Филип Попов от БСП: Подадохме ръка, защо не искат редовен кабинет?

Според него има въможност да се направи съдебна реформа
2 сеп 2021 22:15, Петя Славова
14

Стана ясно, че следващата седмица БСП ще върне мандата на президента Румен Радев. Също така от партията заявиха, че няма да предложат министър-председател.

"Не предложихме състав на МС или министър-председател, защото искахме да се стигне до консенсус. Това е трети мандат, така нареченият спасителен мандат. Нямаме конституционно право да задържаме повече този мандат. Поканихме останалите парламентарни сили да излъчим експертни групи за бюджета, те и това отказаха", каза за "Денят ON AIR" депутатът от БСП Филип Попов.

Още по темата

Депутатът коментира и днешните кавги около въпроса за НСО: "Не разбрах дали поправките в закона за НСО са приети или не. Съдебната реформа не е само охраната на главния прокурор. Тя е система на съдебната власт, защо не се говори за конфликта на интереси?", попита събеседникът.

По думите му има всички възможности да се направи цялостна съдебна реформа.

"Нужно е време, опитахме да го дадем в рамките на един редовен кабинет. Постигнахме консенсус именно по тези политики. Ако искаха реална съдебна реформа, каквато и ние, трябваше да се излъчи редовен кабинет. Не може да я направиш за месец, два, пет. 20 дни нищо не се направи по отношение на съдебната реформа и по отношение на бюджета", обясни още депутатът от БСП пред Bulgaria ON AIR.

Попов изтъкна, че по важните за страната проблеми от БСП са искали да разговарят.

"Защо не дойдоха, когато ги поканихме на разговори за актуализацията на бюджета? Подадохме ръка. Защо не искат редовен кабинет - нека те отговарят", подчерта той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Изчадията от БСП не били БКП - пък на герба на партията им стои годината 1891...
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако комунистите милеят за България ще закрият БСП!В чужбина за нас казват "ония,дето си запазиха комунистите"!
8
0
 
7
 
! Отговори
до г-жа Нинова преди 2 години
Подадохте ръка, но когато вчера се гласуваше звеното за защита на свидетилите да се премести от подчинение на Каскета към МП, вие изфисирясахте -36 депутати, а за кворум - 121 депутати не достигаха 30. Вие обслужихте Каскета и Боце. Гласовете за вас много ще намалеят на следващите избори, знайте това!
7
1
 
17
 
! Отговори
и те така преди 2 години
подали сте ръка колкото за пред хората , искате вие да определяте правилата . знаехте че играта няма да ви се получи защото вие искате сделка . предварително знаехте че подкрепа няма да получите , знаехте и че няма дойдат. това е поредния цирк който разиграхте защото искате хората да си кажат - ето бсп иска но другите не искат. кой ше докосне ръката ви ?! та тя е отровна !
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами не щат да се ръкуват с комунисти. Толкова ли е сложно?Нагледахме им се на комунистите да 2009та година. Фалити, глад и мизерия.
5
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички мамуни у парламата работат за завръщането на Гърбавите. На следващите избори светата троица ще влезне в парламата и тогава бибитко ще направи коалициика. Вместо Късия да го изчегърта бибитко ще изчегърта Късия. Старите хора отдавна са го казали. Акъл под Фуражка и на Високо не вирее. Сами се убеждавате в правотата на думите им. Тези които са го казали вече не са сред живите но думите им остават във вечноста. Запомнете ги и ги предавайте на следващите поколения.
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали сега на 7 септември ще върнете нереализиран мандата? След това на 9 септември може да влезете като партизани. Ураааааааа!
3
5
 
27
 
! Отговори
Кирил преди 2 години
Подали ръка?На кого подадохте ръка бе?На едни дето са политически и управленски боси и ги е страх ,защото не знаят какво да правят.Крият се като се обвиняват едни други.Стига с тия напъни бе,всички дето ще сменяте модела Борисов сте ялови бе,за 6 месеца нищо не родихте .
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искат понеже останахте в историята като партията довела България до 3 фалита в първите 15г.след 1989г.Преди избори не искат да се цапат с вас.
1
4
 
16
 
! Отговори
Дядо от село преди 2 години
Не ви искат , защото кандидатът ви за премиер , не им е симпатичен... Голям цирк и смях за всички ви там ...