Рашидов с оценка: Борисов щеше да е добър президент

ГЕРБ има една много умна стратегия, посочи бившият министър на културата
24 сеп 2021 21:41, Красимир Ангелов
75

50 дни преди изборите за парламент и президент, от ГЕРБ все още не са обявили своя кандидат. Кой ще бъде той?

"Една голяма партия като ГЕРБ винаги има кандидат за президент. ГЕРБ има една много умна стратегия. Когато се обяви кандидатура, се явява машина, която произвежда мръсотия. Малко преди изборите ГЕРБ ще излезе и ще обяви своя кандидат", заяви бившият министър на културата Вежди Рашидов в студиото на "Денят ON AIR".

На въпрос дали съществува възможност Борисов да бъде кандидат за президент, Рашидов посочи, че твърде много усилия са били положени, за да се омърсят образа му.

"Решихме да омърсим един 10-годишен български премиер. Борисов е морален човек. Той щеше да бъде добър президент, ако беше затворил големия шлем. Мачо, хубав, с опит - харесван от международната общност. С тези контакти нямаше да е лош президент", каза бившият културен министър.

Той определи последните 2 парламента, чието живот бе изключително кратък, като парламенти на падението.

Рашидов уточни, че в момента не става дума за това кой ще победи. Има един победител и това е българският народ.

"Трябва да спрат войните на генералите. Като мъдри мъже, в името на българската държава и на националните цели, да сведат глави. Личното "репчене" не носи дивиденти. Има много грешни послания, които разделят обществото", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

"Свидетел съм как направихме служебно правителство от хора, чиято единствена мисия в живота е, да плюят. Какво оставяме зад гърба ни? 46-ият парламент беше десертът - арогантност, наглост", каза Рашидов.

"Някой си играе на статукво и на нестатукво. В държавата имаме нужда да си играем на разум, държавническо поведение и мислене за общественото. ГЕРБ има опит в това", категоричен е събеседникът.

Рашидов изрази мнение, че трябва да управляват разумните хора в политиката.

"ДПС е постоянна партия. Те са предвидими. БСП е стара партия. ГЕРБ също набра опит в управлението. Статуквото е това - умните хора да управляват държавата", подчерта бившият министър на културата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алкохолик е високо интелигентен обект който за определено време на ниско в/у земята преодолява въздействието на скъпо струващ алкохол. Веждиеф не съвпада с нито едно от споменатите в дефиницията обстоятелства поради което го намерат до боклуджийските кофи го карат в Противпияниците, майнЪ филибето
49
1
 
2
 
! Отговори
Байуй преди 2 години
Кога Вежди излизе от алкохолното опиянение, че да може да даде някаква смислена оценка на когото и да било? Пиянде дето си играе на блъскащи колички.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашидов най-добре да не се изказва за Борисов защото му прави мечешка услуга.
47
4
 
4
 
! Отговори
ikar преди 2 години
До АнонименИ патриарх не е бил, но за там не е достатъчно само да се кръсти, както го правеше в последно време. Трябат и други компетенции, а и знания и акъл - все липсващи у него неща.
46
4
 
6
 
! Отговори
Бедняк преди 2 години
Прав е Рашидов! Борисов всъщност става за всякакъв. Както дяланият камъкю И на кюше го сложиш, и там става. И като изведеш кучето, то все такъв камък търси за да дигне крака. Аз всъщност виждах Борисов някъде из Брюксел... Та нима Столтенберг е по-добър от него? Ами Борел и той за нищо не става. А защо не и в Ню Йорк? Кристалина се прибира и за стольт й се кандитатира Бойко. Изобщо училището в Симеоново подготвяше специалисти по всичко! А Рашиде, ти къде се виждаш при президентството на Бойко?
45
4
 
8
 
! Отговори
Хари преди 2 години
ГЬОН СУРАТ КАКВО СТАНА С КАТАСТРОФАТА ОТНОВО СИ НЕВИНЕН НАЛИ
44
2
 
11
 
! Отговори
да живеят до 110 г! преди 2 години
Пожелавам и на Баце и на тоя псевд-о българиин да живеят до 110 години възраст! Да се радват на постиженията и последствията от това управление. И на двамата децата в България да живеят до старини пожелавам! :)
43
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов вече не става за нищо! Простият пожарникар вместо да си мирне на нacpан.ия ***, а това той трябваше да го направи пще миналата година, продължава да се перчи и да иска власт, макар че вече Т.Дончев, Д.Митов, Д.Атанасова се обявиха срещу него. Годините му тежат, деменцията и skлerozaта го хванаха, паниката от отговорност за престъпленията го тресе, но ББ не се дава.Така ще си отиде заедно с ГЕРБ.
42
7
 
19
 
! Отговори
Финансист преди 2 години
Налейте му водка на мултака, за да престане да възхвалява мутрата от Банкя. Все пак, за кой Борисов става дума ? За гражданина Борисов, известен като мадридския крадец Симеон или за Методиев. Честито на безработните политици. Скоро ще започнат да кандидатстват за работа като народни представители !
41
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ах този мул так, и ти и бориво и дончева и доган, всички от рапезата на мултигруп станавате страхотни кандидат затворници...
40
7
 
20
 
! Отговори
kory преди 2 години
ДА,ДОБРИЯ КРАДЕЦ ВИНАГИ СИ ОСТАВА....КРАДЕЦ....БОРИСОВ!
39
6
 
29
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
Ти си или нагъл или луд бре другарю Ибришимов! " Борисов" добър президент? Това просто Банкянско бивше борче "добър президент"? др Рашидов.Банкянската мутра,колкото и да е нагла,си знае местото! Ако това просто овчарче имаше сиво вещество,и беше понаучило БАРЕМ АНГЛИЙСКИ,щеше да се опита да се "опре" на генерал Радев! Ама НЕ! Значи си знае местото а?-:)) И как щеше да е "добър президент" че нещо не ми е ясно? Тази бивша комунистическа мутра Борисов, незнанието на Английски го спря за "президент
38
2
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Две хубави вежди, особено мустака.
37
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Борисов е морален човек." Ало, Ваньо... Кръкан ли си?
36
4
 
25
 
! Отговори
Десито преди 2 години
От Борисов най-добър ЗАТВОРНИК...ЩОТО ВЪНКА Е СРЕТАН!!
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя на кви цени е продавал ,,шадьоврите ,, си на черепа за да му узакони музея ? И това корупция ли е или те са скъпи като на Пикасо ? :)
34
3
 
21
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Веждьо че боко тиквата прилича на един от столипеново.Какъв президент какви 5 лв.
33
1
 
19
 
! Отговори
Подло бе Ръждировски преди 2 години
Ръждиров Ръждиров Ръждиров, цяла Художествена Академия си завършил а по зле от милиционерен тройкаджия ги мелиш. Защо се гавриш с Борето? Внасяш в егото му елементи на хазартен непрокопсаник,комарджия и казнаджия аде Тиганджия да му е по леко. Всяка дума, аркадаш, казана в грешната посока, неподходящото масто и лековатата тежест като тежък австралийски бумеранг се стоварва върху главата на кометирания Боресов.Не те ли е срам.Човекът ти помогна да си върнеш от БТВ мильончетата,бе пара-ефнджоснико
32
2
 
15
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тиквата президент Рашид вицепрезидент от дъпъсъ :)))
31
2
 
20
 
! Отговори
Захарчук преди 2 години
Той Борисов и добър ПОЖАРНИКАР щеше да бъде, драги Рашидов, може би, ноо ...