Сред потенциалните кандидати за президент на ГЕРБ и Петър Стоянов

Биков: Едва ли след вота на 14 ноември нещата ще се променят
180
Сред потенциалните кандидати за президент на ГЕРБ и Петър Стоянов
Снимка: БГНЕС

„Проблемът в момента е, че никой не иска да управлява. Да не би ИТН или ДБ да искат да управляват, всички искат да са в опозиция. Ние бяхме изключително притеснени по време на гласуването на актуализацията на бюджета и си говорехме с колеги, че ако се наложи ние да управляваме след предсрочните парламентарни избори, ще ни бъде изключително трудно в тази ситуация. Ако имаше правителство, вероятно цялата му дейност щеше да премине като гласуването на актуализацията на бюджета". Това заяви пред БНР Тома Биков от ГЕРБ.

Той подчерта, че от ГЕРБ са били против тази актуализация, защото правителството е можело да вземе решенията в частта за антикризисните мерки, както правителството на Бойко Борисов е въвело с решения на Министерски съвет всички антикризисни мерки.

По думите му ГЕРБ няма доверие на служебното правителство и затова не са гласували на първо четене бюджета, защото подкрепата за бюджета е като вот на доверие.

Биков подчерта, че ГЕРБ-СДС са имали пълната готовност да бъдат "конструктивна опозиция в 46-ото Народно събрание".

"В 45-ото НС срещу нас имаше много силен и тежък натиск от страна на всички политически сили. В 46-ото те се изпокараха помежду си и дори на моменти забравят за нас и ние имаме възможност да кажем какво мислим", коментира депутатът, който е зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. По думите му след 4-ти април всички са били срещу ГЕРБ, след 11-и юли конструкцията е всички срещу всички.

"Гаранцията, че след 14-и ноември ще стане по-лесно е никаква. Смятам, че ще стане още по-сложно. Пъзелът може да бъде решен с разум, с по-дълбока интелектуална нагласа и с воля всяка от политическите сили да загърби партийните си интереси и лекотата на това да казва колко е лош другият", коментира той.

Тома Биков посочи президента Румен Радев като другия фактор в реденето на политическия пъзел.

"Един от факторите за настоящата ситуация на безизходица е президентът Радев. Партиите, които отказаха да носят отговорност и да съставят правителство, са партиите, които бяха подкрепяни от Радев и които продължават да подкрепят Радев. ИТН, ИБГНИ и БСП подкрепят Радев за втори мандат, ДБ се чудят дали да имат свой кандидат", каза той.

"Не мисля, че Борисов ще е кандидат на ГЕРБ за президент. ГЕРБ ще издигне кандидат на базата на концепция. Профилът на нашия кандидат за президент трябва да бъде профил на човек, който е способен да бъде в центъра на политическия диалог, който да започне да възстановява ролята на президентството като пространство, в което най-тежките политически опоненти могат да седнат на една маса и да постигнат съгласие по основните въпроси. Който може да направи първите крачки за излизане от политическата криза, в която се намираме", обясни Биков.
По думите на депутата второто важно за кандидата на ГЕРБ за президент е да може да привлече всички, които не харесват Румен Радев.

"Мисли се и за Петър Стоянов, защото той е една от положителните фигури през последните 30 години. Той е най-успешният президент на България. Той извади страната от ръба на гражданската война, благодарение на това страната ни е член на ЕС и НАТО. Той не само има качества да бъде президент, но той ги и показа. Почти не помня избори, в които да не се е мислило за кандидатура на Петър Стоянов", коментира Тома Биков.

