Тошко Йорданов за заплахата за убийство: "Политическа демонстрация за сплашване"

Сигналът бил за заплаха към Ива Митева и нейната майка, обясни той
4 сеп 2021 13:45, Петя Славова
185
Тошко Йорданов за заплахата за убийство: "Политическа демонстрация за сплашване"
Снимка: БГНЕС

Вече е заловен мъжът, заплашил с убийство председателката на Народното събрание Ива Митева. Според Тошко Йорданов - председател на парламентарната група на "Има такъв народ" и заместник-председател на партията, тази заплаха е абсолютна политическа демонстрация за сплашване.

"Беше демонстрация, защото в сигнала заплахата е за убийство на Ива Митева и на майка ѝ - с името на майка ѝ и с изречението: "Знам къде живее", коментира той пред БНР.

По думите му Митева в момента е охранявана от НСО, но е била притеснена за майка си. "Освен демонстрация за сплашване, имаше и намек колко е важно НСО да вардят роднини на разни хора, един куп министри, бивши шефове и т.н.", посочи още Йорданов.

Още по темата

По думите му е имало прекалено много съвпадения. "Два дни подред се занимавахме с НСО и веднага сигнал за убийство срещу Ива Митева. След това - чета и аз от медиите, доколкото знам ГДБОП разследваха, най-вероятно те са го задържали. Прокуратурата се правеше както винаги на нещо странно, твърдейки, че няма сигнал. Не знам какъв е този човек. Не мисля, че някой се е напил и е изпратил имейл със заплаха", добави той.

Йорданов заяви категорично, че до края на следващата седмица парламентът ще извърши актуализация на държавния бюджет.

"Ако правилно съм разбрал това, което каза вчера президентът Румен Радев, той няма да бърза да разпусне Народното събрание, за да може да се приеме актуализацията на бюджета и още два закона - за НСО и за изваждане на Бюрото за защита на свидетели, което сега е под шапката на главния прокурор. Що се отнася до съдебната реформа - за спецсъдилищата, дано да стане, защото вчера БСП, ДПС и ГЕРБ практически саботираха заседанието на парламентарната правна комисия и там изоставаме с дни. Ако президентът иска и това да мине, ще трябва да остави НС да поработи още малко. Не става дума за незаконно удължаване на живота на това събрание, а става дума за изпълнение на някои искания на гражданското общество”, коментира Тошко Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
20
 
! Отговори
Много евтин шут преди 2 години
В царския двор досега да са го обезглавили. Евтини номера, евтини трикове, простотия и плоскоумие, разчита на арогантност, щото нищо грчдивно не може да му роди тиквата.
83
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много тъпо беше това със заплахата към Митева. Направо си беше евтина постановка. Просто си личи, че е режисирано и хоп- откриха кокошкаря, който си самопризнал, макар да не се знае дали е грамотен, че да пише заплахи и вероятно и от политика не се интересува. Сега ще го изкарат, че бил пиян или надрусан... това са редовните сценарии на силовите структури. Едни и същи постановки ни пробутват.
82
2
 
13
 
! Отговори
MaйMyнaтa.. преди 2 години
Забавлявате ли се, и вие които го доведохте тоя бавнораэвиващ, не энаете цената на таэи эабава!! Боко ще ви го върне, щото мyтpите уважават, но не прощават на предателите.
81
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе кой ще я заплашва точно пък тази. Тези са абсолютни смешници, превърнаха държавата в чалгарски цирк. Да идват по-скоро изборите и да разкараме от политическата сцена тези мижетурки.
80
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този парламент е изчерпан. Няма да ви плащаме още 10 000 за септември плюс работата в комисиите 5 000. За 238 депутата по 15 000 лв за септември е обир посред бял ден. Всъщност за другите 2 депутата Нинива и Христо Иванов са по 10 000 само защото единствено те не участват в нито една комисия. Другите 238 участват в повече от 2 комисии. ТОВА СИ Е ИЗТОЧВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА. ТЕЗИ ДЕПУТАТИ НИЩО НЕ ПРАВЯТ.СТОЯТ СЪС СКРЪСТЕНИ РЪЦЕ КАКТО ПОКАЗВА НАГЛЕДНО ТОШКО ДОКАТО ПОЗИРА ЗА ПИАР СНИМКИТЕ. НЕКАДЪРНИЦИИ!
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Царството на кау.ните... и гласоподавателите им.
78
1
 
