Корнелия Нинова: БСП ще бъде фактор на стабилност

Утре партията ще проведе още срещи
12 окт 2021 17:48, Нели Христова
52
Корнелия Нинова: БСП ще бъде фактор на стабилност
Снимка: БГНЕС

БСП се срещна представители на 4-те национално представени работодателски организации.

Срещата стана по наша инициатива. Разбираме тежестта на кризата, в която се намира България и българските граждани. Разбираме отговорността си в следващия парламент още с неговото начало веднага да предложим много конкретни, много решителни действия, за да помогнем на семействата, на домакинствата, на икономиката и затова правим тези срещи като готвим един антикризисен план за първите 100 дни работа на бъдещото правителство и на парламента.

Правим подготовка и на бюджета за следващата година. Много е важно в този бюджет да заложим и мерки, с които да можем да намалим цените на енергоносителите, а оттам и на всички други стоки и услуги. Такива конкретни мерки са възможни, обсъждахме го и с работодателските организации, защото една от целите ни е да помогнем и на предприятията да продължат да работят, да запазят работните места на хората, да не ги уволняват особено в тази тежка зима, която се задава.

Стигнахме до общи решения, които ние да внесем в следващия парламент. Като например намаляване на ДДС на енергоносителите, на редица стоки от малката потребителска кошница на хранителни стоки.

Обсъдихме възможните варианти за това да бъде ограничен износът от България на ток в момента, за да остане по-голямо количество тук и да бъде разпределено по-справедливо, така че да не бъдат толкова високи цените.

Ние имаме една идея - от дружествата, които са в момента производители и търговци на ток, и които трупат огромни свръхпечалби, да се отделят тези средства в специален енергиен фонд, който да послужи за подпомагане на икономиката и на хората през зимата. Те предложиха една много добра идея – да примем в следващия парламент специално антикризисно законодателство, което да бъде насочено към това да се запазят работните места.

Мога да обобщя тези срещи като полезни, зад нашите идеи и предложения да застанат възможно най-много и предприятия, и работещи, и представители на различни браншове, за да можем да влезем след 14-ти ноември абсолютно подготвени в парламента.

Няма да имаме много време. От стартирането на парламента до края на декември имаме около месец. За този кратък период трябва да приемем комисиите в парламента и трябва да намерим съгласие, мъдрост, диалогичност между всички ни, които ще бъдем там, за да приемем тези много спешни и за България, и за народа мерки.

Утре предстои много важна среща с месопроизводители, млекопроизводители, производители на олио, хлебопроизводители – онези стотици малки фирми, които са ангажирани в осигуряване на прехраната и чиито продукти влизат в т.нар. малка потребителска кошница. Те изнемогват в тази криза и с тези цени на тока редица от тези предприятия ще затворят. Утре ще обсъждаме с тях как държавата да им помогне и как ние като партия, и като бъдеща парламентарна група в Народното събрание много спешно да стартираме с конкретни законодателни промени, за да можем да ги спасим и тях в тези тежки месеци, а оттам и те да помогнат на българските семейства да посрещнат зимата малко по-спокойно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
ТцТцТц преди 2 години
Бре колко герберастко-седерастко-джендърастки *** са налазили тук! Плюват и блюват по БСП и колкото повече се стараят толкова по-гнусни и омразни стават. Навремето костовистките седерастки *** правеха същото докато не цопнаха и потънаха в собственото си смрадливо блато. Това очаква и гербаво-седерастията. Гербавата седерастия е *** като вожда си, станал за смях с простотията и алчността си по цял свят. Жалки хорица, гнусна простотия. Наричат ги СМРАД.
41
1
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Както винаги, Нинова най-нагло манипулира с популистките си "помощи" и с какво ли не-аз спрях да я чета до там в тази статия..Хората не искат да им се "помага",а да Живеят!Не сме лу.ди да търсим помощ от тези,които ни докараха до тук!Нямаме никаква нужда да ни се "помага",а да се оправят нещата.Точно Нинова, която подхвана неуспешния пълзящ преврат с "протестите си" щяла да ни осигури стабилност!Много е нагла, трябва да й се признае..БСП явно търсят начин да останат, не да си ходят от политиката
40
1
 
4
 
! Отговори
фактите говорят преди 2 години
бсп може да е фактор единствено на фалити , катастрофи и приватизации .
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ е най-силният фактор на стабилност!
38
1
 
