. Гражданите не се чувстват достатъчно добре представени от политиците. Именно тази ниша може да бъде запълнена от едни евентуални нови политически проекти”, обясни Янев.

„Разбира се, че аз бих гласувал за хора като Асен Василев и Кирил Петков. Дали те ще участват в такъв проект, предстои да видим. Аз бих се включил във всеки един проект, който работи за България. Етикетите трябва да бъдат загърбени. Време е в политическото говорене персонализацията да не взема водещо място. Партиите са сдружение от хора с еднакви мисли и цели. Те не принадлежат на един човек”, каза Янев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: премиерСтефан Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук пишат разни, които още не са разбрали, че Бойко Методиев няма да се върне в политиката нито на бял кон, нито на краставо магаре. Единственият му път е към затвора, където ще получи дължимото! Затова е в състояние на истерия и плямпа злобни глупости.
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 82........Човеченце, въпросът не е до заплатите и парите от твоите данъци. Въшк-ар, моите данъци са в пъти по-големи от твоите. Който и де бъде на този пост, ще получава заплата, определена от закона. Така че, е опростачвай нещата, нещастен плебей! Хората искат да измъкнат България от мафиотското блато, а ти - не! На разни позиции сме! Стефан е лично име и се пише с главна буква, крети! А този Стефан е умен,много умен и спокоен мъж, хубав като дядо Боже! Това ви вкарва в истерия!
78
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво е на скъпоплатена държавна службица а? Кажи им бе стефане! И за тебе и за наследниците ти! Добре си живуркате с нашите данъци! Ще дойде Виделов ден! Мощен ритник за вас- нещастници!
77
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
стефане, сладък е кокала а? Как да го пуснеш?
76
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойкофилите оплюват служебният министър че видите ли искал " кокала". А са готови пак да го дадат за още 4 годишен мандат на мутрата Борисов???! Дедово или чичо ви Борисов,приключи с властта! Кой не го е разбрал още?-:))
75
4
 
15
 
! Отговори
Диоген преди 2 години
Нямам думи за безочието им.Борисов още през 90-те си основа частна фирма,а тези сегашни хрантутници Радев и Янев цял живот на държавна издръжка ,а начело на властта смучат бюджета с 2 дохода - заплати плюс пенсии.Дали пък техните чекмеджета не са по-пълни с кюлчета? И най-сетне има ли друга страна в света,управлявана от военни пенсионери???
74
3
 
16
 
! Отговори
ами преди 2 години
аз не желая да се харчат моите пари за вас
73
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно е,че и децата му са готови за нови високоплатени служби
72
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама как ще остави кокала!!!!!
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 75 решението има име терминал2! Добре дошъл извън балканския рай!
70
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога в България едни и същи като президента,премиера служители от системата на МВР и МО които са на заплата и пенсия(ВИСОКА ПЕНСИЯ)едновременно ще са на държавна хранилка докато са живи?Никъде по света няма подобна анархия,пенсионери да се назначават на държавна работа,като са толкова кадърни да работят в частни фирми,толкова ли се изчерпихме уважаеми българи!Затова за нашите деца работа НЯМА,но няма НЕЗАМЕНИМИ,ТЕ ЗАТОВА НЕ ПУСКАТ КОКАЛА.....
69
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Познавам хора и аз съм един от тях, които разбрахме, че държава не се оправя само с политици. Трябва си качествен народ, който иска да стане част от ЕС. Не само на хартия, като стандарт и начин на живот. Ние си ги избираме по начин по който искаме да живеем. Отдавна не харесвам партиите. Харесвам отделни личности. Оказа се, че живота е кратък и няма време да очакваме чудо, промиване на мозъци с години наред, затова свят широк и за щастие има нормални държави за живеене.Не се чудете къде са лекар
68
25
 
7
 
! Отговори
българин преди 2 години
Сериозен мъж! Такъв премиер ни е нужен! А тези в парламента,има много да учат още! Жалко за неуспеха досега!
67
2
 
21
 
! Отговори
видими резултати преди 2 години
съседното заглавие от сайта : - "Цените на храните стремглаво растат нагоре, заплатите не мърдат"
66
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не зная кой на кого е дъщеря и син и не ме интересува. Интересува ме факта, че да се откаже един високо образован човек от канадското си гражданство, да финансира със собствени средства образованието и да извършва спасителни акции отново със собствени средства, такъв човек е достоен за уважение. Помията която се излива върху такива хора е открай време по нашите географски ширини. В последните години кадърните бяха прогонени и заместени от удобните. Винаги ще предпочитам първите!!!!
65
5
 
20
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
И какъв е Янев?Сиди с горе и никакво отношение към работата на министрите му.В държавата пълен хаос но той си седи и гледа безучастен?!Защо ще си създава проблеми човека-да иска оставката на някой.Хитряга.Е много ги обичам такива
64
3
 
17
 
! Отговори
Ники преди 2 години
До 63 Новото мото ще бъде-Ние сме мошеници и крадците и вие сте мошеници и крадци!Знаеш ми колко ,,образовани"познавам като тия които са решили да сменят модела Борисов които са пълни лишени от всякакви морални ценности.На това трябва да наблегне образованието,това е проблема.Разбира се ,че една голяма част от българите са прости и то много ***,ако не са тия днес нямаше нямаше да си правят каквото си искат на нашите гръб
63
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива дето винаги са готови са най- опасни!
62
19
 
7
 
! Отговори
Независим преди 2 години
Подкрепям го, както и цялото служебно правителство. Дано има повече политици и експерти като тях.
61
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С малки изключения служебните са супер, от 30 години не е имало работещо правителство. Имаше един Ким Чен, който беше специалист по всичко и казваше на всеки министър как да си ръководи министерството. Затова и толкова цъфнахме. Всички негови приближени все бъркали в кацата с меда. Професора и той от лекар стана политик. Хареса му. И в момента за да има гласове на изборите се раздават едни милиони на ДПС обществени поръчки.Хареса ми ЕС как показа, че няма място за корумпирани политици и прокуро