ГЕРБ искат още 70 млн. лв. за подпомагане на земеделците

Предложението е внесено между двете четения на актуализацията на бюджета
5 сеп 2021 19:04, Анисия Иванова
51
ГЕРБ искат още 70 млн. лв. за подпомагане на земеделците
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ настояват за допълнителни 70 милиона лева за подпомагане на земеделските производители. Предложението е внесено между двете четения на актуализацията на бюджета, съобщи БНР.

Средствата са планирани за подкрепа на земеделски производители в секторите животновъдство и производство на плодове и зеленчуци. Вносителите мотивират предложението си с тежкото финансово състояние на земеделските производители заради рекордно високите цени на фуража.

Водещият вносител Десислава Танева се обоснова: "Цените на крайните продукти в животновъдството са на практика с незначителна промяна. България произведе рекордно количество пшеница, борсовите цени на този вид зърно са на рекордно високи нива, разликата спрямо цените от предходната година варира от 20 до 60%. Подкрепата за животновъдството е крайно наложителна".

Внесеното предложение между двете четения на актуализацията на бюджета отговаря на очакванията на фермерите, които преди дни блокираха главния път София - Варна с настояване секторът им да бъде включен в акстуализацията на бюджета.

По-рано днес в интервю за националното радио министърът на финансите Асен Василев заяви, че предлаганата от правителството актуализация на бюджета може да покрие исканията от различни браншове за допълнителното подпомагане. Министър Василев обаче посочи, че решението за конретните разходи вече е в ръцете на парламента, където предстои второ четене на актуализацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на бойко дайте милиарди, шкафчето му милиони не признава
12
1
 
16
 
! Отговори
Шопо преди 2 години
Няма! Бойчето ги окраде!!!
11
1
 
12
 
! Отговори
мак преди 2 години
танева защо се обажда? Не се ли срамува вече, или никога не е изпитвала срам?
10
2
 
18
 
! Отговори
SS преди 2 години
е, надигнаха глави... така е като не ги изчегъртаха набързо, а демократично ги оставиха да си разиграват коня. Досега трябваше всички теа дето много приказват сега да са вкарани в обяснителен режим, и дори във 'въдворителен' режим... ГЕРБ е ПОЗОР за България!
9
2
 
19
 
! Отговори
Нане преди 2 години
герберастките 12 годишни крадци, още ли не са при бай ставри, тия идеоти унищожиха животновъдството в България по препоръка на сзо, която се ръководи от ислямистки у, роди... Смърт на фашизма, Свобода за Народа!
8
2
 
21
 
! Отговори
Деси иска още преди 2 години
Досега герб какво направиха? Избиха прасетата, овцете и кокошките на хората, останаха само патки и *** като тази, а сега изведнъж решили да подпомагат земевладелците. А това, че искат 70 милиона, не е новина, дори сумата е малка.
7
0
 
4
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
Вижте как пост номер 7 ще изчезне след малко. За нищо!
6
0
 
9
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
Защо първо ми цензурирате думата "AMA" и след като попитах ме изтрихте бе госпада свобода на словото? Думата "AMA"" какво видяхте в нея. Ай сега пак ме изтрийте! Докажете че не слугувате на някой.
5
1
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
нали има евросубсидии застраховки хаиде стига с тази държава ние останахмебез пенсии продаваите си имуществото и се спасяваите това е капитализма
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе стига с тея земеделци бе? Как така, ще ги обезщитяваме ние , като частен бизнес ?Тоя дебелия ,ако беше продал чушките щеше лида внесе половината печалба в държавата? И аз искам да ме обезщетите...имам срока на склад навървии... я се оправяйте има застраховки
3
1
 
18
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
И аз искам подпомагане *** никой не ме пита! За земеделците с джиповете може, и после хляба 2 лева , млякото и то в космоса.....
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази година реколтата не е ли добра? И аз искам пари!
1
1
 
19
 
! Отговори
Мъдуран преди 2 години
А за овчарите няма ли? Нали преди Тиквата каза на вишистите да се преквалифицират и на село имало много работа за овчари. Та за това питам.