Борисов: Къде ни е вината за това, че съм казал истината?

Според лидера на ГЕРБ Бойко Рашков се опитва да спасява Радев
Обновена: 29 окт 2021 13:48 | 29 окт 2021 13:41, Нели Христова
345
Борисов: Къде ни е вината за това, че съм казал истината?
Снимка: БГНЕС

Размяната на реплики между президентът Румен Радев, бившият премиер Бойко Борисов и служебният здравен министър Стойчо Кацаров, относно годността на част от ваксините, продължава. ГЕРБ даде брифинг в Централата
на партията в София.

"Радев бил на парад. Използва парада във военна академия, за да говори срещу мен. Това не е агитация. По каква тарифа вие ще го минете, ще ми е много интересно. Получаваме привилегия, която не заслужаваме - нито аз, нито Радев", коментира Борисов заявлението на Радев, че Борисов плашил народа срещу ваксините по време на военен празник.

Още по темата
"Ние показахме само, че срокът на ваксините е удължен. Ние казахме истината. Къде ни е вината за това, че съм казал истината. Те бяха казали да не се ваксинират хората. А ние още август искахме да се придобие имунитет". Така бившият премиер коментира изказването на Кацаров, че ГЕРБ създавали усещане на страх относно ваксините и срока им.

Борисов припомни изявленията на Стойчо Кацаров преди месеци, в които той твърди, че няма опасност от тежка вълна на COVID-19 и няма опасност болниците да бъдат запълнени. Той цитира думите на служебния здравен министър, че българите ще постигнат имунитет не чрез ваксинация, а чрез боледуване.

"Днес няма мерки, няма 60/40, няма помощи", твърди Борисов.

Бившият премиер цитира и Радев, който преди месеци е твърдял, че със зеления сертификат се диксриминира народът.

"Продължавам да питам защо тези ваксини, които не са с изтекъл срок на годност, ги продадоха. И къде ми е вината, че съм казал истината?"

"Вътрешното ми усещане е, че определен вътрешен министър не знае къде се намира. Дали този човек помни, че всички неща, които казва през последните 6 месеца, са едни и същи", обяви Тома Биков и цитира изказвания на вътрешния министър Бойко Рашков.

"Като чета данните за последните 14 дни 1590 са починали, а от началото на четвъртата вълна - 5578", каза Борисов. Според него с акциите на Бойко Рашков се опитва да спасява Радев за провала с пандемията и нарушението на Конституцията.

"Цялото им действие в момента цели две неща - потъващия Радев да бъде спасен и да изместят фокуса от любимата партия на Радев, на Кирил Петков, след провала в КС", отсече бившият премиер.

По повод магистрала "Хемус" и разкритите нарушения, Борисов коментира: "Моят интерес е хората от север до 2024 да мога да пътуват по магистрали. Бързали сме да направим това". 

"Радев се събира със 150 човека, без маска - айде да видим дали ще го глобят, както мен глобиха, че не нося маска", продължи коментарите лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимени какво лошо има в това- навсякъде по европа ваксинацията е задължителна. Който не се ваксинира глоби, забрани да се появява на публични места, полицейски час и пр.
18
19
 
34
 
! Отговори
Настрадин преди 2 години
Затвор за тулупа и крадливата му пасмина
17
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С изказването си Борисов принуди МЗ да заяви колко от ваксините са за бракуване: информация, която МЗ преди това старателно криеше, за да не се разбере какви са финасовите щети от бездействието на правителството на Радев. Все още не смеят да кажат колко са ваксините с удължен срок на годност, защото ще е още по-очевдно какво се случва. Борисов показа само част от лицемерието и лъжите на Радев, за това как се "борят" за интересите на хората.
16
10
 
32
 
! Отговори
цитат преди 2 години
Докато прокуратурата допуска,че Петков умишлено е скрил информация за двойното си гражданство (и така е извършил престъпление), на нея и през ум не ѝ минава, че Борисов може да е знаел за схемата, по която Васил Божков е ощетил хазната със стотици милиони левове от хазартни такси. Къде ли се е заврял еднаквият аршин в този случай? Този аршин го няма и за Мата Хари: така и не разбрахме коя е тя и как е внесла 1 милион в злато и банкноти в покоите на иначе конституционносъобразния ни бивш премиер;
15
14
 
31
 
! Отговори
Бойко Българоубиец преди 2 години
Заповядвам на всички мои *** да започвате да ме защитавате без почивен ден на три работни смени и да плюете по генерал Румен Радев, защото рейтингът му е 70% а моят е 16%! Преминаваме на 24 часово работно време. Така ще е до изборите, свиквайте! Пари за заплати нема! Да се използват опорките "фигурант", "чорап" и "радефф".
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименами като е удължен срокът очевидно е изтекъл първоначалният срок, нали?
13
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Радев и Боко Тиквата също са с изтекъл срок на годност. Хайде махайте ги вече, няма цял живот да ви управляват.
12
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И не ми размахвай пръст,а си го заври...
11
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко и истина хаха. Ако знаете с коя част на тялото си се смея :D. Проблема е че не си казал истината. Изгони стотици хиляди млади от страната и още говориш.
10
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Бойко Болгароубиецът беше на власт сега ваксинацията щеше да е насилствена! Той сам си каза, ако бях аз досега 60% от матриала да съм го ваксал!
9
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Болгароубиецът да се връща в чешкия откъдето изпълзя!
8
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов, бързането да се направи нещо не те оправдава в нарушение на закони! Капиш?
7
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Костов и Симеончо и Жанчо преживяха,че си отиват,а тоя се е запънал като гагаре на мост и не ще ,та не ще.
6
12
 
43
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
ББ казал истината.Това е невъзможно да се случи.
5
26
 
19
 
! Отговори
Молба преди 2 години
Хайде бе Бойко, изкарай най-после белия кон и дай шанс на Стойчо и на троловете на Радев, да минат и да го почешат по топките
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДанчоПолицаяТи добре ли си?
3
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моят интерес е хората от север до 2024 да мога да пътуват по магистрали. Бързали сме да направим това ----///------ Ами една бърза конфискация и влез в затвора за малко, да се научиш да не се прайш на ного отворен.
2
10
 
28
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Той бил казал истината, но евентуалната вина е обща...
1
50
 
10
 
! Отговори
ДанчоПолицая преди 2 години
Единствената партия, която може да се справи със ситуацията и да ни измъкне от лапите на световният фашизъм е ДПС в коалиция с ГЕРБ. Единствено те от всички управляващи и експерти се опълчиха срещу недостойното решение на САЩ да включат г-н Пеевски в някакъв въображаем и списък за корупция на база недоказани в български съд обвинения. Те показаха, че са над нещата и ще се борят срещу световният ваксинационен фашизъм издигайки г-н Пеевски за водач на две листи, където ще има пълната подкрепа.