Според Цветанов липсата на кандидат за президент на ГЕРБ ще помогне на Радев

Лидерът на „Републиканци за България“ е на мнение, че ГЕРБ нямат подходящ кандидат
22 сеп 2021 13:31, Нели Христова
65
Според Цветанов липсата на кандидат за президент на ГЕРБ ще помогне на Радев
Снимка: БГНЕС

Липсата на обявен кандидат за президент от ГЕРБ ще повлияе в полза на Радев. Това каза председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов пред TV1 и ТV+. Относно изборите 2 в 1 ще се търси ефектът с избирателната активност от 2016 г., с президентските избори и Референдума на Слави Трифонов.

Попитан защо ГЕРБ нямат все още обявен кандидат бившият втори в партията отговори, че нямат подходящ. „Това е голяма политическа грешка, защото има срокове и хронограмата вече тече и това ще повлияе много сериозно върху изборния резултат в полза на Радев“, категоричен е той.

„При всички положения не трябваше да се повтаря грешката от 2016 г., тогава ГЕРБ издигна своят кандидат десетина дни преди крайния срок за обявяване“, припомни Цветанов.

„Искам да направя една препоръка - влизането в политиката не трябва да бъде като удоволствие или хоби, то е отговорност. Искам да заявя категорично, че пожелавам успех на всеки нов политически проект, защото знам, че ще се сблъскат с много трудности“, заяви Цветанов и се обърна към всички включващи се сега в политиката и политическите проекти. Подготовката и селектирането на хората от листите е едно от нещата, за които няма да има достатъчно време.

„Планът за възстановяване и устойчивост не беше внесен в Брюксел и ГЕРБ има основна вина“, припомни Цветанов и подчерта, че политиците трябва да носят отговорност.

„Държавите от ЕС получиха авансови плащания без Нидерландия и България. Съседна Гърция получи 4 млрд. евро“, каза още по темата той.

„45-то и 46-то НС делегитимираха парламентаризма в България“, категоричен е Цветан Цветанов и добави, че всичко случващо се е било на принципа на конфронтацията. По думите му много е важно да се запази профилът на всяка една партия и политиците, и експертите да са последователни.

„В енергетиката Републиканци за България представи най-добрият експерт Христо Казанджиев, който е пример за последователност в действията и беше част от листите на партията.

Цветанов припомни за бързото строителство на „Турски поток“ и забавянето на интерконектора с Гърция над 10 години.

Цветанов заяви, че има различия с президента Румен Радев и няма определена позиция кого биха подкрепили Републиканци за България.

„Това, което успя да направи Радев през последната година определено е с няколко крачки напред пред другите кандидати“, изрази мнение Цветанов.

Той прогнозира, че и след изборите за Народно събрание на 14 ноември отново ще сме свидетели на конфронтацията от 45-я и 46-я парламент.

По всяка вероятност ще има правителство, но ще е с живот година-година и половина, смята Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цветанов е един некадърен глуповатник. Милиционер, сложен от ДС-то в ГЕРБ, за да шпионира и донася какво правят подчинените на ДПС милиционери от коалиция ГЕРБ-ДПС.
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 26 - Много си прав - това е самата истина ! Но много им е трудно на далаверджиите , припознали ГЕРБ на Прасчо , особено тез от прословутата гражданска квота , да си го признаят !
27
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кандидатът на ГЕРБ ще бъде Реджеп Таип Ердоган.
26
2
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
...та и ние забравихме как същия тоя физкултурник целуваше ръката на Тиквата,когато оня го калеса за "дясната си ръка"...Сега обаче е плюл на тая ръка,която го ощастливи с асансьорния апартамент и другите благинки..Но както казах,паметта ни е твърде къса...Те на това разчитат мушмороците..
25
3
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Тиквун изпадна в немилост и бивши негови държанки са решили,че е настъпил техния час..Късата памет е осъдена да прави едни и същи грешки многократно..
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нали той създаде ГЕРБ, сега плюе,този не знае на кой свят се намира, сигурно взима нещо афганистанско няма как иначе
23
1
 
18
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Цвъки ушатия даже партия напрай и взе 200 гласа :)))
22
4
 
18
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
Свършиха магаретата и ГЕРБ нямат кандидат за президент
21
3
 
26
 
! Отговори
българин преди 2 години
Тоя да му се чудиш на акъла - защо продължава да се показва и да философства , след като е абсолютна бита карта ?!
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цецо крадецо
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цецо, вече си чао - скрий се, че мирише
18
0
 
24
 
! Отговори
мак преди 2 години
Плъх, като беше 2-ри в герб и въобще в политиката забогатя прилично. Затова се захвана с нея, а не за да носиш отговорност.
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шесте апартамента в действие.....
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цецко кога ще го видим в затвора? Попмним какво сътвори Цецко, помнимного добре...
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цв. Цв е великият комбинатор. Цял живот плете хитри ходове на които не може да не се учудвам. Низките цели на неговите хитрости го правят по-скоро смешен и жалък и сам става жертва на тези сложни ходове в които загива и духовно. Демагог, нагаждач, овълчен обществено опасен лишен от каквито и да са положителни човешки качества. Желанието ти по замаскиран начин да получиш лична, нечестно спечелена изгода от по-гирестоящия от теб.
14
1
 
17
 
! Отговори
До преди 2 години
Цвъки,и аз искам апартаменти като теб,със външни асансьори,ама нямам,цял живот с 41 години стаж, съм със пенсия от 367,16 лева,работил съм по 5 дек .тютюн,5 дек.боб,8 крави който доих на ръце,120 овце, и всичко това сам със съпругата ми и на работа ходихме. Работа денонощно,и дете инвалид със 95 процента с чужда помощ гледаме.милонери не станахме но гърбави да.живот за вас, мизерия за нас.
13
0
 
20
 
! Отговори
кескьосе преди 2 години
Той с какво финансира партийката си и въобще с какво се прехранва напоследък?
12
8
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Цвъки ушатия вицепрезедент на Гроб ... А Тиквата президент :)))
11
0
 
20
 
! Отговори
неандерталец преди 2 години
Цветанов много се изложи с асансьора. Няма да се вози с плебеи до неговия етаж, но изгуби положението си в обществото.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти пък Цецо от къде се яви? Защо не се скриеш някъде?