Митева откри нарушения на правилника, свика председателски съвет

Изисква се ново гласуване на промените в закона за НСО
3 сеп 2021 08:00, Елка Василева
45
Митева откри нарушения на правилника, свика председателски съвет
Снимка: архив, БГНЕС

Председателят на Народното събрание Ива Митева свиква председателски съвет тази сутрин преди пленарното заседание, за да бъде взето решение за прегласуване на промените в Закона за Националната служба за охрана /НСО/.

Митева съобщи, че е открила нарушение на правилника при гласуването на текстовете. Вчера тя излезе от пленарното заседание, за да се срещне с председателя на Сметната палата на Северна Македония.

В нейно отсъствие заместник-председателите на парламента Виктория Василева от "Има такъв народ" и Росица Кирова от ГЕРБ-СДС влязоха в спор.

В крайна сметка не стана ясно дали депутатите са гласували главният прокурор да остане без охрана или не, припомня Bulgaria ON AIR.

Още по темата

В дневния ред на Народното събрание са включени изслушвания на изпълнителния директор на Агенцията по горите Александър Тунчев относно управлението на ловните стопанства и бази, както и на министъра на транспорта Георги Тодоров за удълбаване на плавателните канали във Варненското езеро и модернизация на жп линията София - Перник – Радомир.

На въпроси в рамките на парламентарния контрол ще отговарят служебния премиер Стефан Янев, вицепремиерите Гълъб Донев и Бойко Рашков, както и още 10 министри.

Най-много въпроси има към регионалния министър Виолета Комитова - 16, и към здравния - Стойчо Кацаров - 10.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гоуемо шоу е тоя парламент, и предишният, ... и следващият ...важно е да има президент(радеф) и бюджет(пари) и после се разтурай и пак ...
4
40
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази жена е доста умна и интелигентна.
3
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Флавий Фрифоноф щфе бъфе профъсгласен за император на Чалгарфската имферия!
2
7
 
33
 
! Отговори
О, божке преди 2 години
Днес циркът продължава с пълна сила. А шоумените нали крещяха как Караянчева нямала авторитет? Вчера рошко африкански от трибуната се изкряска да си ходи вкъщи на тази с кадийското, шарено елече. По-голямо падение на българският прламентаризъм аз не помня. Карали са се, имало е искри, но такива викове като на селски мач не помня. Дано тези каруцари никога повече не помиришат парламент. Ама като знам народа, едва ли.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
така ли е по сценарий?!