Радев бил изненадан от името на Младенов в досиетата "Пандора"

Президентът призова да се прави разлика между бизнесмени и хора на държавни постове
8 окт 2021 12:31, Нели Христова
229
Радев бил изненадан от името на Младенов в досиетата "Пандора"
Снимка: БГНЕС

Изненада ме името на Николай Младенов в досиетата „Пандора”. Службите са длъжни да предоставят информация и аз очаквам такава. Това коментира президентът Румен Радев второто излязло име на Николай Младенов в досиетата „Пандора”, предаде БГНЕС.

"За Бобокови не съм чул. Явно ще излизат още много хора, но правете разлика между хора на държавни постове и хора от бизнеса", допълни президентът.

"Във всички кандидати виждам сериозен опонент, не деля кандидатите за президент", каза Радев за предстоящите избори.

Запитан от кои партии ще приеме подкрепа на втори тур, президентът отговори, че приема подкрепа от всички български граждани, както винаги го е правил.

По повод критиките, които се отправят към него от опонентите му в кампанията, Радев каза: Така са решили, така го правят. Нямам намерение да влизам в този тон, имам много друга работа. Знаете какво е разписанието на президента.

Всеки един проблем на служебното правителство се пренася върху президентската кампания. Това явно е част от играта, така са решили, толкова могат, така го правят, коментира Радев. Във всички виждам сериозен опонент, всеки има правопда изложи идеите си, не деля кандидатите за президент по никакви признаци, допълни той.

На въпрос дали ще участва в дебатите, на които го поканиха Лозан Панов и проф Анастас Герджиков, Радев отговори: Направете един списък с всички, които желаят, и ще участвам. Имам и друга работа.

По повод становището, което е изпратил до КС по казуса с двойното гражданство на Кирил Петков, президентът обясни, че това е абсолютно правен казус и няма нищо общо личността Кирил Петков.

Радев откри изложба, посветена на 70 г. от създаването на българските архиви в Държавна агенция "Архиви". В изложбата са включени оригиналът на Търновската конституция, Манифестът за обявяването на Независимостта, т. нар. Сребърна конституция и други ценни документи и предмети.

Този юбилей е важен, защото държава без памет няма бъдеще. България, като страна с хилядолетна история, е оставила множество документи, които представляват национално богатство, каза в приветствието си президентът.

Днес България е в криза. Но ако се върнем назад във времето, България е имала и много по-тежки кризи, в които нашите държавници са излизали с желание да търсят онзи морален компас, който да води към бъдещето, за да има държава и днес. Това е морално наследство, коментира Радев. След това той и шефът на ДАА доц. Михаил Груев валидираха марка за юбилея на архивите. На нея е изобразен Манифестът за Независимост.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
5
 
11
 
! Отговори
Радев преди 2 години
ДругарЕ, ще има и още имена от разкритията Пнадора, но ви моля да не се говори за обвързаните с мен и моята партия, а ако може да говорим за други неща, за предпочитане такива, които нямат никакво отношение към нещата в момента! Само така ще мога да пордължа да морализаторствам, докато мачкам Конституцията и Законите. Моля ви, другарЕ!
86
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не беше син на бивш комунист от ДС и член на партия Герб, всеки щеше да е учуден, но при две партии не трябва да се учудваме за нищо! След време ще започнат много неща да изплуват. Конфискуване , съд и присъди, това ще ме учуди мен. Едно време хората скачаха по площадите срещу уж червените, а се оказа, че сега навсякъде са техните роднини и самите те, визирам ББ.
85
3
 
11
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
Кой сега е напълно невнятен? А, г-н Радев?
84
4
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Айде стига въпроси, че мам работа! Ще ходя да открия заседналия коаб. Може да го превърнем както е тръгнало в паметник!
83
2
 
4
 
! Отговори
До Ванката преди 2 години
Недей така човече! Радев само на твоя глас разчиташе!
82
9
 
7
 
! Отговори
Фроги преди 2 години
Буци харесва кучета и обича да им хвърля пържоли.Едно такова куче е Герджи,чиято цел е да захапе Радев и да го елиминира.Челюсти и шипове в случая са заменени с тога и кадифе.
81
6
 
11
 
! Отговори
ИванАтанасов-Ванката преди 2 години
Радев що смени тона бе ***? Оня ден говореше че Борисов се криел под полата на тетка Цачева. Ти остави народа да прецени кой под какво се крие, сега извднъж стана хрисима културна овчица, ама е късно, губиш ми гласа.
80
2
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
БЪЛГАРИ! Поради что не искате да излезете един ден от робство с английски език и метро?
79
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата подари над 3 млрд. на Путин, като му изгради газопровод изцяло с наши пари! Отказа се от транзитни такси, на които имахме право до 2030г. Но Радев бил зависим от Русия! Ако не бяхте жалки, гербавите троляци, щяхте да сте много смешни!
78
0
 
4
 
! Отговори
Стан преди 2 години
До РадевТо и за този в сърбия казал ,че офшорката му не била активна и не минаавали средства от там. Явно това е дежурното оправдание, а дали е така вече никой не може да провери какво авоари са преминавали. Нправил си фирма, излъгал , не я декларирал и сега вика ами то нищо не е минавало от там :) ...повярвахме ти наистина.
77
0
 
3
 
! Отговори
от 87 за 83 преди 2 години
за 83 беше коментара ама той ше се сети...нали е комунист
76
3
 
4
 
! Отговори
До 84 преди 2 години
Е то всеки може си говори :) И какво от това....явно БСП-арите сте бая по елементарни и слушате само защото някой ви говори....шаранчета...добре, че не съм ти дете...с такъв родител щях се самообеся :)
75
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бяха питали Бойко как се прави. Офшорни сметки и сега бау....Чекмеджето е най - сигурното място !!!!
74
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 73НА РАДЕВ РАБОТАТА МУ Е ДА ГОВОРИ ГЛУПОСТИ И ДА ЧЕТЕ ГЛУПОСТИТЕ НАПИСАНИ МУ ОТ НЕГОВИТЕ СЪВЕТНИЦИ
73
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавите престъпници висят на ръба на 50 етажна сграда. Вече не издържат дебеличките крадливи пръстчета. Дебелото, угоено прасешко тяло тежи, влече към земята. Следва изпускане!
72
7
 
6
 
! Отговори
До 73 преди 2 години
На Радев работата му е да говори.Той не е нито съд,нито прокуратура,нито полиция,нито изпълнителна власт.Ама наистина ли герберите сте толкова елементарни,че не ги разбирате тия неща?
71
4
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Радев е ограничен, зле образован опортюнист, а тези около него са още по-зле.
70
4
 
4
 
! Отговори
Чорап Радев преди 2 години
Открих изложбата защото аз лично участвах в подготовката - направих рафтове , забърсах праха и наредих нещата.
69
4
 
12
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
От военен хубаво няма как да излезне хора....това е доказано с векове...просто няма как. винаги ще е зависим-просто защото е научен да следва заповеди, тези хора са на конци и само така могат да живеят
68
7
 
7
 
! Отговори
РУСКОТО ПОСОЛСТВО преди 2 години
РАДЕВ Е НАШИЯТ КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