Българска екзотика - ляв президент прави десен проект

Чий електорат ще атакува проектът на Василев и Петков?
19 сеп 2021 09:05, Александър Попов
211
Българска екзотика - ляв президент прави десен проект
Снимка: БГНЕС

"Румен Радев дава заявка за повече власт, но не ни казва за какво ще му трябва тази власт. Това поражда тревога. Ако до този момент съвсем умишлено ескалираше политическото напрежение в държавата, още като поведе площадните бунтове, в момента използва повече политиката на шантажа. Това ще е следващият му стратегически ход. До последно ще шантажира участниците в Народното събрание чрез своите ходове, своята партия и неговото желание за все повече власт", заяви пред БГНЕС политологът Цветанка Андреева.

"Опитът на един ляв президент да направи десен проект е много екзотичен политически ход. Макар и да го определят техните теоретици като ляв проект, или ляво-център, в крайна сметка чисто електорално той ще атакува избирателите, сформиращи вота от "Демократична България". Вероятно ще привлече и модерни леви хора, които не са склонни да гласуват за този тип консервативна БСП, но най-вече ще удари градския електорат, който гласува за ДБ. Президентът Радев от една страна атакува дясното пространство, прониква вътре и го разцепва, привличайки и гласове за себе си. От друга страна се стреми да не засегне толкова БСП, за да не се окаже в тежка ситуация партията, която го направи президент, официално да окаже по-твърда съпротива в подкрепата и номинацията му за втори мандат", смята Андреева.

Още по темата
Според политолога партията на двамата бивши министри Кирил Петков и Асен Василев, чието име ще бъде "Промяната продължава", е създадена от президентската администрация. "Това вече стана публично достояние. Вече откровено може да се говори за президентски проект", коментира тя.

„Президентът Радев е зависим от две ситуации в бъдеще. Дали ще имаме стабилен парламент, който да излъчи мнозинство и правителство – той е изключително зависим от това. Ако това не се случи и продължи тази спирала на невъзможност да се състави правителство и да се възстанови политическия диалог, ще засили неговата стратегия да придобива все повече власт. Нищо чудно напролет, когато неговата партия ще участва на избори и ще се е минало през една тежка зима, президентът Радев отново да поиска предсрочни избори, но този път за Велико Народно събрание и промяна на Конституцията", коментира още Цветанка Андреева.

Според нея предстои ГЕРБ за започне да излиза от изолацията, а картината след изборите ще се промени.

"Има данни, че партията на Слави Трифонов ще изгуби от електоралната си подкрепа, по простата причина, че не успяха да се справят на два пъти със ситуацията и да излъчат правителство. Това неминуемо ще се отрази. От него печели ГЕРБ, тъй като преднината за нея се увеличава. Новото предизвикателство е набързо направената пропрезидентска партия на Кирил Петков и Асен Василев", допълни Андреева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Александра,к.157 Президентът беше провокиран от въоръженото нахлуване на личния отряд за защита на Каскета ОЗС, воден от спецпрокурори, в Президентството. Целта беше да се уязви лично президента и неговата институция, а с арестуването на две лица с висши постове от нея - да се покаже, че гл.прокурор е над всички власти в РБ. Ефектът беше обратен: отрядът премина към МП, а на ред е закриването на СпП и спецсъдилищата - машите на И.Г.
152
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази пишман политоложка в стремежа си да уязви новото движение бълва явни противоречия. ГЕРБ е партия на крадливото статукво и на ББ, който заедно със С.Ц. короняса възпитаника на Магнаурската полицейска школа и негов колега за главен прокурор, пренебрегвайки възпитаниците на ЮФ на СУ. ИТН ще губи електорат, но той като предимно млад ще се ориентира към движение "Промяна",а не към ББ. Това движение без негативи от минало управление бързо ще набира членове и ще бъде опозиция на ГЕРБ-ДПС.
151
1
 
2
 
! Отговори
Както преди 2 години
и при СИМЕОН, когото подведоха: ПЕТКОВ и ЙОРДАНОВ ГУБЯТ, че са придатък на РАДЕВ.АБСОЛЮТНО.ЖАЛКО.
150
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако тия изглеждат като бандити, тогава Бойко, Цецо , Слави и Лилипютецът, включая Маята, Хаджията и НагорниКарабяхеца са нещо какво, кротушките на Наягарския водопад ли?
149
5
 
