Нинова видя в проекта "Петков" дежавю със Слави в началото

Лозунгът "с десни средства, леви резултати" е неверен
21 сеп 2021 09:52, Елка Василева
142
Нинова видя в проекта "Петков" дежавю със Слави в началото
Кадър: БНТ

БСП са отворени за диалог и за търсене на решения, но ще изчакат да видят какво предлагат от новия проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. На тези избори обаче партията ще се яви в същия формат - като коалиция "БСП за България". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.

Нинова смята, че "Продължаваме промяната" много прилича на проекта на Слави в началото.

Още по темата

"Не просто се появиха едни нови хора, има еуфория. Много прилича на Слави в началото. Дежавю - пак беше една еуфория, не излезе да каже какво предлага. Ние задавахме въпроси. Просто едно и също, затова искаме да изчакаме", каза Нинова.

Тя призова да се конкретизират. "Нека да им мине романтичният период. Чакаме ги на терена на истинската политика".

Нинова е категорична, че дълбоката промяна на модела още не е започнала и корупцията няма да се пребори със смяна на хора, а със смяна на същината на модела.

Лидерът на БСП смята, че "Демократична България" малко избързват с предложението за коалиция с "Продължаваме промяната".

"Може би виждат щета от новия проект. Ако ИБГНИ не влязат в парламента, ако новият проект разцепи ДБ и може би бързат да се предложат - "вземете ни просто, за да влезем в парламента и да имаме места". Ние ще подходим по различен начин, отворени сме за диалог, за търсене на решения, но ще изчакаме да видим какво предлагат. Искаме да им видим програмата, идеите", каза Нинова.

БСП искат от тях отговор на конкретни въпроси - като какво ще правят с Република Северна Македония, с националния суверенитет, ще отстъпят ли пред това РС Македония да бъде приета в ЕС, ако не изпълнява договора с България, също така какво мислят за джендър идеологията и Истанбулската конвенция.

Лидерът на БСП е скептична и към посланието на "Продължаваме промяната" - "с десни средства, леви резултати".

"Този лозунг е надпартиен, за нас е неверен, да не кажа по-силна дума. Опитът за обезличаване на идеологията на партиите би могъл да бъде и опасен. Размиването на идеологиите да няма ляво и дясно е риск. Още повече искам да видя практически как разбират това новите колеги," каза тя.

Нинова не се притеснява, че новият проект ще откъсне електорат от БСП.

"Оттук нататък е състезание между нас на терена на политиката и по-добрият да спечели", каза тя.

Смята, че за новия проект се е знаело предварително и че Петков и Василев са получили благословията на президента.

Нинова обаче заяви, че Националният съвет на БСП отдавна е взел решение да подкрепи на президентските избори Румен Радев и Илияна Йотова. В момента си извършва процедура по техния устав и по Изборния кодекс. До 26-и трябва да протекат общинските конференции с номинации.

В БСП решенията не се взимат от един човек и от върха, а отдолу, през всички колективни органи и най-вече да се чуе гласа на симпатизантите на партии, каза Корнелия Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
14
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
ВИДЯ СЕ ВЕЧЕ, ЧЕ ПРОМЯНАТА Е САМО ЕДИНБАЛОН---ВСИЧКО ОПИРА ДО ПАРИ И ПОДЯЛБАТА ИМ МЕЖДУ ЕДРИЯ КАПИТАЛ....А, ОТ ПАРИ НИКОЙ НЕ СЕ ОТКАЗВА И НЕ ДАВА ДАРОМ....ЗАТОВАБОРБАТА ЩЕ Е КЪРВАВА....
43
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хе хе, Нинова с тия двамцата БСП умря. И то с помощта на любимия ти Радев. Да не забравиш да му кажеш тенкю или спасибо.
42
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинче що критикуваш децата на другарите ***? То и най-видния ви другар застана зад тях. Сега Радев десен ли е или ляв? Или то за комуниста това са условности? Хем са десни, но са ляви. Да разбираме, бъркат в нашите джобове и пълнят първо десните техни, после левите и така до края на света.
41
8
 
