Тошко Йорданов: Вчера е имало разговори "как да се прецака гласуването" за НСО

Ще се опитаме да оправим глупостите, заяви той
Обновена: 3 сеп 2021 10:41 | 3 сеп 2021 10:16, Анисия Иванова
177

Росица Кирова от ГЕРБ показа тотална некомпетентност и непознаване на правилника, за първи път виждам председател на НС, който да си дава сам почивка, за да пита как да продължи заседанието, заяви председателят на ПГ "Има такъв народ" Тошко Йорданов пред Bulgaria ON AIR по повод проваленото гласуване в НС на промените в Закона за НСО.

Кирова е водила вчерашното парламентарно заседание в грубо нарушение на правилника, в почивката е питала председателя на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова "как да прецака гласуването, обясни Йорданов.

"Всъщност, всичките гласувания вчера са практически невалидни, защото те бяха в нарушение на правилника. Сега ще се опитаме да оправим глупостите, които сътвори Росица Кирова и ще предложим точката да продължи да се гласува, защото тя унищожи заседанието", обясни той.

По думите му дали ще има време за актуализацията на бюджета, зависи изцяло от президента Румен Радев.

"Зависи от президента Радев кога ще разпусне парламента. Актуализацията влиза на второ четене следващата седмица. Такава е процедурата, такава е Конституцията, не зависи от нас", посочи Тошко Йорданов..

Зам.-председателят на ИТН коментира и причината партията на Слави Трифонов да отреже за 5 минути преговорите за правителство с БСП.

"Хубаво е всички да разберат, че в нашата партия се опитваме - което кажем, това да вършим. Още в началото на този парламент обявихме, че ще предложим кабинет и ако не бъде подкрепен от протестните партии, ние няма да участваме повече в даване на доверие на други. Ние просто изпълняваме това, което сме казали", подчерта той.

Йорданов коментира задаващите се нови предсрочни парламентарни избори.

"Искрено се надявам да има редовно правителство. От наша страна ще има изключително разбиране и желание за управление. Надявам се останалите да проявят здрав разум, защото бяха доста празноглави", завърши Тошко Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
32
 
! Отговори
Jkl преди 2 години
ИТН не разбраха,че други въпроси вълнуват хората .На изборите ще разберете:)
83
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
90 Сърбия се намира в двойна хватка, икономически зависима от Китай и военно, от Русия. В същото време изнудва и заблуждава Брюксел, за пари, и достъп до европейските пазари. Сърбите прилагат титовата политика, седейки на два стола, докато един ден, седнат на земята.
82
8
 
29
 
! Отговори
Jonsy преди 2 години
Тоз *** стана много смел в изказванията и обидите си от както се сдоби с депутатски имунитет!Всичко свършва и имунитета ти ще падне и ще мълчиш като препикано мушкато....
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
91 България е в НАТО от 2004 година. Логично е, да има връзка по тази линия със своите партньори от Алианса. Но, Сърбия взема пари от ЕС и достъп до европейските пазари, заблужсанайки Брюксел, че е на"европейския път", докато в същото време се ориентира към Русия. Това не е "неутралност, а геополитическо изнудване и измама.
80
7
 
31
 
! Отговори
Янко преди 2 години
Я стига си рекетирал бе джобна мутро.Абе вие какво си въобразявате бе-хем политически неграмотни,без никакъв опит,хем с държание на каруцари ,интриганти лишени от елементарна дипломация,хем нагли.Държавата да не е квартална бакалия бе?Па там за да те направят управител трябва опит.Лъгли, мошеници, безсрамници.Арееее марш в кабеларката
79
2
 
4
 
! Отговори
до 95 преди 2 години
До 999 до 94...Законопроект се приема с 50%+1 гласа от кворума, който може да е 121 депутата.
78
3
 
7
 
! Отговори
До 89 преди 2 години
До АнонименРУсия, с новите си технологии, изпреварвала Запада и Европа??Колега, ти да не живееш на друга планета?
77
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Йорданов ги слага на място всичките отровни гейбери, видят ли го, газ пикаят.
76
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се сваля охраната на главния прокурор, който и да е той е АБСОЛЮТНА ЛУДОСТ!!!
75
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има Митева към Ф.Станев, по повод забележката й към него, за раздърпаните му дънки:"не ме гледай, какво правя, слушай, какво ти казвам". Същата се появи в парламента, със дънки, като на Станев.
74
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - само висят и се предлагат, свалили са цените и правят всичко за 10-15 евро, но нямат клиетни. Тежко.
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 98 Кажи за 90%. Или понеже видя, че троленето ти е напълно очаквано и реши да разнообразиш ъгъла? Колко жалко е да пишеш едни и същи глупости с години и с нулев ефект? :)
72
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко хулигански се занимава само с клюки и доносничество. Така оправдава депутатската си заплата. За цветущият му език, да не говорим. Той напълно подхожда на раздърпаните панталони, на Филип Станев и книговодителката в НС, и председателка на парламента, Ива Митева.
71
3
 
21
 
! Отговори
999 до 94 преди 2 години
ЧЕТИ КОНСТИТУЦИЯТА, ЗА ДА РАЗБЕРЕШ , ЧЕ ЗАКОТОПРОЕКТ СЕ ПРИЕМА С НЕ ПО- МАЛКО ОТ 121 ГЛАСА. НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА. ИСТИНАТА Е НАЙ- ДОБРАТА ПОЛИТИКА!!
70
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 94 Гласуването са го прецакали "протестърите", които не са били в залата да гласуват. Даже Дончева ви го обясни, но като няма къл да вденете ...
69
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха, гербавата калинка, Рсица Кирова си дала сама почивка да пита друга калинка как да прецака гласуването. Неграмотни, но иначе знаят как да вредят. Отровна герберска измeт!
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 88 Е, недей така, той за втори мандат се гласи ...
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 85 "Сърбия е руска военна база." Всъщност Сърбия е почти изцяло собственост на китайците. Руснаците са там само за да се правят на велики, но нищо не контролират и нямат значително присъствие (и няма и да имат, китайците като захапят - не пускат). Черна гора построи "магистрала доникъде" за 1 милиард. С китайски кредити и т.н. Така става, когато си избереш диктатури за "партньори".
66
4
 
20
 
! Отговори
Дончева преди 2 години
ОБЯСНИХ ИМ КАТО ЗА ДЕТСКАТА ГРАДИНА, ЧЕ КИРОВА Е ПРАВА , НА ТОШКО И ТОВА НЕ РАЗБРА, МИЛИЯ.
65
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълното момченце с много чекмеджета зимта ще е на топло