Проектът на Петков и Василев - големи очаквания и голяма отговорност

Яна Балникова: Екипът на новия проект е уверен, защото има опит
374
Проектът на Петков и Василев - големи очаквания и голяма отговорност
Снимка: БГНЕС

Според Яна Балникова, представител на новия политически проект „Продължаваме промяната“ на бившите служебни министри Асен Василев и Кирил Петков, очакванията към новия играч са много големи, както и отговорностите.

„Най-честият въпрос, който ни задават е "сигурен ли си, че знаеш с какво се захващаш?". Това, което знаем е, че има нужда от промяна и затова и ние всички скачаме в този проект“, допълни пред БНТ Балникова, която е била зам.-министър на Кирил Петков като служебен министър на икономиката.

Още по темата

„Това, което видяхме последните 4 месеца в министерството беше просто разочароващо и обезсърчаващо на много нива - където и да отворим, каквото и да пипнем, който и процес да проучим - все излиза някакъв проблем, някакъв начин, по който няма контрол къде отиват средствата в тази държава и всъщност това е нещото, което ме накара да се замисля какво мога аз да направя лично като някой, който живее в тази държава, защото аз цял живот съм живяла тук, за разлика от много други наши колеги в проекта“, посочи тя.

Според нея екипът на новия проект е уверен, защото има опит.

„Ние всички идваме от различни бизнеси, виждаме как стават там нещата, виждаме какво пречи на един бизнес в нашата държава да расте и да се развива, какво пречи на инвестициите да идват у нас. В това всъщност аз мога да помогна - в насърчаване на предприятия, на инвестиции, там е моята сила“, каза Балникова.

Според нея привличането на инвестиции е възможно основно със спиране на корупцията.

„Това, което трябва на една стабилна икономика е липса на корупция, една много силна съдебна система и това вече наистина ще помогне“, смята Балникова.

„През последните 4 месеца много работех с малките и средни предприятия и това, което виждам е, че има още много какво да се направи в посока насърчаване развитието на тези малки и средни предприятия“, допълни Балникова.
Тя даде пример с Фонда за насърчаване на малкия и средния бизнес, където бюджетът е 5 милиона лева годишно.
„Където и да отидем в Европа трябва да ни е срам от този бюджет“, категорична е Балникова.

„Ние сме готови да работим с всеки, който подкрепя нашите принципи, от там нататък всичко е въпрос на разговори, на намиране на вярната посока, смята Балникова. С общи усилия това може да бъде постигнато“, допълни тя.
„Това, с което смятам, че сме различни, е абсолютно чистото ни желание да видим една България, в която моята дъщеря, децата на нашите приятели, на всички хора, могат да живеят нормален живот, където пенсионерите получават достойни пенсии, където образованието е достъпно до всички. Това, което ни показахме за 4 месеца в министерството на икономиката е, че с желание нещата могат да се случват много бързо“, допълни Балникова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От целият проект най ми хареса онова русото, горе на снимката в средата.
310
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е статуквото да не се променя, държавата трябва да остане бедна, корумпирана и опр-остачена. В противен случай догодина ще си търся друга туристическа дестинация, така да знаете!
309
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не проект, медиен балон на двамата мoшеници, които Чорапа уволни, защото са по-компрометирани и от него самия...
308
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ се интересуват само от защита на американските инвеститори в България, не от българите. Петков-Василев, ще работят за интересите на САЩ и Русия/Радев, едновременно, което ги прави абсурден хибрид в политиката, който е обречен.
307
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бла, бла, бла.
306
7
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Вярваме Ви!Подкрепа,ще гласувам за Вас!Продължете да работите за просперитета на децата ни и България!
305
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приказки, приказки, приказки!
304
9
 
2
 
! Отговори
Успех преди 2 години
Далновиден и потенциално печеливш ход на Христо Иванов. Поздравления ! Една "предизборна коалиция на промяната" несъмнено ще мотивира и мобилизира голяма част от електората ! Успех !
303
0
 
10
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Номера или ще мине, или няма да мине. Едното е сигурно!
302
7
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
21 век едни са пълни с кюлчета и пачки евро, а други нямат с какво хляб да си купят, на това му дойде края, време е всеки да живее живот какъвто желае и му се полага
301
5
 
1
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Никой няма да ви чака, още хиляди години да изравним стандарта на Норвегия,Финландия,Швейция,Дания и тнт, робството свърши време е всеки *** без стотинки в джоба да заживее като цар на царете
300
5
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Крайно време една група политици, олигарси и останалата престъпна *** да бъдат вкарани в затвора и да им се отнемат крадените имоти,средства,острови,самолети, и тнт.А в затвора да са принудени да работят работа в кариера, за да изкарват дните си там
299
8
 
2
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Забравете да се гласува за която и да е партия, докато не се създаде партията на безпартийните и всеки клошар,работещ,нерегистриран трайно безработен в бюрата по-труда, пенсионер,учащ и тнт не си получи, шкафа, безусловния базов доход, европейско мрз, преизчислени пенсии, намалена работна седмица и тнт .Вече 2 години чакаме и все още нищо, мизерия и емиграция
298
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То затъ България замяза на евтина политическа ***, която всеки иска да пробва. С експериментите ще си останете и дано ГЕРБ спечели, за да се спре с пренията и простотията сред политическите неуправляеми реактивни снаряди (НУРС).
297
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двама човека говорят, а зад тях само солташаци.
296
14
 
6
 
! Отговори
тя преди 2 години
Трябва да ги изберем за да видим пък после ще говорим, другото /плюене / е герберска агитация !
295
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смело напред, момчета. Народът е с вас, свестните хора си личат. Дано ви стигнат нервите и упорството да се преборите с ненаситните хиени, които ни смучат всекидневно. Геарантирано ще сте първи на изборите
294
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фокусниците от задкулисието извадиха нови бели зайчета от цилиндъра, че пролетните се окакаха и опишkaxa едно друго! Тях ще ги сготвят за назидание за непослушанието! Новите гарантирали послушание без келешлъци и претенции за големината на порциите!
293
7
 
16
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Толкова са наивни милите, че чак "скачат"в проекта и "слагат" в коалиция още няколко партийки. Всъщност са пионки в поредния буламач на ДС, също като осемстотин дневния оправяч сакс-кобург-гота, фамилията, която английското кралско семейство сменя от срам и стават Уиндзор.
292
5
 
2
 
! Отговори
Болиии преди 2 години
Много болии.