Допълнителните машини били за сервизна дейност

"На 11 юли бяха най-честните избори за последните 13 века в България", смята Веселин Тодоров
9 ное 2021 09:09, Ния Христова
80
"Сиела Норма" е поръчала допълнителните 228 машини за собствени нужди. Това обясняват от фирмата доставчик. 
 
"Тези машини тръгват от другия край на света и заради това не е толкова лесно да се каже в колко часа и кога ще пристигнат. Ние научихме, че са на летище София, когато разбраха и прокуратурата, и ЦИК. Те са със същата цел, както и тези 228 машини. Те са собственост на "Смарт матик", а не на "Сиела". "Сиела" е платила всички митни сборове и ДДС, и вероятно може да стане собственик, но това е въпрос на уточняване. Основната им цел е за сервизна дейност. Ние искаме, когато ни поръчат ремонт подари дефект в някаква машина или замяна, да имаме наличност да осигурим машина", каза директорът на "Сиела Норма" Веселин Тодоров пред Bulgaria ON AIR.
 
"Тези 150 машини, съгласувано с прокуратурата и ДАНС, ще бъдат разтоварени на "Сиела" днес. Надявам се, че и първите 228 машини ще ги приберем от склада. Ненужен шум. Проблемът тръгна от това, че ние сме направили максимални усилия да оптимизиране транспорта и заради това сме ги транспортирали заедно с 1600-те машини за ЦИК. И това е очевидно от търга за доставката на тези машини, ние се конкурирахме по цена. Машините, които ние доставяме и другите кандидати щяха да доставят, са едни и същи, произведени от същия производител", добави Тодоров.
 
"Ние дадохме 90 000 лв. по-ниска цена. Така че машините са доставени в България по-най-евтиния начин. Защо ЦИК нареди да ги разтоварим в склада с другите машини? Не знам, но ние отказахме да изпълним това нареждане. Машините са отвън и са под охрана, което е важно и правилно. Те не са смесени с другите машини и няма никакъв риск за изборния процес. Ние сме най-заинтересована на този свят фирма да има честни и прозрачни избори. От 8 години се занимаваме с това и сме единствената фирма в България, която се е занимавала с машинно гласуване", подчерта директорът на "Сиела Норма".
 
Според него на 11 юли са били най-честните избори за последните 13 века в България.
 
"Дали сме на ЦИК серийните номера на машините, колко на брой са, как са транспортирани. Със сигурност няма нарушения. Машините гарантират много повече степени на сигурност, отколкото каквато и да е друга система. Софтуерът е много подробно изследван от 3 организации. Те могат да се отключват единствено със смарт карти, произведени от държавната фирма "Информационно обслужване", допълни Веселин Тодоров.
 
Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
14
 
! Отговори
Басси УдобнотУ преди 2 години
Купуването на сиггански гласове стана безсмислено и отива в историята с тези прекрасни машини. Вместо да организираш купуване на гласове и да раздаваш стотици хиляди на разни барони от маалата и да поръчваш тонове кибапчИта и кифтета .... купуваш тайно 200-300 машини, наемаш 2-3 компютърно грамотни момчета и... Коригираните на "сервизните" машини данни ПО НИЩО НЯМА ДА СЕ ОТЛИЧАВАТ от реалните данни взети от машините поставени в Избирателните секции .... после само заменяш данните И ГОТОВОООО...
37
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Резервните машини не са за резервни части , а да се смени развалената машина за да я транспортират до сервиз. Ако се развали машина по време на изборите нали всички ще ревнат че е саботаж на Радев. Затова се купуват резервни машини. Всяка голяма компания си държи техника на склад.
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли кой да влезе в склада с един флекс и да ги направи на части? Нали за части им трябват...
35
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Галъп затова ли даваше за Радев 47,6%, защото си мислиха, че ще манипулират резултата с тези 228 машини + още 150. А може и още машини да има нищо не се знае.
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне да можеха да лъжат като хората! Нямаше да е толкова обидно! А те са толкова некадърни, че дори свястна лъжа не могат да измислят, за да прикрият далаверите си! И ние трябва да се правим, че им вярваме на тия ***?
33
3
 
