Депутатски надцаквания: НС прие несъвместими предложения в бюджета на ДОО

Депутатите да си поемат отговорността за последствията, заяви Асен Василев
7 сеп 2021 20:00, Петя Славова
101

Продължават разногласията в Народното събрание. Днешният ден приключи с изненадващи решения. Това стана при гласуването на второ четене на промените в бюджета на държавното обществено осигуряване. Депутатите от ГЕРБ, ДПС и БСП успяха да гласуват по-голямо от очакванoто увеличение на добавките към пенсиите, предава Bulgaria ON AIR.

С мнозинството на ДПС, БСП и ГЕРБ депутатите приеха на практика три напълно несъвместими предложения. Създалият се хаос наложи бързо след това да излязат в почивка.

Още по темата

"Това е опит за саботаж на бюджета", заподозря Мария Капон от "Изправи се БГ! Ние идваме!".

"Няма да има пари за увеличение на пенсиите и за добавките", коментира депутатът от "Има такъв народ" Мика Зайкова.

Заради изненадващо приетите предложения остана неясно дали минималната пенсия ще се увеличи и дали пенсионерите ще получават добавки за месеците октомври, ноември и декември. Причината: зелена светлина получиха както идеята на ДПС помощите да са в размер на 120 лева месечно, така и предложението на ГЕРБ те да са по 100 лева. Решенията на на практика формиралото се ново мнозинство станаха повод за размяна на остри реплики между депутатите.

"В тази зала има мнозинство - БСП, ГЕРБ, ДПС - да свикаме извънредно да има кабинет начело", заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ"

"Ако НС реши да си измисли приходи, които не притежава, трябва да си поеме последствията", категоричен беше финансовият министър Асен Василев.

"Като не можахте два парламента да излъчите правителство, като се бихте в гърдите партиите на протеста, ами да, ще се сгодим партиите на статуквото", контрира депутатът от ДПС Йордан Цонев.
Депутатите гласуваха също увеличение на минималната пенсия от 300 на 370 лв. Заради хаоса в пленарната зала бяха направени няколко неуспешни предложения заседанието на парламента да бъде прекратено. Споровете обаче продължиха.

"Сега разбирате ли защо на годежа на ГЕРБ и ДПС кумове са БСП? Кумовете от БСП направиха така, че техните представители в комисията по бюджет се обърнаха и гласуваха по друг начин", коментира депутатът от ИТН Любомир Каримански.

"Сега ще ви кажа какво се случва - карате със 150 километра и има стена и вие ще се блъснете в нея", заяви Тома Биков от ГЕРБ.

"Когато дойде моментът да се увеличат доходите на пенсионерите, всякакви бракове се опитвате да скалъпите, вижте се вас. Лицемерничите", каза депутатът от "БСП за България" Иван Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
21
 
! Отговори
бай Ставри преди 2 години
Надцакването продължава. Сега остана да приемат , минимална заплата 1000 лева , 10%-ят данък да падне на 5 %, а ДДС -то от 20% да го намалят на 10% . ИДВАТ ИЗБОРИ.
45
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Халал да са му на Бойко парите от шкафчето, само да се върне да спаси България.
44
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко ако върне парите от шкафчето...може и да се върже бюджета...
43
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствения начин да си върнем някаква нормалност e 'има такъв народ' да бъдат изгонени от парламента !
42
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СюзеренаЧак пък толкова......хахахаха :) Иначе си прав/а, сега е момента, надпреварват се кой ще направи повече, ама Гербиджа е с леко предимство.....хахахахаха :) Да насрочват нови избори, ама протестните не искат, мейби те и Чалгаря нема да ги има, затова ги устройва сегашния формат :))
41
2
 
11
 
! Отговори
Топгънър!!! преди 2 години
Ха ха ха!В комунистически китай не само не се плащат пенсии на никой,но работния ден почва в 6.00 ч. и трае 12 часа в държавния сектор и 16 часа в частния!Така наречената "обедна почивка"трае 30 минути!Не се изплащат пенсии на никой -щото ако се изплащат на 460 млн.то бюджета на КНР ще експлоадира!пп-Както вече писах живял съм 7г. в Шанхай като шахпредставител на европейски клуб и им знам и кътните зъби!Кокорчо за това се ококори-БГ бюджета "гърми" до Нова година!!!
40
4
 
