Българският народ не може да избере на чия страна да застане: Радев или Борисов

Според експерти, това правителство е постигнало добър баланс
6 сеп 2021 22:30, Нели Христова
247

Дори и в деня на Съединението на България, българските политици показаха колко са разединени. Лидерът на ГЕРБ и бивш примиер Бойко Борисов и президента Румен Радев отново си размениха хапливи коментари. Според политологът проф. Румяна Коларова това показва, че политиката в страната ни е влязла в капана на Facebook. А по думите на социологът Добромир Живков, народът не може да избере на чия страна да застане.

Личният конфликт между дейците на Съединението е изключително голям. Днешната българска политика влезе в един капан - капанът на Facebook, единственото, което прави Facebook, е да мрази, там ескалира омразата. Това, което виждам,  не само в днешния ден, не само в парламента, е логиката на Facebook - силата е в омрaзата, но такова нещо политика не прави. Това заяви пред Bulgaria ON AIR политологът проф. Румяна Коларова.

"Виждаме, че се стигна до противопоставяне, което бележи следващия връх  от поредица на сблъсъци между Радев и Борисов. Все още няма по какво да се отсъди българските граждани дали заемат едната или другата позиция", смята социологът Добромир Живков.

Според проф. Коларова българският народ не може да избере - едното или другото.

"Той показа, че гласува и за двете. Вместо да се мисли за партийна коалиция, се мисли за надпартийно правителство и ни се дава за пример служебен кабинет, на какво отгоре? Това е глупост- пред избор за втори мандат да ерозираш партията, която те е подкрепила. Това е некоректно към партията, която ти е дала възможност да влезеш в политиката. Президентът трябва да даде възможност на всяка партия", категорична е тя.

От своя страна социологът смята, че президентът е направил много добър баланс между партиите.

"Това правителство успя да постигна много добър баланс, да застане добре в средата. Успя да изиграе тази балансираща роля. Няма да има партия, която няма да бъде засегната", посочи Живков.

"Всички протестни партии ще бъдат засегнати. Той избра експерти, никой от тях нямаше политическа биография. Когато слагаш едни хора като експерти, а накрая казваш, че постигаш политически баланс, е не може. Цялата власт е в ръцете на Радев. Как ще събереш заедно партии, които не се понасят, тези партии как ще работят за един човек, ми няма как", допълни Коларова.

Гостите на Ганиела Ангелова коментираха и избори 2 в 1.

"По-добрият сценарии е заради повишената избирателна активност. Моля, аз искам да играя чисто, искам да има редовен кабинет, който да организира избори, това е неговия( на президента) подтекст", отбеляза Живков.

Според политологът, Радев не е обединител.

"Омразата, която той сее, пожъна пълно неразбирателство. Ако президентската администрация организира избори, това означава, че всички, онези които мразят властта, могат да не гласуват срещу Радев, но няма да гласува изобщо, защото ще им е неприятно", посочи проф. Коларова.

Те обсъдиха и вариантите за кандидати за президент от други политически партии.

"Не се намира фигура, която да има шанс. Да не гледаме само омразата от страна на г-н Радев, от Борисов виждаме не любов. Според мен много повече негативно говорене имаме от Борисов към Радев", смята Живков.

"Чичо Митко  - кметът на Бургас, има голям шанс, той е истински политик. Те ГЕРБ имат фигури, но не мисля, че която и да е партия ще извадят кандидат 1 месец и 1 седмица преди изборите", поясни Румяна Коларова.


247
Още от Политика
Димитър Манолов: Става все по-лошо и по-лошо. Не помня такава ситуация
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Българският народ може да избере и ще избере за кои партии ще гласува и за коя партия няма да гласува. Не се притеснявайте. Обратно - ББ се притеснява и подготвя организирани протести на съдържатели на нощни заведения, строителни фирми, таксиметрови шофьори, транспортни фирми и др. На такива организирани и съгласувани протести се казва престъпление срещу държавата и виновник е ББ и тези около него.
186
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тиквата ще cepe в цинкова кофа до края на жалкия си живот! Съкилийници от неговия ромски етнос ще му помагат да няма запек.
185
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
то и комунизма си беше отишил, но сега комунисти вършеят в управлението на държавата.
184
2
 
5
 
! Отговори
От кухнята преди 2 седмици
Г-н Асен Василев да обясни защо НЕ оповестява публично/прикрива как 30-40 служители на Министерство на финансите са си повишили заплатите с фиктивни вътрешни конкурси??? Това ли е честното ново правителство??? Това е практикувано в почти всяка публична администрация, с което бюджета се ощетява с милиони ежегодно! И защо Василев назначи един от далавераджийте - Стефан Белчев за шеф на Агенция държавно финансова инспекция???
183
13
 
8
 
! Отговори
Познавач преди 2 седмици
Такава дилема няма. Герб е история, факт.
182
6
 
12
 
! Отговори
СТАНА ЯСНО.. преди 2 седмици
Социологическата агенция"Маркетлинкс" и шефа Й-Добромир Живков са платена агенция от кръга Радев, Василеви, Бобокови....... Манипулират....
181
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тая дърта кукумявка доста добре се издържа покрай тиквената партия
180
13
 
8
 
! Отговори
фейк нюз преди 2 седмици
Тролове гербави.Пишете или не,бибитко жжжипкин го очаква недотам светло бъдеще.Хората взеха да мислят.
179
2
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Браво българин!
178
8
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Редник Радев го чака централният софийски.Ще открива паметници, ще прави делфин, магнетофон по чирпански, ще има сватба, все ще е зает за 50 г.
177
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Българският Народ каза на последните избори каза за кого е мужду Радев и Борисов - за нито един от двамата !
176
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Фигуранта е пътник!.Останаха му два жалки трола,да дращят нервно из форумите.Гешев чака.Останаха ви по-малко от два месеца
175
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ИТНМокрите сънища на радевата хунта!.Край с вас!.Отекохте в канала.А вашия тартор -Мощото от село Славяново,отива в затвора
174
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Що за идиотщина лицето борисов ако беше обединител щеше да има абсолютно мнозинство поне....
173
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Според мен пък шиш кебапа не е обединител само плюеше по предишните пък осъдени няма
172
8
 
13
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Можеш ли да имаш вяра на човек, който се кълне в българската Конституция, и след това от първия ден започва грубо да я гази! Човек, за когото да се хареса на Решетников и Черепа е по-важно, отколкото да спазва законите на държавата! И да не се засягат "щатните" на тема "разделение", защото по-голям "Разеденител" не познаваме в новата история на България! Държавата ще тръгне ,след като този Зелен чорап бъде отстранен от политиката!
171
16
 
11
 
! Отговори
ИТН преди 2 седмици
Добре че свалихме хунтата. Сега ще подкрепим президента, за да умре тиквата от яд.
170
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
България ще просперира и може без ГЕРБ! Подкрепа за Българския Президент г-н Румен Радев!
169
11
 
11
 
! Отговори
Герб преди 2 седмици
Те - герб имат фигури и чекмеджета сьщо сьбиращи милиони евро
168
14
 
18
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Че кой ще гласува за Фигуранта Радев, говорителя на "опорките" на Черепа! Човекът , който заплашваше един милион избиратели да внимават, за кого ще гласуват ! За изцепките на Радев няма да ми стигне поста, а за поразиите на неговите хрантулници ,тепърва ще научаваме! Човекът , който нарушаване на законите и Конституцията го превърна в ежедневно хоби!