2
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Няма да съкращения в НСО, само трябва да се научат да сменяват памперси
77
2
 
12
 
! Отговори
Тоя се прави на луд преди 2 години
Ама това си работи....шут.
76
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе няма ли 1.60см не ми го хвалете.....
75
2
 
18
 
! Отговори
СКРИЙТЕ СМРЪДЛЬОТО преди 2 години
И СМРЪДЛИВАТА МУ БОЛОНКА! И за тия ни отиват данъците. ПОЗОР!
74
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Тоше,къртиш и изчегъртваш,но вече е време да започнеш да се биеш с жените в парламента.Що за каратист си,ако не пребиеш поне няколко жени бе
73
1
 
15
 
! Отговори
До мда преди 2 години
Можеш ли да конкретизираш и дефинираш понятието " мафиотска структура" и да го изолираш от всички управляващи до ерата ГЕРБ ! Можеш ли да ни обясниш разликата в управлението на Борисов и изминалите 5 месеца служебно управление ?? Какво всъщност е тълкованието на " мафиотска " ?И какво трябва да се случи,за да определиш едно управление за НЕмафиотско ?
72
3
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До Мда === И като данни бол в нета (една жена каза) защо няма и един "мафиот" от ГЕРБ в съда? И само не ми споменавай Гешев, че има и други прокурори, дето да повдигат обвинения. А съда пък е длъжен да види доказателствата и да осъди обвинения, ако е виновен, разбира се. Само че дори при реваншизма и злобата на Дамаджанов няма такова нещо. Никой не изкара и един факт срещу ГЕРБ. А всички ги мразят неистово. Още чакаме на Дамаджаната доказателствата за подслушване :)))
71
14
 
6
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Тошко този който е пуснал заплахата не работил и само крадял.Никаква политическа демонстрация.Просто някой гербер като харизанов му е дал 50лв и това е
70
1
 
22
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
"политическа демонстрация за сплашване "...с рецидивист, наркоман,хванат на втората минута,съшито с много бели конци,вие сериозни ли сте?
69
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошкоо, не се получи фатката с мъжа който заплашвал. Не ви повярвахме. Дори и с 30 статии на ден по темата няма да се получи. Пробвайте нещо друго, белким стане.
68
24
 
4
 
! Отговори
kiki преди 2 години
Браво Тошко ! Право куме в очи !!! Не гласувах за ИТН,но имам право на поправителен скоро !
67
1
 
13
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Ще трябва и една безплатна самобръсначка за Митева и майка й и прическа 0 номер
66
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоше, във всеки парламент има някой депутат дето е сплашван. Не е добре и ид и отите трябва да ги ловят. Но честно да си призная точно Ивето да плашат е тъпо. От нея нищо не зависи. Пък и не е толкова дразнеща. Просто е изтерична. А да платиш жена само защото е склонна към изтерии не говори добре за плашещия. Та така. А иначе лош ПР.
65
20
 
4
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Кои са тия 800 000 българи? Да не визираш гласувалите за мафиотската структура ГЕРБ, ***?!Първо - не са 800к а точно 642 165 и второ - да, структурата наричаща себе си ГЕРБ, е мафиотска структура. Данни бол и това, което виждаме, и в нета! И трето - това, че са гласували за мафиотска структура, не ги прави мафиоти, както и не променя същността на структурата...Че Тошко плещи каквото му падне е едно, това, че вие лъжете като любимия ви Вожд под път и над път, е отделен въпрос..