Борисов: Пак няма да има съставено правителство, няма отговорни партии

Според лидера на ГЕРБ, сега умират повече хора от миналата криза с коронавируса
Обновена: 16 окт 2021 13:39 | 16 окт 2021 13:30, Петя Славова
471
Борисов: Пак няма да има съставено правителство, няма отговорни партии
Снимка: БГНЕС

Вчера стартира официално предизборната кампания, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе на обичайната си обиколка из страната. Този път посети Старозагорска област - храм-паметник "Рождество Христово" край град Шипка, където се срещна с духовниците, които му подариха икона.

"Искам да кажа на тези патриоти, които така се наричат и много обичат да ходят на Шипка, да знаят, че и паметникът там го ремонтирах.", похвали се Борисов на срещата с духовниците и заяви: "Малко говорим, но много правим".

"Когато говорят, че съм раздавал пари от джипката, нека да обиколят и да видят направеното в църквите, манастирите, училищата. Колкото е направено по нашето управление за вярата, само по времето на цар Борис е направено. В новото ни управление наш приоритет остава образованието, в това число и духовното, но прибавяме и здравеопазването", продължи Борисов.

Бившият премиер категорично заяви, че отново няма да има съставено правителство, защото няма отговорни партии и сериозни хора в тях.

Борисов коментира и казуса с листите в Стара Загора. "Искам да предам на колегите от "Демократична България" (ДБ), които винаги се имат за най-големите юристи и пазители на закона, но само когато касае други. Ние не сме им виновни, че не спазват закона. Все пак държа да се отбележа, че съставът на Централната избирателна комисия (ЦИК) е избран и назначен от Румен Радев, а само четири човек са от ГЕРБ.

Та като казват от ДБ, че ГЕРБ са им виновни за всичко, то да знаят, че 11 човек от състава на ЦИК са от партиите на протеста", каза още Борисов.

Борисов каза, че Христо Иванов и Атанас Атанасов ще имат 4 гласа от ГЕРБ, за да могат да се явят на изборите. "Иначе ще се оплакват, че някой им пречи, а те трябва да си изконсумират провала на това, което правиха последните месеци в парламента", каза още лидерът на ГЕРБ.

По време на посещението си той коментира и противоепидемичната обстановка: "Само за 5 дни умряха 500 българи - 10 пъти повече от миналата година по времето на най-голямата криза, когато в света нямаше лекарства и ваксини. Това безобразие на Радев и Кацаров доведе страната в състояние, в което цяла Европа се радва на мачовете, а нашите стадиони са затворен. Гинем от некадърността им. Четете не само Винету, а и законите".

В речта му влезе и Плана за възстановяване, като обяви, че има добра и лоша новина. Добрата била, че "предложенията на Кирил и Асен не са приети, а 85% е от нашия план. Защо им трябваха шест месеца, за да се мотаят?" Сред лошите новини, по думите е, и спряното саниране, което вече ще се прави със съфинансиране.

"В Плана е включено предложение за парогазова централа в Маришкия басейн. Сиреч на ТЕЦ-овете им остават 2-3 години живот, а всички се изредиха тук да обещават светло бъдеще. В същото време имаме два платени реактора. Можем веднага да започнем да ги правим. Ние заварихме провален проект и арбитраж в Париж, но успяхме да защитим интересите на България", каза Борисов.

Той определи управлението им като "Чудовищен хаос, чудовищна инфлация" и допълни, че въпреки "терора на Бойко Рашков", партията му е по-силна и мобилизирана от всякога.

Той се нарече оптимист и, че е убеден, че българските граждани няма да позволят да продължи да се случва сегашното политическо положение. "Просто сме по-добри от тях", заключи Борисов.

