Шефовете на отбраната от Централна Европа са в София

Годишната конференция се провежда днес и утре
17 ное 2021 19:05, Анисия Иванова
47
Шефовете на отбраната от Централна Европа са в София
Снимка: МО

Годишната конференция на началниците на отбраната на държавите от Централна Европа се провежда в София днес и утре, съобщиха от Министерството на отбраната.

За участие в заседанието в България е пристигнал генерал Тод Уолтърс - командващ на Европейското командване на САЩ, което е съорганизатор на форума.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов посреща своите колеги от Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Хърватия и Чехия, както и генерал-адютантите от Националната гвардия на САЩ от щатите, които са техни партньори - Алабама, Илинойс, Индиана, Колорадо, Минесота, Небраска, Охайо, Тексас и Тенеси.

От българското военно ведомство информират, че форумът разглежда въпроси, свързани с основните предизвикателства в регионален мащаб в областта на сигурността и в контекста на последните промени в обстановката на сигурност в Европа, както и бъдещи възможности за предприемането на колективни усилия за тяхното преодоляване и за задълбочаване на конструктивното сътрудничество между армиите на посочените страни и САЩ.

В първия ден от конференцията се е състояла сесия с участието на главните сержанти на европейските държави участнички, на Европейското командване на САЩ и на партньорите от Националната гвардия на САЩ по Програмата за партньорство. Обсъдени са въпроси по подобряването на процесите за набиране и задържане на служба на военнослужещи, с акцент върху осигуряването на ясен модел и стимули за кариерно развитие.

Дискутирани са още отговорностите и ролята на сержантския състав като бъдещи лидери и съветници на командирите, като акцентът е бил поставен върху развитието на всеки войник чрез адекватна система за заплащане, еквивалентна на цялостен принос и отговорности.

Изграждането и поддържането на взаимно доверие и комуникация между сержанти на командни длъжности и командири също е било обект на обсъждане. Участниците във форума са се спрели и на темата за изграждането на професионална и базирана на доктринални документи образователна система, която да подготвя компетентни и способни войници.

Сесията е завършила с постигането на консенсус от участниците по конкретни предложения за подобряване на развитието на сержантския състав, които ще бъдат отправени към началниците на отбраната и генерал-адютантите за разглеждане в рамките на утрешното им съвместно заседание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навсякъде генерали, джипки, самолети, машини. Вие демократични избори ли правите или военен парад на Червения площад?
13
6
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Винкeл, не энам кво прай Бoкo у Перник?! Ама энам, че е eднокнижник, нeгpaмoтен и не энае дори български...според повечето. Но само не энам, как eднoкнижника всеки месец се срещаше с европейски и световни лидери? А нашиот учен преэиденг Румен, владеещ английски и немски, с никой не се срещна эа 5 години!!!
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С дълъг стаж по маси и веселби съм, лични , служебни,светски, църковни и съм сядал с какви ли не хора- но който не е бил на банкет с военни ,не знае какво е истинска веселба и моабет!
11
6
 
6
 
! Отговори
Terror in BG преди 2 години
България тайно е въвела извънсъдебно Смъртно наказание!Мутри на Борисов убиват безнаказано!
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дваиата тъмнокожи, той и тя, не са наши. Другите май също. За какво говорим?
9
3
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Беги бе винкeл, Горна Малина я потопих още преэ 2005г
8
6
 
5
 
! Отговори
Аушвиц в Перник преди 2 години
В България се изтезават хора в лагери на смъртта в Перник и в района на Горна Малина!
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее цар Радо Шишарката, автократор на всички чалгари, канадци и натовски шапкари! Слава на царство Чалгария, световна империя на глупотията и неоколониализма!
6
5
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
До 1....Защото "генерал" Борисов ходеше лично при тях, вэемаше еврата и се прибираше. Сега Радев ги чака да му донесат на крак парата, ама наесен, ще гледате и умувате само!!
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С това показват еднозначно че са зад Радев и новата формация. ГЕРБ и ДПС да внимават в картинката
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
баба мара да проучи от колко време е планирана "седенката", вместо да клюка на портата.
3
2
 
7
 
! Отговори
Една рота шапкари преди 2 години
на гости на наште шапкаре;)))
2
2
 
4
 
! Отговори
Blitzkrieg преди 2 години
Само с конференции не става, трябва и акъл.
1
4
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
и защо си правят седенката точно преди балотажа пак са измислили някаквапрос-то-тия