9
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 2 години
Нинова с корупцията няма да приключи, защото е част от нея (Техноимпекс, Булгартабак, уволнена е от Станишев за корупция), но с БСП ще приключи окончателно след тежката загуба на изборите.
37
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Германия и Румъния спечелиха социалистите и ПЕС, хайде и тук да спечелят те, успех!
36
1
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Комунист-приватизатор-комунист-.......
35
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма лошо да работят двете партии заедно по национални въпроси касаещи българското население.има много въпроси по които могат двете партии да покажат единодушие.
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чехите изхвърлиха бившите комунисти от техния парламент, при тях прехода мина, когато и тук, това се случи в българския и при нас прехода ще е минал. За съжаление сме далече от това. БСП, уж беше опозиция на ГЕРБ, а на много места играеха заедно, стига да има далавера.
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕКАДЪРНИЦИ! КРАДЦИ! ЛЪЖЦИ! ДАЖЕ ДИПЛОМА от Харвард няма начин да ви промени/ПАТОЛОГИЧНИ КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ/ ИСКАТЕ ПРОМЯНА! БЛАГОДАРЯ! ПРОМЕНЯИТЕ МАЙКИТЕ СИ!ОСТАВЕТЕ ДЪРЖАВАТА И ВЪРВЕТЕ СИ В КАНАДА! РУСИЯ И НА МАЙКИТЕ СИ ПОЗДРАВИ И НА ЦЕЛИЯТ ВИ РОД
32
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова искам да излезеш и да наложиш задължителна ваксинация за населението за цяла българия и ще те призная.поне докато съм жив да ми напълните сърцето с нещо хубаво.обичам сърцатите и смелите хора.ти си мъжко момиче в добрия смисъл покажи сърце.
31
1
 
6
 
! Отговори
Kиров преди 2 години
Има ли още някой да й вярва на тая ?! Само лозунги вдига и само иска ?! Нинова,както виждаш това ВСЕКИ ГО МОЖЕ ! Изобщо не си интересна повече и дано по-скоро твоя милост и партията ти изпаднете в дълбоко забвение !!!
30
1
 
10
 
! Отговори
Тут преди 2 години
Пробита лейка!
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гергов-ЦУМ, Пловдив си панаир,КОЙ ЗНАЕ КОЛКО ХОТЕЛИ! СИН НА ПЪРВАНОВ С МНОЖЕСТВО ХОТЕЛИ! ДОБРЕВ ЕНЕРГИЕН СОБСТВЕНИК! ТРЯБВА ДА ПИША ДО УТРЕ И НЯМА ДА СЪМ ИЗБРОИЛ ВСИЧКИ
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези РАБОТОДАТЕЛИ СА СПОНСОРИ НА БСП И ПАРИТЕ И ЗАВОДИТЕ СА ИМ ДАДЕНИ ОТ БКП! МЪЖЪТ НА МАСЛАРОВА ИМА 6 ФАБРИКИ! НЯМА ВИДЕН КОМУНИСТ, КОЙТО ДА НЕ Е МИЛИОНЕР!
27
1
 
10
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Еврейката Нинова,която е всичко друго,но не и социалистка, се срещнала с робовладелците,че да се набълват с празнословия талмудически,ала не и с бедните семейни фирми. За мен,работодател и робовладелец в Родината ни са едно и също нещо. Социалист трябва да се договаря с бедните,а не с извратеняци те откалибъра на евреинът Станишев,които мачкат бедните.
26
13
 
3
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Велик политик е другарката Нинова!!! Венсеремос БСП!!! Венсеремос РАДЕВ!!!
25
1
 
6
 
! Отговори
Асо туз преди 2 години
И така равносметката от днешния ден.да дръпнем чертата,вия бълари си правите предизборна кампани за президент и премиер,кои ще става гошо иван,драган,а не виждате по далеч от носа си,софия и другата част на българия са в лилава зона,над половин милион починали българи до тука.поне ви разбрах какви хораа сте българи за постове и за пари и слава.вече знам с какви хора си имам работа.как па един достоен човек не излезе и не наложи задължителна ваксинация със сертификат.
24
10
 
4
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Борисов и аверите му се занимават с извън съдебни екзекуции!Милицията, ДАНС и ДАР явно работят за мутрите(мафията) !
23
2
 
16
 
! Отговори
баба Дора с козичка преди 2 години
абе импексова , що когато вие от бсп управлявахте не виждахте и не разбирахте кризата в която ни хвърлихте ?