Бойко Рашков: В момента не се отчита тревожен мигрантски натиск

Но охраната по границата с Турция е разумно да бъде усилена
4 ное 2021 19:20, Нели Христова
56
Бойко Рашков: В момента не се отчита тревожен мигрантски натиск
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Георги Панайотов и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков инспектираха днес ремонта на инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип в участък от българо-турската граница между землищата на селата Сладун и Маточина. В момента възстановителните работи на участък, разрушен от наводнение, се извършват от военнослужещи от 55-и инженерен полк.

Двамата министри подчертаха доброто сътрудничество между военнослужещите от Сухопътните войски и служителите на Главна дирекция „Гранична полиция“ в изготвянето на плановете и извършването на ремонта. Те уточниха, че правителството на Република България е отпуснало 5 млн. лв. за възстановяване на всички компрометирани участъци по съоръжението до края на годината. Според двамата всички ремонтни дейности ще бъдат приключени в срок.

Министърът на отбраната Георги Панайотов и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков бяха категорични, че именно възлагането на ремонтните дейности на военнослужещите е гаранция, че с отпуснатите средства няма да бъде злоупотребено. „Посредством координацията между двете министерства не просто се усвояват средства, а се върши работа. Съоръжението се възстановява, без каквато и да е възможност за злоупотреби. Имаме работа и ще си я свършим“, категоричен бе министър Георги Панайотов.

Той припомни, че от 1 ноември в помощ на дейностите по охрана на държавната граница се включиха над 350 военнослужещи от Сухопътните войски с над 40 единици специализирана техника. Министърът на вътрешните работи обясни, че е поискана помощ от Министерството на отбраната, тъй като голяма част от капацитета на жандармерията ще бъде ангажиран с обезпечаване на охраната на изборните книжа и машини. „Министерството на отбраната ни оказва неоценима съдействие“, подчерта вътрешният министър Бойко Рашков.

Двамата бяха категорични, че в момента не се отчита тревожен мигрантски натиск, но с оглед на благоприятните метеорологични условия и политическата обстановка в Турция е разумно охраната на границата да бъде усилена.

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов подчерта, че участието на военнослужещите е строго регламентирано. „Извършваме съвместни патрули с колегите от „Гранична полиция“ – пеши и мобилни, по цялата граница с Република Турция и част от границата с Гърция“, обясни генерал-майор Попов. Той обясни, че в момента военнослужещите, които подпомагат охраната на границата, са от 2-а и 61-а механизирани бригади. „Целта ни е при следващите ротации почти всички формирования от състава на Сухопътните войски да минат през границата, тъй като това е един неоценим и необходим опит“, добави генерал-майор Попов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Мут Лабен преди 2 години
рашкоолу, кажи ни коя е банката, защото ще ядеш папарлягата! Бях се зарекъл да те наричам мазен лъжец, докато не представиш доказателства за подслушванията. Още ги чакаме! И пак ще го кажа и повторя и потретя и за хиляден път: рашкоф е мазен и гнусен лъжец!
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми то по границата няма бежанци, те са по центъра на градовете! Вижте сводката, колко гонки има с патрулки в градовете! Б0клукът черен се прави, че работи!
39
1
 
1
 
! Отговори
Либерал преди 2 години
Пуснете бежанците, Земята е на всички, никой не ви иска жените.
38
1
 
8
 
! Отговори
МОЗЪЧНА МЪГЛА преди 2 години
АЛКОХОЛЪТ НЕ ПРОЩАВА НА НИКОГО- КОЛКО ЛИ ТРЯБВА ДА ТЕ СТЯГА МОЗЪЧНИЯТ НАПЪН ЗА ДА СИ ВЗЕМЕШ ЕТО ТОЯ НЕВНЯТНИК ЗА СЪВЕТНИК И ДА ГО НАПРАВИШ МИНИСТЪР?! НАЗДАРОВЯ НЕВНЯТНИЦИ, ЩЕ СЕ ВИДИМ НА 14 НОЕМВРИ А СЛЕД ТОВА НЕ ИСКАМ ДА ВИ ЧУВАМ И ДВАМАТА.
37
0
 
0
 
! Отговори
Бойко Рашков преди 2 години
Няма натиск на емигранти, защото сега ги извозват към Беларус да правят проблеми там. Но споко на мен ми е платено от Москва и имам указания да се напълни koчинaтa аааа това де България с хора на труда и науката при сигнал на господ ъъъ на жужи това де Путин.
36
8
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Подкрепа г-н Министър,върнахте надеждата на българите в законноста,върнахте надеждата ни в оцеляването на България...пълна подкрепа...смел и почтен Българин сте...възрожденец!...мафията дпс-гроб ще ви плюят разбира се...не могат да купуват гласове...не могат да осъществяват грабежа над България...не могат да продадат и убият България!...спряхте ги...Историята ни ще ви отдаде заслуженото уважение и почит!Бог да пази България!Благодарим Ви г-н Министър!
35
1
 
9
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Скрий се пияндееее, отиди на границата и виж , стига говори глупости
34
3
 
11
 
! Отговори
Пепо преди 2 години
Рашков , върни се в спомените си на майор Векилски.Следственият отдел.Колко хора преби там
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не са възстановили строителни войски?
32
2
 
16
 
! Отговори
от пазара преди 2 години
другарю рашкОФ , остават ти още два часа да кажеш името на бойковата банка , след това ше бъдеш съден за клевета , а сигурно и за още неща !
31
11
 
2
 
! Отговори
. преди 2 години
Няма ли да вкараш някоя мазна мутра в затвора?
30
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай Рашков!! Мачкай канибала Борисов и неговата хунта, хранеща се с човешка плът!!
29
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков кога ще раследваш банкета организиран от Борисов на който са присъствали депутатите от ГЕРБ и Гешев? Имаш доказателства, че на този гуляй е сервирано прясно чивешко месо приготвено от самия шеф Токев..
28
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко не е канибал. Има оплакване, че прави другите хора канибали, без те да искат.
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигнали има ли???? Ако няма ти ще ги спретнеш нали!!!!!!
26
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко, мачкай герберистите и депесарите! Те си купуват изборите по много начини.
25
1
 
19
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 2 години
Наздраве господин Рашков!!!!
24
1
 
21
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
Аз пък чакам доказателства,че Боко е канибал.Нещо да кажеш по въпроса,Рашков?Май си фантазьор,позьор и маша.
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ршков , кога ще покажеш папката дето размятваше.Чакаме.
22
0
 
17
 
! Отговори
помогнете преди 2 години
Бойко Рашков рекетира и трупа пари не може да подържа 19-те имота.