Проф. Герджиков е обединител, Радев запалил война без мир

Има достойни кандидатури в кампанията, смятат учени
5 окт 2021 10:35, Анисия Иванова
105

"Наистина обединени са думи, които се казват по време на избори, обаче после не се стига до това обединение. Хората, които ще подкрепят проф. Герджиков, сме убедени, че е време за съвсем друг начин на говорене в политическия живот", заяви ректорът на Националната художествена академия проф. Георги Янков в "България сутрин".

Наистина обединени ще бъде мотото на кампанията на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, който беше издигнат от Инициативен комитет заедно с полковник Невяна Митева.

Проф. Герджиков е учен и ерудит, който се е доказал и като администратор, подчерта Янков.

Още по темата

"Да ръководиш най-голямото висше учебно заведение в Българя е доста сложна задача. Беше избран и за председател на ректорите, той е диалогичен човек", изтъкна още той.

По думите му един от другите кандидат-президенти - Лозан Панов, е интелигентен и достоен човек, а ситуацията се е променила неочаквано.

"Преди 10 дни едва ли не нямаше откъде да се появят достойни кандидатури срещу тази на ген. Радев. Сега виждаме три основни, те променят какво ще се получи на президентските избори. Появиха се хора, които са точно това, което Румен Радев не е", подчерта проф. Янков.

Преподавателят в Минно-геоложкия университет проф. Вили Лилков смята, че настоящият президент не е успял да изпълни конституционните си задължения.

"Той подпали войната, но не успя да сглоби мира. Беше в основата на протестите, в основата на разединението, което се случи на улицата. Впоследствие не успя да постигне мира. С кандидатурата на проф. Герджиков искаме да постигнем истинско обединение. Дошло е време наистина да изберем президент, който олицетворява обединението на нацията", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Двамата представителите на Инициативния комитет са на мнение, че проф. Герджиков добре се справя с компроматите, реагира навреме и се държи достойно, без да прекосява границата на добрия тон и възпитание. Той трябва да бъде над компроматите и лошия тон, убедени са те.

"Има невероятното качество да слуша. Действително много внимава в това, което се казва и се опитва да го разбере. Този човек е в състояние с невероятната си диалогичност да постигне консенсус между политическите сили", отбеляза проф. Лилков.

Той призна, че е останал поразен от речта на полк. Митева пред Инициативния комитет. Говорила е за семейство, за съпруг, за Бог, за родина, за спорт и за добротворчество.

"За мен тя е невероятно попадение на проф. Герджиков и ще изпълни със смисъл функцията на вицепрезидент. Тя е с невероятна кариера в спорта, участник на Олимпиадата в Сеул", подчерта проф. Лилков.

И настоя, че не може в Инициативния комитет на Румен Радев да има 27 агенти на Държавна сигурност.

"Това е знак на действащия президент, който казва: Давам висока оценка на мракобесните служби на Държавна сигурност. Този човек дава цялостна оценка на мрачен период в нашата история", посочи проф. Лилков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
5
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
До Гошо...*** По тази логика Радев трябва да е завършил икономика, а да не е летец. По-тъпо нещо не бях чувал. Затова тези хора имат съветници, апък и вицто му ще е човек от армията, а не Пеги. *** народ сме ейййй...
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега, българина е различен от всички на Балканите, не се сърдете толкова :))) Тоз е интелигентен, нема да споря затова :))) Обаче требва да се прави разлика, между интелигентен и умен, прилича ми на чувал за смет, тоест не е мъж :)))
51
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президент на мафията! Няма нужда! Човек, който не показва визия и ценности е загубил на 50%. Обединител!Сменям канала веднага щом започнат да ме правят на *** за този кандидат...Бойко щеше да има по-голям успех, ако кандидатира кучето си.....Поне няма да ни правят на ***, че не изпълнява команди, а само е взело решение.
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той ще съедени народа явеликият съединител..десни мерки с леви методи.
49
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запали бойна - защото беше нужно хората да спрат да спят и дремят като овци и да видят както се случва в тази държава. В момента сме жертви на пълна диктатура, невиждана до сега корупция. В цял свят ни говорят. Прочетете малко чужди медии! *** *** народ. Добре, че дойде някой, който не го беше страх
48
4
 
7
 
! Отговори
Твърдо! преди 2 години
Твърдо настояваме Проф. Герджикова да ни представи своят верен и спътник в живота, все пак той е един класически латентен хомосексуален мъж. Дайте повече информация по този въпрос, ние имаме нужда от това. На нудиския гей плаж в ... сме чували доста пикантерии за него, относно това което той харесва, обича и получава наслада. А няма ли да направи някои превод от латински/старогръцки на произведения свързани с хомосексуалността?
47
2
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Тоя герпирастки гол о л ю в обединител. Обединител на кои и с какво, бе. Ааа водеща сила ще е гепи идеята т.е. всички да крадем по много от всички.
46
2
 
