Владимир Перев: Поддържаме ветото за РСМ до изпълнение на изискванията

Организации на македонските българи бяха приети на най-високо държавно ниво у нас.
30 окт 2021 16:25, Красимир Ангелов
18

Поддържаме блокирането от страна на България на началото на европреговорите на РСМ докато Скопие не изпълни изискванията за спазване на човешките права на македонските българи, спиране на езика на омразата към България и привеждането на учебниците във вид, отговарящ на историческита истина. Това заяви за предаването "Брюксел 1" Владимир Перев от сдружение  "Коридор 8 - Скопие" след разговорите на организациите на македонските българи у нас.

За първи път от десетилетия насам организации на македонските българи са приети на най-високо държавно ниво у нас.

Тази седмица представители на 7 организации - Партия Граждански демократичен съюз, сдруженията Културен Център "Иван Михайлов" - Битоля, "Трибуна" - Прилеп, "Македонско-Българско приятелство" - Скопие, "Коридор 8" - Скопие, "Интеракция" - Охрид и "Единство" - Кочани, поискаха от българска страна дипломатическа офанзива на европейски терен и застъпване за техните човешки права. Те се срещнаха с президента Радев, министри и водещите политическите партии у нас.

По думите на Владимир Перев докато преди години се е смятало, че Скопие е по-напред от Тирана в изпълнение на критериите за започване на европреговори, то сега по всичко личи, че РСМ задържа Албания по пътя на европреговорите.

Вижте кратко видео в аванс, а цялото интервю с Владимир Перев можете да проследите днес от 17.30 в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега тези 7 организации, както са се организирали да отидат при президента, да вземат да се съберат и да създадат единен Национален съвет на българите в Северна Македония, който да отстоява правата им пред държавните институции там. Защото сега с кого точно да разговарят македонските власти дори и да искат?
14
9
 
1
 
! Отговори
Do xaxa преди 2 години
Много преди твоето племе да прецапа Дунава Македония е била Империя с история и тази земя никога НЕ Е била българска...Понемаеш?Македония, до историческите си граници в Гърция и България си e държава.Рано или късно ще е такава..
13
1
 
1
 
! Отговори
А бе преди 2 години
До АнонименДай тогава да предадем всичко,само за да направим мръсно на Русия.Българският интерес си е български и слугинажът на САЩ и Брюксел с нищо не му помага!Когато Англия и Франция признаят,че Ньойският договор незаслужено дава Македония на Сърбия и следва да се отмени-тогава можем да ги приемем за истински съюзници.
12
1
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
До TurchinМакедония е българска земя,НО България НЕ Е турска!Това е голямата разлика!
11
6
 
1
 
! Отговори
Turchin преди 2 години
И ние,живеещите в България Турци , искаме да имаме правата на Българите в Македония.С цялото си сърце се надяваме, че "Европейска България"ще признае на своите поданици и граждани същите права,които изисква за Българите живеещи в другите държави.
10
3
 
12
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Първо трябва да се научат да спазват договорите които са подписвали, а после да претендират, че са европейци! Целият "македонизъм" се крепи на антибългарска пропаганда! Тази омраза искат да я набутат и в ЕС ли?
9
12
 
4
 
! Отговори
Loyko преди 2 години
Милотинова,давайте и другото мнение.Продължавате да промивате мозъците в България.Не всички в Македониа мислят така. Обективната журналистика изисква трибуна и на друго мнение.
8
5
 
12
 
! Отговори
Маакяви преди 2 години
България ТРЯБВА да си отстоява истината. И понеже мАкеретата са много хитри - да застанем зад Албания, която е готова да влезе - и да се вкарват държавите една по една.
7
11
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Няма важни и неважни народи.има народи които живеят добре и такива,които живеят зле. От това вето нито ние българите нито македонците ще живеят по добре. Единствено амбиции на Путин ще бъдат Временно задоволени
6
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антимакедонската истерия на сегашната политическа Мафия начело с Радев е вредна и контрапродуктивна. Тя тика братска Македония в обятията руския анклав Сърбия и служи само на кремълските интереси !
5
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антимакедонската истерия на сегашната политическа Мафия начело с Радев тика братска Македония е вредна и контрапродуктивна. Тя тика братска Македония в обятията руския анклав Сърбия !
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В коя паралелна вселена БГ ще бъде натискано, за до може Северна Македония да влезе в ЕС? В коя паралелна вселена северните са по-важни от българите? В коя паралелна вселена Северна Македония е по-ценна от България като икономика, население, геополитическо положение или армия? С какво Северна Македония е по-важна от България, моля за отговор...
3
3
 
16
 
! Отговори
ВЛАДО-ВЕЛИК БЪЛГАРИН преди 2 години
Отдавна следя статиите на публициста Владо Перев. Мисля, че у нас нема по-голям патриот от Владо Перев. Баща му е кюстендилец, офицер от българската армия. Все още има опасност за бъдещето на нашите българи в Македония, защото политиците ни много категорично и ясно трябва да изложат истината за коминтерновците от Белград и София и българската позиция за нашите македонски братя. Бог да благослови Владо Перев и да го пази от Титовите *** в Скопие! Българин
2
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия още не знаят че жалкия фигурант ги продаде
1
24
 
5
 
! Отговори
Фрактал преди 2 години
Въпрос на време и кинтаж е да клекнете, под краварски натиск. Все едно не си знаем продажниците!