БСП няма да прави компромиси за важните приоритети за страната

Радев да заяви дали би подкрепил политически проект на Петков и Василев, иска Иван Ченчев
1 сеп 2021 21:55, Анисия Иванова
11

"Партиите на промяната изказаха своите доводи. За нас беше важно да уточним по актуализацията на бюджета - кои са приоритетите, които са важни за нея. Направихме срещи с браншови организации и със синдиката на МВР. Всички те се обявиха за това. Тези, които днес отхвърлиха това наше предложение, нека да отидат и да обяснят на браншовете защо това се случва и защо се бави актуализацията на бюджета", заяви депутатът от БСП Иван Ченчев в студиото на "Денят ON AIR".

А относно това защо от "Демократична България" не отидоха на преговори с БСП, социалистът изтъкна, от партията си сменят мнението постоянно. И добави, че в 45-ото и 46-ото Народно събрание е било пропиляно ценно парламентарно време.

"Българските граждани искаха стабилност, сигурност, искаха да им се решават проблемите. Това е едно поведение, което не е държавническо", категоричен е Ченчев.

По думите му всички са знаели, че краят на днешната среща между БСП и ИТН е бил предизвестен.

"Нямаме и не сме имали намерението да правим компромиси по отношение на важните приоритети за страната. Ние ги поставихме на масата, разписали сме ги. На преговорите и те се съгласиха - в един момента бяхме най-диалогичната, най-балансираната партия, според техния лидер. Днес изведнъж се оказахме пак партия на статуквото", коментира депутатът.

Социалистът смята, че все пак в 46-ия парламент е имало наченки на диалогичност между отделните партии. А относно разговори в 47-ото Народно събрание, той уточни пред Bulgaria ON AIR:

"Важно е да видим какъв е математическият сбор в 47-ото НС. При наличието на плаващи мнозинства - всеки ден щяха да ни обвиняват по различни причини различните партии. Цялата тази работа е въпрос на диалог, който така и не се осъществи, защото те си променяха решенията".

Ченчев смята, че е било важно за страната да бъде направено техническо правителство, което да реши определени проблеми у нас и да вземе решения, които редовен парламент може да вземе.

"Ако имаме избори в три различни недели, и то в ситуация, в която Ковид кризата може да е задълбочена - може на хората да им писне и да не излязат да подкрепят който и да е политик. Личното ми мнение е за избори 2 в 1", посочи социалистът.

Социалистът изтъкна, че президентът трябва публично да заяви дали би подкрепил евентуален политически проект на Кирил Петков и Асен Василев.

А дали в петък ще бъде представено име за кандидат-премиер, депутатът от БСП посочи, че това трябва да реши Националният съвет на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
До тролската дружина преди 2 години
Корнелия Нинова каза в парламента: "актуализацията е много важна заради коронакризата, средствата за опазване на границата, средствата за обезщетение на бизнеса, за онези работници които ще останат без работа". .................................................................................................................................. Нещо неясно?
9
0
 
1
 
! Отговори
Изнудване преди 2 години
ИТН, ДБ и ИБГНИ знаят, че за БСП е важно да се приеме актуализацията на бюджета. Важно е и за икономиката, сигурността и социалната политика на България. И освен това от БСП се очаква да върне мандата. И започва изнудването: "Ще гласуваме актуализацията, но без да бързаме. Нека първо да приемен този и този закон, защото те за нас са по-важни". Да видим докъде ще я докарат така.
8
0
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
В парламента вече минаха на предизборна агитация. Всеки срещу всеки. Дано приемат поне актуализацията на бюджета.
7
0
 
2
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
За политиците би трябвало да е по-важно да си говорят, а сетне да се надцакват. БСП предлагаше на ДБ разговор пред медиите. А Христо Иванов предпочита да говори на четири очи в офиса на Слави. И какво получи? Кръгла нула като резултат с добавени политически спекулации след това.
6
0
 
0
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
Актуализация трябва да има. Тези пари, тази актуализация, са нужни на хората - на бизнеса за подпомагане, на икономиката и здравната система за Ковид, на пенсионерите за актуализация на пенсиите. Нека поне това да свършат депутатите. А има още доста законопроекти, внесени в НС. Оказва се, че ДБ хем отказват среща (т.е. да вървим на избори), хем внасят в деловодството на НС законопроекти. Кога ще се разглеждат в комисиите и кога ще се приемат?
5
1
 
8
 
! Отговори
ф преди 2 години
Оф, дрегарЕте пак изпълзяха. Българските граждани наистина искат стабилност, сигурност но без вас другари. Без вас. Анджък без вас ще са щастливи и спокойни в Република България.
4
1
 
10
 
! Отговори
Gorskio преди 2 години
С кого няма да ги прави тези компромиси?!? Соло? Откога "столетницата" не е партия на статуквото?!? Безочливи к.опелдаци!
3
1
 
7
 
! Отговори
Димо преди 2 години
За какви партии на промяна говориш бе-вие ли сте промяната,Манолова,Дончева парфюмираните контета от ДБ,политически босия Трифонов?Парламент пълен с улични мошеници жадни за власт.В държавата е пълен хаос ,цените на всичко хвърчат на горе Но площадите са празни ,пропагандата се прави ,че в България всичко е наред,защото при Борисов умирахме от глад.Негодници!Няма кой да плаща за протести,олигарсите са доволни от хаоса.В мътна вода риба се лови най-лесно
2
1
 
7
 
! Отговори
БСП си намери преди 2 години
майстора.Той е неграмотния политически,увличащ се по тоталитарните методи на управление,злобен и заядлив Радев.БСП ще бъде употребена за подкрепата му,а след това,независимо от резултатите от изборите,ще бъде изхвърлена.Такава е съдбата на партиите-мутанти,приказващи едно,а правещи друго.БСП ще се разпадне,няма да плачем за нея,но ще плачем за вакуума в политиката отляво.Никой не защитава хората,всички търсят само личната изгода,вижте ножицата в разпределението на националния доход.
1
1
 
12
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Как може един политик да говори толкова много лъжи пред камерата - той нас за откачени ли ни смята или за ***?!...Значи народът бил искал решение на проблемите, но вместо това стигнал до голяма политическа криза с намек, че не постигнал нищо с протестите си! ПО-тлъста лъжа и манипулация от БСП и СИЕ досега не бях чула! Точно БСП, организатор на тези улични вълнения, значи, е трябвало да поеме нещата за да осъществи надеждите на народа - БСП, която 30г. ни бута назад! Срам и позор! БСП ВЪН!