10
 
! Отговори
Супер двойка са преди 2 години
Ще се разбират идеално. Поне по въпроса за мъжете, любима тема са им
45
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А някой може ли да посочи какво конкретно и полезно направи Радев за тези 5 години? Само да не са лозунги тип - за родината, против страха и с доблест, че такива всеки втори може да ги рецитира - не е трудно. Нещо конкретно - развитие по международен въпрос примерно или нова президентска инициатива в България която ще води и в бъдеще до нещо полезно и добро. Нещичко изобщо?
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
43, добре че Аспарух не е мислел като тебе. Ако въобще си с гените му, щом не можеш да обединиш на пръв поглед необединимото.
43
3
 
2
 
! Отговори
Кандидат преди 2 години
До долния . Свинско не ядем . Корана не дава .
42
6
 
12
 
! Отговори
Опорката ОБЕДИНИТЕЛ преди 2 години
Ще обедини ли тези дето са яли свинско с тези дето са яли зеле.АААА, да стана свинско със зеле. Обединени по герберски. Що не спрете с тези глупости. Да се обединя с крадеца Борисов, сатрапа Цветанов??? Еми няма как да стане
41
7
 
11
 
! Отговори
Невероятно преди 2 години
Проф. Атанаска (Анастас) Герджиков нека да ни представи своя приятел, все пак никой от лицата работещи или учещи в СУ, те никога не са го виждали с жена. А защо той не си признае за своята хомосексуалност, защо се срамува? Ако той не си признае, това е равносилно, че в бъдеще доста хора ще го заплашват, относно неговата сексуалност, а той от своя страна ще се извърта и ще прави дълбоки реверанси към различни групировки. Това ли е поредния Спасител на Държавата? Нека си признае и да не се срамува
40
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професор Герджиков изгоря! Той е издигнат за Президент на мафията! Подкрепен от Пеевски и ДПС! Това за обединяване на нормалните хора с мафията е пълна глупост. Не отговори на нито един въпрос, относно мнението му за корупцията и как ще се бори с нея, като неин представител? Какво мисли за Гешев? Какво мисли за протестите на студентите? Какво мисли за побоя над студентите? Той бил"аристократ" и затова ще управлява мекушаво. Значи едни ще си крадат, а той ще ги обединява с окрадените. Пълни глупо
39
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нападките по професора целят да се избута Лозан Панов на пред и да не бъде нападан той. Тоя номер комунистите го приложиха с Първанов преди години. Но този номер, кара интелигенцията да се замисля защо десни ползват стари комунистически номера и повярвайте ми, отговорът не е в техен интерес. За това ви съветвам всички да спрете и да промените тактиката си. Ако можете. Не е лесно да промениш тактика, прилагана вече 75 г, но поне пробвайте. Писна ни от помия и негативизъм.
38
0
 
13
 
! Отговори
Стефан преди 2 години
"Той подпали войната, но не успя да сглоби мира. Г-н Лилков и моя милост е костовист както обичат да ни наричат червените кхмери, но мисля че бъркате, войната я започна Борисов с неговите хора, разговорите с този и онзи, как искат да оплюват всеки ден Радев, нецензурния, вулгарен и просташки език на премиер на страна в ЕС, а фразата че президента трябва да е ОБЕДИНИТЕЛ НА НАЦИЯТА ми звучи не само фалшиво ами НЕВЪЗМОЖНА, дали имахме такъв президент който да се харесва на всички, НЕ И НЯМА ДА ИМА.
37
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ще гласувам против шайката Гроб, ако ще и Махатма Ганди да предложат за техен кандидат!
36
1
 
2
 
! Отговори
До 36 преди 2 години
Защо не се върнеш във византийско време?
35
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
31 а как обединяваш народ, бит от червени ченгета, затварян в концлагери, само защото чете западна литература? Как се обединяваш с ония дето те мразят само защото си по-умен и възпитават децата си от малки да мразят по-умния, по-успелия, различния? Как да избера президент, който не почете паметта на пребитите и убитите от комунистите? Той ли ще ме накара да говоря с убийците? При условие, че показа пристрастие. Или според тебе няма нужда. Да се изнасям от държавата, с цялото си семейство.
34
3
 
10
 
! Отговори
мнение преди 2 години
Ако проф. Анастас Герджиков стане Президент на България, то тогава ще трябва и да се промени ценностната система - той никога не е лизвал жена, никога не е изпитвал желание да има семейство, да се зарадва или да се усмихне на едно малко дете; напротив той като специалист в античността, той винаги се е възхищавал от еднополовата любов между млади мъже, като е давал пример с това което е ставало в Древна Гърция. Той ще бъде 1-вия български латентен гей Президент, няма лошо и Света също има необход