13
 
! Отговори
ГОЛЕМ ЦИРК преди 2 години
ОБЯСНЕНИЯ, РАЗЯСНЕНИ И РАЗСЪЖДЕНИЯ НА ГОСПОДИНА БЯХА ЖАЛКИ И ПЛОСКИ- ПОРЕДНАТА МАНИПУЛАЦИЯ И ЛЪЖА С ЕТО ТИЯ МАШИНИ НА ВЕНЕЦУЕЛСКАТА ВЕЛИКА ДЕМОКРАЦИЯ- РАДЕВИТЕ МАШИНИ СА ТОЛКОВА ДЕМОКРАТИЧНИ КОЛКОТО ВЕЛИКАТА ВЕНЕЦУЕЛСКА ДЕМОКРАЦИЯ.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ам хубаво, тогава да ги разглобят на части и да ги съхраняват така.
31
2
 
7
 
! Отговори
Рашков преди 2 години
Не се притеснявайте Мая Костинбродска ги охранява сигурно.
30
2
 
10
 
! Отговори
Да бе, преди 2 години
Всички верваме! На 11 юли били "най-честните"избори в историята! Та нали сте "заинтересована" страна! И кое се фалшифицира по-лесно, хартиени бюлетини, или флашка! След един-два избора тези машини ще бъдат премахнати, така че може и да е...ден година храни!
29
1
 
12
 
! Отговори
Ям домати с колците преди 2 години
За сервизна дейност не се ли поръчват части а не цели машини . ... и защо тази поръчка беше тайна ,за разлика от поръчката на останалите машини за които даже медиите съобщаваха месеци преди заявката им.... Впрочем, не се ли отказаха всички страни с развита демокрация в цяла Европа от машинното гласуване поради лесното манишпулиране на избирателския вот ? Аууу, колко съм Гл0пав... Ами всичко това е за да могат "нашите" да спечелят по-лесно. Хайде, Хаирлия да им е ... и наслука.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този чичо, като каже добър ден, гледам къде е слънцето.
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи аз си купих три мерцедеса от магазина. Един за мен, един за жена ми и един за части. Ако някой се развали, от третия сваляме частите. Така е най - демократично. Какво ще го занимавам аз производителя с гаранция маранция, или да мъча сервиза. Нищо че продават и резервни части, що трябва да се занимавам. Друго си е да си свалиш една оригинална част от чисто новия мерцедес, нали за части съм си го взел все пак. Ей , акъл за две магарета сламата да разделят нямат, искат държава да управляват.
26
3
 
4
 
! Отговори
До ?!? преди 2 години
Главчо , елементарни познания нямаш , точно като тиквата . Според митническите правила стоката не е на Сиела , докато не плати дължимите митни сборове .Има еднонещо което се нарича ИНКОТЕРМС и там регламентирани франкирофките , ама шушумиги като тем няма как да го знаят това
25
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквито и простотии до изборите да измисли вожда,нито ще има негов президент,нито ще състави правителство.
24
3
 
7
 
! Отговори
Реалността преди 2 години
Прието е под натиска на другите....защото ако се съпротивляваха щяхте да ги обвинявате в друго!!! Съгласиха се и имаше избори и с хартия и с машини!!!!!!!На които НАРОДА показа с голям процент, че предпочита с хартия и не вярва на машините!!!!!!!! Та кой стой зад машините и не дава да се брой контролно...КОЙ??????
23
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много елементарни бокови номера.Тоя го бива само за лъжи,кражби и саботажи.
22
3
 
8
 
! Отговори
?!? преди 2 години
1. Не можеш да правиш ремонт с машини който не са твой.2. Не можеш ти да складираш машини който не са твой.3. МВР и държавата не могат да охраняват машини, който не влизат в поръчката.4. След като тези машини не са на Сиела кой ги е освободил от митницата все някой се е представил за собственик и е платил ДДС кой е? 5. В доставените машини до момента в поръчката трябва да има предвидени за ремонт и подръжка, защо са доставени още? Защо лъжете?
21
7
 
8
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
Договора с тази фирма беше подписан от Борисов още преди изборите през пролета , това са фактите .Машини имаше и при гласуването през април .
20
12
 
7
 
! Отговори
апах преди 2 години
До всички герберасти, машините на Мадуро и Сиела са избрани от ЦИК назначена от Борисов. Четете го бавно, за да го асимилирате, ако пак не успеете, се обърнете към някой да ви го разтълкува. Така че не вменявайте вина на Радев за избора на фирма доставчик и машините. Също така, гласуването да е с машини пак е прието от ГЕРБ в предишно НС.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
tozi e brat na Ivan Todorov, Kunevia. Vervaite mu