Той уточни, че се обсъждат различни кандидатури, сред които няма на жена, но предстои да бъде взето решение от структурите на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
1
 
! Отговори
Генералисимус преди 2 години
Томче, изчезна мигленчето и резко като всеки гъзодавец се подаде на боЕко. Обличай си там сакото от борисовки и ходи да се гръмнеш някъде!
128
3
 
5
 
! Отговори
bolbov преди 2 години
Спомням си как ПС в първа реч като президент затвори фабриката за илюзии и отвори Завод за Корупция.Той,Сополански,Костов,Бъки,ядоха и пиха и неудържимо ръфаха масата от още топлия труп на Народната Република.Къде е БГА ,Къде е Кремиковци, и още много истински фабрики заводи?
127
3
 
3
 
! Отговори
ИЗМЕТЕТЕ преди 2 години
БСП, ДПС и ИТН другите се понасят.
126
4
 
5
 
! Отговори
ИЗМЕТЕТЕ преди 2 години
ГЕРБ-ДРУГИТЕ СЕ ПОНАСЯТ
125
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
FLYING BULL КАКТО ОБИКНОВЕННО ЛЪЖЕ. ДА СИ ХВАНЕ ПОД МИШНИЦА ГУСТО МАЙНА ПЕПИ МАЙНИЧКАТА И ДА ХОДИ, ЗНАЕ КЪДЕ!!!
124
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петър Стоянов, педеРоска Плевнелиева, Костя Ангелов и Бочко Таралежа - кандидати за затвора!
123
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Потенциален президент НА ГЕРБ?! Не е ли на България, Днес.бг? Иначе само г-н Румен Радев е достоен да бъде отново Президент на Република България!
122
3
 
3
 
! Отговори
:) преди 2 години
А жена му какво казва?
121
0
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Видяхте ли сега, кой и какъв е Петър Стоянов? И целия ни "преход". И защо само комунисти пребоядисани или не ни управляват вечно? Или ченгетата им . И агентите им. И синчетата им. И любовниците им. И мутрите им.
120
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Биков забрави как мощно плюеше Бойко, а сега като фурнаджиска лопата, яко го защитава и ръси само безсмислици. Жалък е.
119
8
 
15
 
! Отговори
Bai Asen преди 2 години
Петър Стоянов - един от многото за пандела!
118
10
 
11
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Човек трябва да си епи кал на достойнството, за да стане кандидат на ГЕРБ, ксто се знае, че ще трябва да бъде само смокинов лист на Ту лупа и ще трябва да млъква всеки път, когато банкянския игйод реши да мъцне нещо.
117
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ ще извади няколко кандидати, за да разводни гласуването
116
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петър Стоянов е достатъчно умен, за да прецени, особено след като си припомни какъв номер му изигра И.Костов на изборите за втори мандат президент от СДС, да се кандидатира отново за президент, този път от ГЕРБ-СДС. Взема си пенсията като бивш президент, в ЕС го уважават и ценят като честен и умен бивш ръководител и сега да се съгласи да стане *** на Пожарникаря?! Тая няма как да стане!
115
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
според мен всички които се занимават с конен спорт особено конете трябва да го подкрепят уникална усмивка но до тук не виждам нещо да е направил през неговото царуване запомнил съм го само с вербалната му суета
114
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога повече ГЕРБ!
113
19
 
15
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
Моля? " Бат Петьо"? Браво на ГЕРб ако са му предложили пари,за да се " кандидатира"!-:)) Еййй,тая БИВША МУТРА Борисов,сън не го хваща Ейййй!-:))) Злобен човек! Като змията,когато умирала,хапела най много!Какъв Петър Стоянов бе Гербери? Нещата вече след толкова години,са съвсем други! Колко млади хора го помнят Стоянов?Къде е бившето СДС днес? На кучето в задните части е СДС от крадци и приватизатори от 11.09 1989 г!РАДЕВ ЩЕ ГО ИЗЯДЕ С ПАРЦАЛИТЕ ТОЯ!!!Успех гн Президент Радев! С ТЕБ СМЕ!!!!-:))))
112
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберите пускат къорфишеци с Петър стоянов
111
14
 
4
 
! Отговори
Аз мисля че: преди 2 години
ЦВЕТА КИРИЛОВА ТРЯБВА ДА Е НОВИЯТ ПРЕЗОДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ.Информирайте се за нея АЗБУКАТИТЕ И направете своят избор.....
110
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коня е стабилен