Стефан Янев обобщи какво го мотивира да е премиер: Отговорност!

Новите служебни министри положиха клетва
Обновена: 16 сеп 2021 14:55 | 16 сеп 2021 09:52, Камелия Цветанова
112

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новите служебни министри положиха клетва, а премиерът Стефан Янев обобщи с една дума какво го мотивира при встъпването в длъжност и тя е отговорност.

„Доверието на президента ще бъде оправдано по най-добрия начин. Искам да благодаря за добре свършената работа на министрите за работата в екип. Новият служебен кабинет и неговите задължения могат да бъдат фокусирани върху две основни направления като първото е провеждането на честни и прозрачни избори, важна задача, защото изборите са фундаментът на демокрацията“, посочи Янев.

Той добави, че се надява да има висока активност на изборите, така че да имаме представително в НС след вота.

„Държавата не може да си позволи на функционира в постоянна политическа криза. Нуждаем се от правителство, подкрепено от стабилно парламентарно представителство, което да прави промени, да предлага смислени политически идеи и и визии, които да бъдат подкрепени със законодателни инициативи, защото хората го заслужават и България се нуждае от  устойчива перспектива“, посочи Янев.

Премиерът предупреди, че предстоящите месеци няма да са леки и ще е нужно да се полагат още повече усилия, така че проблемите на гражданите да бъдат решени по най-добрия начин.

„Уверен съм, че следващият служебен кабинет ще се справи с тези предизвикателства и ще положи всички усилия за да се справи. Оценката ще бъде дадена от българските граждани, защото обществото е най-справедливият съдник“, обобщи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
2
 
! Отговори
Политолог преди 2 години
Абе, Янев , каква отговорност носиш ти , бе ? Та ти си като сух паднал клон ,вързан на конец ! Нито нещо зависи от теб , нито имаш акъл да направиш нещо !!! Освен да си бъркаш в носа , никаква друга отговорност и възможност нямаш !!!!!!
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мотивират ви парите и пак парите,защото почти всиките от това правителство сте пенсионери с големи пенсии като др.РАДЕФ и сте свикнали на заплата и пенсия едновременно цял живот на държавна хранилка както и вашите деца,а простолюдието да се оправят...но рано или късно идва видов ден !!!!
84
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ах,ах,ах, как ли ще оцелее светът, без Янев, като премиер! Толкова ли *** им се струват българите, че ги водят за носа? "Отговорност"? Янев най-отговорно лобира за руските интереси, като поставе сделката с Грипен-ите, която е с руско участие, на първо място, или си назначи и двете деца на апетитни позиции, без конкурс, докато заемаше висок пост. Това се казва "отговорност".
83
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До карачанаков - А сега ще скарате БСП то и ДъБъ то какъв е Кирчо ляв или десен - __ - Кирчо най-вероятно ще покаже техниката "лява ръка - десен джоб"! Спомних си тази фраза от детинските си години, която служеше за характеристика на определен вид професионалисти, работещи сред публика!
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже-е! Генералът Янев мечтаел да се прояви с ОТГОВОРНОСТ!
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 89 След като посмяха да изпратят децата в класните стаи, точно по време на пик- повече дори няма нужда и от коментар!!!!! В цял свят пуснаха учениците но със сериозни взети мерки, само тук в Бг- реалните мерки са ни бутилка съмнителен дизенфектант, де факто нищо повече, дори абсолютно никой не носи маски, стига се до разправии и конфронтация между децата особено в гимназиите, заради маските: някой искат други не искат,направо ужас, а контрол- пълна нула.
80
12
 
0
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Плюйте си колкото искате. Това правителство се радва на рекордна подкрепа. А партийните тролчета платени от ГЕРБ, ДПС, БСП и производни нека си пишат. Скоро няма кой да им плаща.
79
1
 
5
 
! Отговори
Новина преди 2 години
Вярно ли е , че този пишман мин.-председател е обещал да се самозапали ако цените на тока се вдигнат ? Ако е истина , то тогава Кирил Петков -Язовира да ангажира един язовир да го гаси.
78
1
 
10
 
! Отговори
простак с пагони преди 2 години
генерал без армия!
77
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев е много отговорен...в семейството си. Уреди децата си без конкурс в БЕХ и Булгаргаз.
76
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
или престъпна безотговорност.
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
отговорност друг път, заплатата и сигурност, че децата няма да бъдат уволнени или поне да минат през конкурс
74
0
 
14
 
! Отговори
Размисли преди 2 години
Жалко! Живеем в държава в която хората вярват на миризливите зелените чорапи и хулят белите пристилки. които спасяват животи.
73
2
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До Анонимен 24 Украйна не може да спре газта за Германия.Северен поток 2 е готов.Украйна е последната дупка на кавала.
72
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Браво 69ОбъркАл си се бе,човек!Има невиждан досега ръст на цените,а не на икономиката,при управление на служебните.Освен с чегъртане и отчети у парламентЯ с нищо друго не се занимаваха.
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човека си е отговорен баща. Уреди децата си в бордове на държавни фирми и сега цените на тока летят в небесата обучени от летеца радев
70
1
 
11
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
И Жан Виденов имаше такава медийна поддръжка, но после си спомняме какво стана. Жалко че после не го вкараха в затвора. Но сега е отговорност на народа да бъде твърд и да поиска отговорност от виновниците.
69
0
 
8
 
! Отговори
Андон Събев преди 2 години
Камъни ще падат от небето.
68
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БравоАма този ръст благодарение на вас ли е? И защо като е токова успешни това правитество Киро Язовира и Асен Очите го напуснаха панически?
67
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БравоИма и рекордна инфлация, рекордни цени на тока, бензина и парното.