Даниел Лорер потвърди - той ще е кандидатът за външен министър

В ПП обсъждали бъдещи министри, но това били само идеи
18 ное 2021 10:08, Елка Василева
329
Даниел Лорер потвърди - той ще е кандидатът за външен министър
Снимка: архив, БГНЕС

„Направихме първата совалка. Първата стъпка е направена. Имаме усещане за скромност и обраност както в нашия отбор, така и в нашите бъдещи коалиционни партньори. Това отваря перспективи“, заяви Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“ пред бтв по повод на преговорите на неговата политическа сила с „Демократична България”, БСП и „Има такъв народ“ за съставяне на правителство.

Преговорите ще бъдат открити и ще се излъчват онлайн, за да има пълна прозрачност, каза политикът от „Продължаваме промяната“.

Още по темата

„Нашата надежда е това да се случи от средата на другата седмица. Всяка една отстраните подготвя отборите, които ще преговарят“, каза Лорер.

По думите му „не сме чули никой (от тези партии) да се противопоставя Кирил Петков да е премиер“.

Лорер каза, че в „Продължаваме промяната“ са обсъждали имена на министри и никога не са го крили както за номинацията на Николай Събев за транспортен министър, така и за неговата собствена кандидатура за оглавяване на министерството на външните работи, което Кирил Петков е споделил в негово интервю.

Но „това са само идеи“ и предстоят преговори с другите политически сили за сформирането на кабинет, каза Лорер.

Водени са и разговори със служебния министър на образованието проф. Николай Денков да запази поста си и в бъдещото правителство и „той се отнася със симпатия към идеята“.

Що се отнася дали са обсъждали имена на министри от партиите, с които преговарят и ще оглави ли например Христо Иванов правосъдното министерство, Лорер подчерта: „Не ни се иска да раздаваме министерства и да започнем работа преди да се съгласим какво правим по отделните теми“.

„Ще променим коалиционната култура в България. Ще подпишем коалиционно споразумение с много голямо количество детайли какво смятаме да правим, за да са наясно всички“, каза политикът от „Продължаваме промяната“.

„Проблемите пред България са сериозни и ще намерим консенсус, за да е спокоен българският гражданин“, каза Лорер.

Според него излизането от корупционното блато и провеждането на реформите са основата за намиране на съгласие между политически сили като БСП и "Демократична България", които принципно на различни позиции.

Лорер отрече от "Продължаваме промяната" да са привличани структури на БСП, но отбеляза, че партията му е привлякла гласове от другите политически сили на протеста.

„Продължаваме промяната" е центристка партия. Именно това означава десни политики за постигане на леви цели. Центърът може да привлича гласове и от двете страни на политическия спектър“, каза Лорер.

За своя политически път Лорер сподели, че е бил член на социалистическото движение в Израел и според него 'модерното ляво се приближава към модерното дясно" особено в подкрепата за пазарната икономика.

Лорер коментира и обвиненията, направени от политика от ИТН Любомир Каримански към него за конфликт на интереси заради факта, че съпругата му е била заместник-министър на финансите при Асен Василев, а той е работел с програма "Джереми" на ЕС за подпомагане на малки и средни предприятия.

По думите му има разминаване във времето, което Каримански не забелязва и няма реален конфликт на интереси, още повече, че Фондът на фондовете няма нищо общо с програма "Джереми".

Както обвиненията на Каримански към него, така и тези на Тошко Йорданов от ИТН към Асен Василев не би трябвало да повлияят на преговорите за сформиране на правителство, защото тези неща остават "в личностната плоскост" и "там ще се произнесе съдът".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво става тука бе, българи няма ли в тая държава?!
156
0
 
8
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Така. Благодарение на някои от тук пишещите разбрахме че: Радев е сложен от руснаците и затова назначава *** във власта. Те ще продадат държавата на американците и ще закрият АЕЦ, който са построили руснаците.Русия има интерес Македония да влезе в ЕС а българите да се избият с ваксините.
155
4
 
24
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Сега, след като маските паднаха, нито един нормален човек с българско самосъзнание не би трябвало да гласува за родоизменникът Румен Радев, а само и единствено ПРОТИВ него! Дори това да означава да трябва да се гласува за шушумигатa Герджиков! Въпросът вероятно е на живот и смърт!
154
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те Макетата го знаеха преди нас.Как стана ,кой го назначава?Чии интереси ще защитава?
153
0
 