9
 
! Отговори
Шоши Ветъра преди 2 години
Щом БКП ги критикува, значи са на прав път!
40
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова вижда как жалката и партия съвсем отива по дяволите.
39
3
 
6
 
! Отговори
Ами,да.... преди 2 години
80% от едрия капитал е от бившата БКП....и нема леви или десни, когато стане дума за пари...Ще се лее КОМУНИСТИЧЕСКА кръв ако им бръкнат у парите иджобовете.ТОВА Е МАФИЯ.ТАМ--НЯМА ПРОШКА!
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 35Против Радев нема да говориш, виж за Кирчо можеш......хахахаха :)) Майтапя се ве мен, можеш всичко да споделяш, нали затова са форумите :) Иначе балоните си беха резервния вариант, задейства се, чото чалгарите се провалиха :))) Нали знаете, че ДС си съществува още, недейте да ги подценявате :)
37
6
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Нинова този път...бърка.Чалгаря и неговата...несъщаствуваща програма нямат нищо общо с действията на двамата екс-служебни министри и тяхното движение,което сега се оформя.
36
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иска да каже, че финансиращите олигарси са наритали неврастеника Славчо и на негово място са турили Канадския катър и Кокорчо. Ми ок, ама и двамата са изтърсаци, явно разни олигарси на много кока си хвърлят парите за Фигуранта и Кокорчо. Може да са руски олигарси, те си въобразяват, че все още живеят в СССР. Та въпроса е: колко рубли?!?! Курнито дори е малко злобничка щото искаше рублите за себе си, но трябва да свалим шапка на БСП, че въпреки недофинансирането с рубли все още държат позиции.
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няколко години боледувах на улицата.беше зверски зимата на -20 ходех по цяла нощт.и спях по входовете.защото ако не се движиш умираш от бялата смърт и по пеиките съм спал в кофите съм ровил и днеска рова от време на време имам професионално изкривяване.започнах да взимам наркотици защото болката беше адска не се издържаше и после хванах антракс.и се разболях от спин.
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев казал на Кокорко и Кирчо: 'ПАРИ НЯМА-ДЕЙСТВАЙТЕ!"
33
0
 
8
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
ВОЙНАТА МЕЖДУ ПАРТЙИНИТЕ КЛАНОВЕ Е НЕИЗБЕЖНА...СКОРО ЩЕ ПОЧНАТ И ДА СЕ СТРЕЛЯТ....НЕМА ЛЛАБАВО , КОГАТО СТАНЕ ДУМА ЗА ПАРИ.....СПЕЦОВ ПРЪВ ЩЕ ГО ОТНЕСЕ!
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грешиш Нинова, ИТН са за свободно избиране да се ваксаш или не, Харвард иска задължително бодене, даже и на деца. Искат като в Мелбърн, и по английски образец. Все пак и Кирил и Асен са се клели във вярност на кралицата.
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лелята да каже първо, как избраха каскета и ВСС с техните гласове. Как избраха КЗК, КЕВР и куп други сладки длъжности. Когато се договаряше с Толупа й беше хубаво, сега видя дебелия и се разпищя. Всички стари пачаври на бунището.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз виждам напъни да се измести БСП, така никой няма да има проблем с коалицията.Като цяло ми харесва идеята, но от къде ще дойдат гласове, това е само преливане на кръв между т.нар. протестни партии.
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не каза точно това. Нинова каза, че ще обсъждат техни кандидати за президентска двойка и структурите на БСП ще решават с гласуване дали ще подкрепят Радев-Йотова. Също каза, че Радев дал благословията си за Кирчо и Кокорко като им казал: "Действайте!".
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Техно импекс фалира.станишев я уволнява през 2007 за корупция.булгартабак фалира още един куп предприятия.крадлива лъжлива коромпирана.щерка и и синъ и учат в америка.семестъра годишно струва 460 хиляди долъра.краде от българия и изкарва за чужбина.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8Поскъпна елрктричеството, двата ми климатика не съм ги ползвал, солено излиза :)))
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП са на командно дишане от 31 г
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Физиономията и е плашеща,по-неприятна от буцевата!