 

 

 

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


471
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В същото време имаме два платени реактора. Можем веднага да започнем да ги правим." -- много късно се сетил, когато от него вече няма да зависи нищо.
334
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече власт няма да видиш.
333
10
 
21
 
! Отговори
Магелан преди 2 години
Този плужак няма умора да си прави пияр.Постоянно му отделят най много ефирно време по всички телевизиий.И кой .В момента голяма капацуна не е никакъв.Само са ми слушаме простотиите и лъжите.
332
11
 
19
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
Тивуне, нема нужда да ни напомняш постоянно че сте Организирана Престъпна Група, а другите не са. Знаем го.Виждаме масираните атаки на Севдалина във фейса, четеме коментарите на преданите ви ***, както и слушаме набутаните в устата на безпартийния ви кандидат за президент, който до преди две седмици не знаеше, че ще е кандидат. Аре ... отдавна ни е писнало от тебе и калините ти. Затвор за вас.
331
4
 
2
 
! Отговори
Никк преди 2 години
Promeni.bg, продължаваме промяната ги има и във Фейса и в ютюб
330
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко Тиквата в момента е при кмета на Симитли, в ранчото му.
329
5
 
6
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
Бмб в каторга
328
7
 
1
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
Прав е . Нова партия на хоризонта ККК КИРЧО КАНАДЕЦА И КОКОРКО.СЪКИТЕ КАТО БМБ ЦВ. ЦВ. ФАНДЪЧКА МАНДЪЧКА РАДЕВИ ХР. ИВ. СЛ. ТРЪНДАФУРОВ И ВСИЧКАТА ТОР ПОЛИТИЧЕСКА
327
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прекалено много внимание отделяте на един болен мозък.
326
5
 
5
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Ами тогава временното ще те вкара в затвора !!!
325
6
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Уууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу!Никога вече!
324
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както върви няма да има правителство.Лукумжиите от продължаване на измамата, тотални мошеници,всички го виждат,най вече кандидат партиите.То е абсурдно Кири Ментаражиев и кокорчо втори път да са в правителство.Няма да се случи,те нямат нищо общо с очакванията.Измамници които използват кризата да печелят за себе си и за новите спонсори,и мислят,че наивните са 99%.С тези парашутисти промяна няма да има,а разорение,дано хората вдянат.Няма нови национално отговорни хоеа.
323
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно вярно!
322
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов ще давал 4 гласа на ДБ ,а питал ли е избирателите?Щото има "бол"та ще раздава на Бойкики ***.Големи глупости!Това,че санирането за бедните ще се доплаща,значи няма да случи.Грозотията на блоковете няма да изчезне.То безплатното трудно,процедурата тежка,а с пари съвсем.Но пък вятърните олигарси ще получат безплатни перки,а ще продават скъпо,че и субсидийка.А Добруджа вече е замърсена от *** на вятърните зелени тарикати.Мина един ураган в САЩ и останаха без ток,перките изхвърчаха
321
6
 
7
 
! Отговори
бай Ставри от ЦСЗ преди 2 години
Ще се изхвърля мощно на плешивата му тиква отгоре и след това ще му го подам да ми го оближе.
320
6
 
9
 
! Отговори
Браво Бойко! преди 2 години
Алчната *** започна протестите с негативни фалшиви новини и не успя да излезе от негативизма. А за да се направи нещо, е необходима позитивна енергия. Нито РР, нито БР нито Слави който беше 30 дълги, продължителни и скучни години на екран са в състояние да предложат нещо позитивно и затова ще се мъчат в ада на собствените си недъзи.
319
20
 
11
 
! Отговори
Бай Хуауей(о) преди 2 години
Само ББ може да върне нормалността и спокойствието! Напред ГЕРБ! Никакви Радевци и дубайски протестъри! Да живее България!
318
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Щщщ... Подкрепата за ГЕРБ казваш се увеличсвала?-:) За дъртият комунист Борисов и бивше борче от прехода веднага след 1989 г? Ти сериозно ли си я мислиш тая глупост? -:))) Хахааах.... Явно нямаш и 30 "демократични" годинки щом пишеш хуморески!!! Ако е така,нямам какво повече да ти кажа! Щото нищо не "помниш" от едни други времена!!!
317
6
 
5
 
! Отговори
правилно преди 2 години
дано да няма правителство.Лека полека старото ще изчезне,новото ще се наложи.Както беше през 2009 г.Е,сега е с обратен знак.
316
9
 
16
 
! Отговори
българин преди 2 години
др Борисов.Вече идеята е,не просто да има правителство. а вас да ви няма в него! -:))) Толкова ли е сложно да го разберете? Или се правиш на улав?-:))))