15
 
! Отговори
999 преди 2 години
Големите империи - Сащ, Русия и Турция НИКОГА НЕ СА ИСКАЛИ И НЯМА ДА ПОЗВОЛЯТ САМОСТОЯТЕЛНА НАЦИОНАЛНА ПОЛИТИКА НА ЗЛАТНАТА ХАПКА БЪРГАРИЯ! СЪЕДИНЕНИЕТО Е ВРЪХ В НАШАТА ИСТОРИЯ ВЪПРЕКИ ВСИЧКИ ВЕЛИКИ СИЛИ. И ДОТАМ!
152
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така водят разговори с Денков без да са съгласували с другите в коалицията? Или уговорката е другите само да гласуват както им кажат и да нямат мнение?
151
0
 
13
 
! Отговори
Боил преди 2 години
Нещо ми мерише на аферата БГА Балкан,един министерски пост и след това фалит на хубавата ни Държава ,търг и в него участват Турция,РСМ,Румъния,Сърбия,Гърция защото винаги сме били трън в очите на тези наши"приятели и съюзници"Настана време разделно
150
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно е че Лорет е умен човек.
149
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Шаши "Не мисля, че трябва даже да се обръщаш към мен. Винаги съм казвал, че не ме интересува политиката. За мен при ГЕРБ си беше добре." Само че аз си те спомням с прокумунистическите призиви, тъй че някой поне си спомня. За останалото се вижда добре в поведението ти: шом не можеш да помогнеш на Радев, не му пречиш. КАто ДПС, които ще "гласуват по съвест". И така. А ако не се интересуваше от политика нямаше да си тук и да коментираш на политически теми.
148
0
 
19
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
Ще повярвате ли на един евреин? Ако не знаете, да ви кажа, че, например, основният девиз в работата на Мосад е "Измама".
147
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно макето не е толкоз глупав човек и като им е прегледал кадрите на ПП, се е досетил кой ще е кандидат външен министър.Дотук добре!Явно е ,че е умен човек. Остава да ползва ума си за да защити националната ни кауза.
146
1
 
9
 
! Отговори
Поли от Симитли преди 2 години
Абей,верно ли че на Спеца му бил 24 см. и Кокорчо го либел повеке от леба???
145
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не гласувате за националистически партии така се получава ..
144
1
 
22
 
! Отговори
Любопитков преди 2 години
А прокуратурата кога ще заведе дело срещу Киру Главътъ за попълване документ с невярно съдържание...или това е цената на оцеляването на плъха Гешев???
143
0
 
20
 
! Отговори
Цццц преди 2 години
Предстои ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ НА БГ КЪМ МАКЕДОНИЯ! ЧЕСТИТО НА УВЯХНАЛИТЕ БЪЛГАРИ! ВИЖТЕ КОГО ИЗБРАХТЕ - ИЛИ ВИ ГО НАТРЕСОХА ПО- ВЕРОЯТНО!
142
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 154 'Струва ми се че ПП не е дългосрочен проект. Тук са с точна програма, после взимат каквото са изработили и се връщат там откъде са дошли. Май най-добре и ние да си потърсим други родини, че то да си българин е голяма смешка!" Че то това се вижда отдалеч. Те ще свършат мръсните поръчки на Кремъл, след което ще се разтурят, а Фигуранта ще поеме оттам нататък като цялата отговорност ще прехвърли върху тях (и тези, които са ги избирали).
141
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е опитът на Г-н Лорер в международните отношения, освен че е работил и живял в чужбина?
140
0
 
12
 
! Отговори
ИЗБОРДЖИЯ преди 2 години
ДПС имат 87 740 гласа, този път обаче не се тръби ЧЕ ПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ ЗАД ГРАНИЦА, защото миналият път гръмогласно обявяваха, КОЙ печели гласовете от вън
139
3
 
34
 
! Отговори
Поредният мошеник преди 2 години
Усмихнатите Мошеници и лъжци Кирчо, Асенчо и Радев ще разкажат играта на наивните българи !
138
1
 
21
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Сега ще махнат и Корнито, защото тя е ПРОТИВ авансите на КП и Лорер за макетата. Исторически момент за БГ!