4
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
Коя беше тая баба Цветанка Андреева и кой й плаща да дрънка глупости? Всичките гербаджии са за съд и затвор за повечето. Тва бабе да ходи да плете терлици, а не да ръси акъл на хората на които ни е писнало от пишман политолози и политици и всякакви други крадци.
148
6
 
5
 
! Отговори
Българин избирател преди 2 години
Няма значение кой е ляв , кой е десен. Борисов и компанията му трябва да бъдат осъдени за престъпленията си срещу нацията. Много престъпления са извършили. Тук няма място да ги изброим. Даже са подписали за закриване на държавните ТЕЦ работещи с български въглища. ОПГ ГЕРБ трябва да се ликвидира!
147
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия двамата на снимката ми приличат на мошеници от класа. Толкова години вече сме се нагледали на всякави бандити и ги разпознаваме от раз, не можете да ни излъжете.
146
5
 
9
 
! Отговори
Александра преди 2 години
До АнонименРадев НЕ е авторитет, изпълнен е със злоба и жажда за власт. Разедини народа, мисли единствено за себе си. Назначи нечисти хора в служебния кабинет, не се вслушва в исканията на хората.Той не заслужава втори мандат!
145
2
 
9
 
! Отговори
северозапад преди 2 години
То и къща се прави с проект ,но накрая покрива крив и капе .Като са толкова умни карварчета ,защо не се реализират в чужбина ? Тарикати и алчни за гушене и тук си имаме.Каква промяна ще правят двамата ,като още от първото си показване лъжат като счупени пищови ,дипломи ,фалирали фирми ,съдене чуждо гражданство учили па незаписани ....тъмна Индия .Дронаджията само такива сабира около себе си бабуканчета ,пишман адвокати и устати хемелеони ,важно е да подлъжат народ .По добре да е ГЕРБа не тези
144
3
 
14
 
! Отговори
Да, ама не преди 2 години
Не драги, нито Радев е ляв,нито двамата са десни,нито ги интересува политиката.Само до толкова, докъдето обслужва интересите им,а те са едни-50 млр.Това са хора прагматици, истина и правилно е онова, което ги обслужва.Така, че колкото да ни ги завират в лицето, а това е така, защото където и да отвориш само за тях пишат и показват лицата им,че толкова агресивна пропаганда за някого не помня,та това не фела.За мен е достатъчно,че единият не е българин-лъжец, а другият е завлякъл някого в чужбина.
143
4
 
6
 
! Отговори
Много ясно преди 2 години
На какво ли не е готов зеленочорапестия за да продължи да ръфа кокъла. А то много варианти за електорат няма - вирусът и годинките топят БСП, ДПС са с твърдо ядро, също и ГЕРБ. Останалите се борят за малкото ентусиасти чакащи следващия месия.
142
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е да изчистим Родината.
141
3
 
6
 
! Отговори
проект преди 2 години
леви , десни , леви , десни , важното е да се докопа до втори мандат .
140
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Асен Василев е от ляв по-ляв. Отделно, това не е проект на президента. По конституция той има право да е член на партия. Не е част от този проект, защото не иска да е.
139
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фалшивите новини се произвеждат и разпространяват от официалните медии като днес.Бг и т.н.. Едно време са наричали това ПРОПАГАНДА но сега е модерно fake news.Президента стоял зад новия проект?!?!. ХА-ХА. Така ли ви заръча Тиквата да пропагандиратИ бе селянии?!?!
138
4
 
10
 
! Отговори
11 преди 2 години
И тез не са читави. Пък и кат погледнеш кво е тъпoтo им име на партията.
137
5
 
18
 
! Отговори
Няма заблуда! преди 2 години
Според избраниците на Радев-Петков и Василев, няма значение дали си ляв или десен, нито дали си чужд гражданин, важното е да си с Кремъл и Евразия.
136
7
 
24
 
! Отговори
Студентка преди 2 години
Щом към тия двамата се присламчва отпадъка на българската политика правете си изводи какви са те в действителност ! Не ви ли прави впечатление,че куцо и сакато ни ги лансира и представя в пресветлейша светлина ?! Долна пропаганда !!! Да си заминават там,откъде то са дошли !!!
135
1
 
4
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Изпълни задачата цялата, не половината...ама дали ще можеш, дотук 0 успех.
134
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоза пиеска сме я гледали с юпитата. Направиха много бели и се изпокриха.