ДПС за Радев: Случайно попаднал в политиката, дали се е самозабравил?

Президентът рушал законността, основите на държавността и демокрацията
374
ДПС за Радев: Случайно попаднал в политиката, дали се е самозабравил?
Снимка: БГНЕС

С остра декларация към президента Румен Радев излезе ДПС в последния работен ден на 46-ото НС.

"В последните месеци сме свидетели на безподобно отношение към Конституцията и законите от най-високо ниво президент и парламент. Президентът си позволи да назначи за министър лице, което не отговаря на изискванията на Конституцията, той безпардонно зачерква законността. Няма такъм прецедент в най-новата ни история", скочи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Още по темата
Според него всички институции през годините внимателно са пазили респекта пред основния закон, разбирайки, че въпреки различията нещо трябва да ни обединява, че въпреки състоянието на демокрацията основните стълбове трябва да се пазят ревниво, защото те правят държавата стабилна в основата си.

"Намери се президент, който реши, че Конституцията и законите нямат значение и той като се поставя над Конституцията се е самозабравил, или съзнателно прокарва идеята за президентска република без да има понятие какви поражения нанася на демокрацията и държавността и до каква степен поставя под риск бъдещето на страната", отсече Карадайъ.

"На този президент искаме да му кажем, че с действията си руши държавността и демокрацията, застрашава мира в страната и региона", предупреди той.

"За 5 години не успя да осмисли президентската институция и да разгърне правомощията си като олицетворяващ единственото на нацията, за 5 години не успя да разбере силата на прекия избор и на подкрепата на избирателите", обвини още Карадайъ.

По думите му от ДПС са се борили в името на общочовешки ценности и са победили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
11
 
8
 
! Отговори
ДА ВЕ ! преди 2 години
''Военен и политик не е съвместимо... ", а лекар и политик е ''съвместимо'' , СЪЩО СЪДИЯ И ПОЛИТИК ... ТАКА ЛИ ?Какви са тези измислени от герб , ПОЛИТИЧЕСКИ КВОТИ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА,.... А ?
212
2
 
18
 
! Отговори
нов ПРОЕКТ ... преди 2 години
Вижда се новият проект : Радев , Кирил П. , Асен , ИТН , БСП ...Днес Мая се изцепи : "От името на партия '' НИЕ ИДВАХМЕ ...."!
211
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последен валс, Г-н Радев! Вкара страната в политически, икономически и здравен хаос!
210
16
 
3
 
! Отговори
Питане ! преди 2 години
До 217 тролска дружина... Мога ли да попитам , КОЙ Е СЛУГА НА ЕРДОГАН И КРЕМЪЛ , БОРИСОВ , еЛИ Радев , ... САЩ кой определи като предател ???ЗАЩО ПОСЛАНИКЪТ НА САЩ , Х.МУСТАФА РАЗГОВАРЯ СЪС ВСИЧКИ ПАРТИИ,.... БЕЗ ''вожда'' на герб ???Радев е ПРОЕКТ на САЩ , ако не сте разбралЕ все още !
209
15
 
5
 
! Отговори
отровен преди 2 години
И Свети Петър да е кандидат за президент пак ще бъде оплют от българите-то бива злоба, то бива подлости и т.н. ама само у нас може да с види подобно нещо. Дали ще е Радев или друг -важното е да е човек подкрепян и одобряван от повече от половината избиратели и такъв от който да не се срамуваме като застане до другите европейски политици. Все пак не сме президентска република за да се прехвърлят негативите на изпълнителната власт върху президента.
208
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Военен и политик е несъвместимо. Бих го посъветвал да спре да плямпа на всеки международен форум как не трябвало да има санкции за Русия, на това ли го учат червените агенти в президентството и ако е чист, защо не остави да бъде проверен от Гешев?
207
14
 
4
 
! Отговори
До тролската дружина преди 2 години
До 217 тролска дружина: Истината е, че опорките ви са отдавна известни и никой не ги взема на сериозно. Дано поне Бойко има още пари да плаща за тролването. Не че ще спечели, но му идва отвътре.
206
9
 
3
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
Аве тия от ДПС , защо не си вземат Мая , Дончева , и Бабикянците - марксиянци ?
205
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реват, щото Кирил им спря хранилката от ББР!
204
14
 
7
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Само ДПС и герб / с малки букви , защо са далече и от ДПС / са с/у Президента , който си ОСИГУРИ и 2-ри мандат , мнооОоого отдавна , защото е ПОСЛЕДОВАТЕЛЕН , НЕ КОРУМПИРАН , ЧИСТ И ЖЕЛЕЗЕН !От герб не могат да се похвалят с такъв като него , СОРИ !
203
6
 
10
 
! Отговори
за ДПС ли ? преди 2 години
Защо ЛИ електоратът на ДПС , отдавна гласува за ДРУГИ ПАРТИИ ? Не са ли се САМОЗАБРАВИЛИ и от ДПС , агенти , доносници , все от СОЦА ! С такива прави ли се промяна?
202
8
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Агитация ни започва от родопските села. Вече сме им събрали гласовете. Продължаваме напред към Пиринско.
201
8
 
17
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Браво на Карадайъ! Ще гласувам дубъл за ДПС
200
16
 
22
 
! Отговори
217 тролска дружина преди 2 години
Много боли кога истината се казва- нали. Парашутист спуснат от Кремъл, с любовници и куп далавери- едно име- Радев!!!!!
199
18
 
17
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
Когото и да извадят ГЕРБ за кандидат-президент няма шанс срещу Радев. Ако можеше да спечели, Бойко щеше да предложи себе си, а сега се спотайва в Банкя. С него никой от другите парламентарни партии не иска даже и да говори,
198
18
 
22
 
! Отговори
анономен преди 2 години
Колко трябва да си жалък да подкрепяш Радев? За берачите на ягоди и ония дето бършат дирници с немско Радев сигурно е месия))))))))))))) Тука обаче не гласуваме за него
197
11
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
В ДПС членуват доста българи , а тези , които наричате турци са с българско гражданство . Депутатите им са разумни хора и ако нямате някакви предразсъдъци ще се убедите.
196
13
 
17
 
! Отговори
До тролската дружина преди 2 години
Пак ли започнахте с п'ростотиите: "Кремъл, Путин, зеления чорап, дрона, Деса-***, слуга на *** и т.н." Нещо ново да измислите?Какво казва президента: "Изборите трябва да се печелят с политики, не с компромати".Някой да не е съгласен?. Разбирам, нямате опорна точка и карате по "Всичко срещу Радев".
195
12
 
20
 
! Отговори
анономен преди 2 години
Радев написа ли си речта за Довиждане!!!!!!!!!
194
12
 
8
 
! Отговори
Мара подробната преди 2 години
До До Пак по опорката? Радев сключил брак в студентски град? Ще кажеш ли и кой им е кумувал. И друг път съм писал, че тролването по гербаджийски опорни точки води до тотално о'глупяване.