Асен Василев: Докато съм министър, няма да участвам в политически проекти

„Ще ви се обадим, ако решим да правим нещо, свързано с политика“
5 сеп 2021 14:01, Елка Василева
28
Асен Василев: Докато съм министър, няма да участвам в политически проекти
Снимка: архив, БГНЕС

"Докато съм министър на финансите, няма да участвам в политически проекти, след това ще помисля какво точно искам да правя. Ще видя дали има хора и съмишленици, с които можем да направим нещо, което да помогне на България. Ще ви се обадим, ако решим да правим нещо, свързано с политика. Единственият ми фокус сега е да мине актуализацията на бюджета и да оставим държавата със стабилни финанси". Това заяви пред БНР служебният министър на финансите Асен Василев.

Още по темата

В предаването "Неделя 150" министър Василев коментира предстоящата актуализация на бюджета, като уточни, че според актуализирана прогноза на приходите от юли и август се очакват с 200 млн. лева допълнително приходи над бюджетната рамка, която е представена на парламента.

"Би трябвало средствата да стигнат, за да се удовлетворят исканията на различните групи, но това е въпрос на преценка на парламентарната бюджетна комисия", каза Василев.

Във връзка с увеличението на минималната пенсия на 370 лева финансовият министър заяви, че необходимите средства няма да затруднят изпълнението на бюджета: "Би трябвало да може да се побере в параметрите на бюджета, без да се налага вземане на допълнителен дълг или увеличаване на дефицита".

Социалната добавка "бедност" остава, уточни министър Василев и посочи, че когато догодина линията на бедност се вдигне на 413 лева, тази добавка ще разшири обхвата си и така всички пенсионери ще бъдат компенсирани до линията на бедност, за да няма пенсионери в бедност.

"Ако не мине актуализацията на бюджета, държавата ще бъде в една много тежка ситуация, но не защото няма средства, а защото няма да имаме право да ги похарчим, така че те да могат да стигнат до бизнеса, до системите на отбраната и на МВР, здравеопазването, а няма да има и това увеличение на пенсиите, както и допълнителните 50 лева няма да ги има", каза министър Василев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Помним и почитаме Геройте си!!!
21
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
България е общият ни дом...където и да работите...каквито и пари да имате...се връщате...тук сте у дома...тук сте щастливи,България е дома на децата Ви...тук са щастливи и защитени...част са от...едно цяло...Народа ни...България ще я има...ще просперира...сега тук руски и макета...ще ми трият постове и ще плющят минуси...и не само те...Чиста и Свята...с Народа ни който иска...!!!
20
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
имате съмишленици,сред 45 г комунизъм и лагери,30 години мафия и бухалки...хората се съмняват,има уплашени,недоверчиви...очакват ясни и точни сигнали...България има нужда от Вас и г-н Кирилов!Народа ни има нужда от ...почтенни и милеещи за Народа ни,ако сте..смело...ще ви разпознаем...1400 г. оцеляваме,заставищи зад разпознатите...уау...са на троловете на гроб и макетата,плюещи върху всичко читаво с цел да ни ...няма...ако имате възможността и смелостта...Народа ни има нужда от хора като Вас!
19
2
 
3
 
! Отговори
Чист като сълза преди 2 години
Е този министър! И е безкрайно благороден и принципен. И той ще оправи всичко за няколко стотин дни, като един друг още по-благороден дедо от друго място.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Асен Василев Очите е първи братовчед на мафиота Митьо Очите от Бургас.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак лъже...
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИЗМАМИХМЕ ТЕ БГ! И ДОЙДОХМЕ!
15
1
 
16
 
! Отговори
О,Шипка-радефф преди 2 години
ЗА КОЖАТА НА ЕДИН/паднал/ ПРЕЗИДЕНТ !
14
1
 
9
 
! Отговори
Емо преди 2 години
ИСТИНАТА---- СЛЕД КАТО СЕ ВАКСИНИРАШ ПОЛУЧАВАШ ОКОЛО 100единици АНТИТЕЛА,КОЕТО ОЗНАЧАВА,ЧЕ ТОКУ ЩО СИ ПРОБОЛЕДУВАЛ СРЕДНО-ТЕЖКО .... ДРУГОТО СА АНТИВАКСЪРСКИ ПРИКАЗКИ ЗА ГЛУПЦИ...
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хасенчо, *** дай и след това да не участваш, моля те.
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбрахме! Аман! Всеки ден ли го говори това?
11
4
 
17
 
! Отговори
министър-измамник преди 2 години
Кокорчо, ти си измамник. Каза го твоят съдружник от Англия. Но в България измамниците може да са и министри, особено ако фигурантът ги подържа. колко ли пари открадна зо 4 месеца, само господ знае.
10
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже, тази отвратителна натура - Асен Василев, защо не вземе да си тръгна?! Само за хвалби работи. Да си заминава за Кеймбридж и да ни остави на мира И служителите в министерството на финансите са дигнали ръце от него!
9
7
 
19
 
! Отговори
Калинката Асенчо ! преди 2 години
Хайде по-спокойно, тази назначена калинка Асенчо много си е повярвал, пък то - слуга на Радев и шефа му Прокопиев ! Неизбиран от никого, а назначен да краде за шефовете си !
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу ДБ и всички со родопите.Тези ще въведат задължителна ваксинация,американски слуги
7
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Асенчо е фалирал компанията си Everbread за около 9 милиона британски лири. Съден и осъден от съдружниците му чежденци за кражба на интелектуална собственост - код от компютър. Отървал се със споразумение. Пере пари с Кирчо Канадеца и баща му Петко като продават и купуват имоти в България на данъчна оценка. И този умен измамник както го определиха съдружниците му се мандахерца в служебното правителство, а за капак ще прави партия. Е, взеха народа за врабчета понеже много лесно кълвят лъжите им.
6
5
 
21
 
! Отговори
Моделът Прокопиев! преди 2 години
Асенчо, ще участваш в каквото ти каже Прокопиев и неговият подчинен Румен Радев !
5
3
 
14
 
! Отговори
Естествено преди 2 години
че няма да участва сега, мълчанието е злато, правим се, че спазваме закпните. После като падне служебния кабинет кихаме партия и обираме гласовете от провала на Славуца, Майчето и Ристето. Само дето всичко пак се повтаря, отново и отново, няма край докато има глупци наоколо....
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 4 месеца яко се нагуши, погледнете му гушата как виси на опуления министър.
3
17
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Всеки...проект сега е в интерес на Боко и...мафията.Това би...разцепило и разслоило вота срещу Боко,а те точно това целят.Времето на Слаффчо мина,използваха го...успешно да вкара в задънена улица протестните партии.Сега предстои нов...номер -номера с новия...политически проект.Не му се връзвайте на Тиквата.