16
 
! Отговори
Микее преди 2 години
Завчера ревеше че европейските пенсионери пътували, а българските гладуват, днес го играеш контра. Деменцията ли те друса? Не се коси за приходите, ти няма да си на власт.
39
2
 
19
 
! Отговори
Сюзерена преди 2 години
Утре 08.09.2021 моля да вдинете и минималната заплата на 1000лв. Така и така сте започнали сега му е времето.
38
9
 
15
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 2 години
ЗНАЧИ , ЗА КУПУВАНЕ НА ДЕПУТАТИ...ПАРИ ИМА-----АМА ЗА НАС ПЕНСИОНЕРИТЕ ПАРИ НЯМА!!!.....ЗНАЧИ ---И ВАС НА ИЗБОРИТЕ ДА ВИ НЯМА!!!!!.....ТОВА ЩЕ Е "ПРОМЯНАТА"!АЙДЕ МЪНАТААААА.....
37
7
 
21
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
АСЕНЧО ЦЪКЛЕВ СЕОСРА , КОГАТО ДАНЧО МЕНТАТА ВЗЕ ДУМАТА ЗА ПОМОЩТА ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ.....А , ФИГУРАНТА ЩЕ ОПЛЕШАВЕЕ ОЩЕ ОТ ЯД....)
36
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те ГЕРБ управляват парата, те вдигат пенсиите, за което им благодаря :))) Не видехте ли във видеото как *** "протестните" партии.....хахахахахах :))) Жалка история, Радев ако не насрочи нови избори, ще стане още по-жалка историята....:)) Не забелязвате ли, че и дума не се споменава за нови избори, държат кокала до край "протестните"....хахахаха :)))
35
3
 
7
 
! Отговори
Топгънър!!! преди 2 години
Ха ха ха!Кокорчо се ококори щото знае това,което писах по-долу,бре!ККП на КНР не плаща на никой пенсии,просто защото иначе трябва да плаща ВСЕКИ МЕСЕЦ пенсии на около 460 милиона китайци навършили 65 години!Ква ще да е икономиката на КНР-бюджета им ще ЕКСПЛОАДИРА ако всеки месец се плащат пенсии,бре!Ама вие си хвалете Китай!Ха ха ха!А иначе няма по дива ЕКСПЛОАТАЦИЯ по Света отколкото в Китай(не съм бил в КНДР и не знам там как е!).Ето за това Кокорчо се ококори за БГ бюджета!пп-Както вече писах
34
4
 
9
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Смъртоносния вирус е тук , пък господата без маски?Why?!
33
10
 
23
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 2 години
ВЕЧЕ ЗНАЕМ---КОЙ МИСЛИ ЗА НАС ПЕНСИОНЕРИТЕ....ЗА НЕГО ЩЕ ГЛАСУВАМЕ!НЕМА ВЕЧЕ "СТАТУКВО" ...И ТЕМ ПОДОБНИ ПРОСТОТИИ.....УМРЯ МАРКО!!!!!
32
12
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
1. Това изкуствено вдигане на пенсии кара още повече хора да крият доходите си! Защо да плаща високи осигуровки като накрая ще взима същата пенсия като тоя който си е крил доходите и си ги е харчил докато е работил! 2. От 12 години твърдя, че герб е младежкото БКП, е ето на видя се вече от всички!3. Не е коректно парламент пред разпускане да гласува разходи които следващите да умуват от къде да плащат!4. Пенсионерите, ама скоро няма да има работещи данъкоплатци които да изхранват държавата!
31
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП, ГЕРБ, ДПС - Дано Направят Коалиция.
30
3
 
13
 
! Отговори
Haha преди 2 години
Тия утре ще се сбият :D баааахтиму ***. Това е един ден след най-големия български празник - Деня на Съединението.
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сори червеняци, това е истината, провалихте се.....хахахаха :))) Да бехте извикали некой с бизнес в чужбина, разбира се ако се навие, в предвид, че тука има само хиени....хахахаха :)) Кирчо, "Уплашения поглед", човек само като ги гледа и почва да драйфа.....хахахаха :)) Забравих Славчо, ама той вече е никой, за мъртвия или добро или нищо.....хахахахаха :)))
28
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, за заплати на депутати винаги има, но за бедния пенсионер никога няма. Ами намерете, развийте инфраструктура привлечете инвеститори. Ама вие сте спрели инфраструктурните проекти ли, ами тогава крадете по-малко, ахахах.
27
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев и хунтата му оставка