Кабинет ще има след експертни разговори по 18 точки, започват на 23 ноември

Първо готвят приоритетите – транспорт, енергетика, образование...
340
Кабинет ще има след експертни разговори по 18 точки, започват на 23 ноември
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Експертните разговори за съставяне на правителство започват на 23 ноември. Първата тема е Енергетика, съобщи  БТА ато се позова на участници в разговорите.

Според предварителния график, са предвидени по две срещи на ден - от 10.00 ч. и от 15.00 ч.

В експертните групи за изработване на програма на правителство ще участват по трима души от всяка страна, информира по-рано днес във Фейсбук председателят на БСП Корнелия Нинова след поредна среща с лидера на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Още по темата

Групите ще са 18, по теми: Енергетика, Икономика, Транспорт, Правосъдие, Здравеопазване, Образование, Електронно правителство, Земеделие, Вътрешна сигурност, Екология, Регионално развитие, Култура, Труд и Социални грижи, Туризъм, Национална сигурност, Спорт, Финанси и Международни отношения.

Преди дни от първата политическа сила обявиха своите предложения за проектокабинета - Кирил Петков за премиер и Асен Василев за финансов министър.

На този етап не се обсъждали имена на министри, първо ще се разговаря по приоритети, казаха днес за БТА от "Продължаваме промяната".

От "Демократична България" също заявиха, че конкретни имена за министри от тяхната коалиция до момента не са били дискутирани.

В публичното пространство вече се завъртяха имена на бъдещи министри - например на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов за правосъден министър, както и на Ива Митева от "Има такъв народ" за председател на Народното събрание.

Във вторник след разговори с представители на "Има такъв народ", "БСП за България" и "Демократична България", Кирил Петков каза, че всяка една от политическите сили ще даде своите най-добри специалисти по политиките, те ще бъдат обсъдени на съвместни срещи между всички участници, а не на отделни. Целта е накрая да излезем с обща управленска програма, обясни той.

Петков каза, че срещите ще бъдат излъчвани онлайн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
2
 
8
 
! Отговори
До Радев мачка преди 2 години
Човекът, който цяла нощ не се е спрял да пише неграмотни коментари без съдържание от сорта, орива орталъка, мачка Радев и т.н, да го попитам, нямаш ли жена, която да те прегърне и да те успокои? Какво ти става? Не спиш добре.
121
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ е втора политическа сила и незаобиколим фактор в българската политика. Политици, които обещават да изчегъртат ГЕРБ и да уволняват няма да имат дълъг живот. Апропо, къде са им политиките, от Христо Иванов, човекът на Маджо , един провален министър и юрист, чухме само бла, бла бла.
120
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Образования млад Ганнню го минаха експертно с 200. Най-лошото тепърва предстои, но после да не кажете, че не сме ви казали. Ще ги гоните с камъни след година или две, запомнете.
119
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Раздаването на постове и порции се га се нарича, "обсъждане на политики".
118
3
 
16
 
! Отговори
Гореща новина преди 2 години
Един път измамник винаги измамник ! А тоя с МАЧКААААА да внимава да не бъде смачкан...простака си остава *** за цял живот !
117
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
334 За подобни лъжиприматите, фенове на харвардските тарикати, трябва да бъдат съдени.
116
1
 
7
 
! Отговори
5 минутката и на преди 2 години
тези ремсисти вече тече.
115
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да разберат, че имат не повече от месец гратисен период ... ако до месец не направят нищо, следва оплюване, поругаване и на бунището на историята. Трябва да бързат !
114
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Възраждане Незнам кои сте ама е време Копейкин да си вземе рублите и да се изнася от България
113
10
 
3
 
! Отговори
Възраждане преди 2 години
Ние сме Възраждане, ние сме на линия и искаме благо за всички българи, не на миграцията, не на ромските безчинства и турските гласове от Анадола, време е за Възраждане!
112
10
 
2
 
! Отговори
Възраждане преди 2 години
Възраждане е българската ФИДЕС на Орбан. На първо място е България и грижата за българина, нов прочит на приватизация, концесии,наеми и преразглеждане на всички договори по тях, ВЪЗРАЖДАНЕ, ВРЕМЕ Е
111
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кабинет ще има ако каже Суверенът.
110
6
 
13
 
! Отговори
Смях в залата! преди 2 години
Тези младоци наивни ли са или се правят? Наистина ли са ***? Наистина ли не виждат как Радев иска да докара Червената армия в България? Настина ли не помирисват игрите на Елена Йончева? Може би дядовците им са от бившата Държавна сигурност? Кьорави ли са за агент Рашков? Колко гафа направи Радев - дава лъжливи надежди на Македония, скара ни с Украйна, където живеят много българи, на път е да направи сериозен конфликт с Турия и ЕС. Ще започне ли да ни обстрелва от самолет, ако загуби?
109
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако промяна се прави година и половина - здраве му кажи... Гонят се мутри, абе то чудесии.
108
0
 
8
 
! Отговори
ясна система преди 2 години
айде на опашката за постове ! пирамидата се издига не виждате ли ? народа ше плаща на зелено за обещания на фигуранта и кирчо за по добър живот .
107
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете рекламата с Петков очите ,че плаши децата
106
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, опомнете се! Будалкат ни!
105
0
 
10
 
! Отговори
Даниел Лорер преди 2 години
Ще продам и майка си за 30 сребърника! За 31 продавам 1300 години история барабар с Пиринския край!
104
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво става с космонавтите на Трифонов? Вече са в безтегловност.
103
5
 
5
 
! Отговори
Крим е руски преди 2 години
Въпросът е затворен. Путин такъв шамар ви отпука с Крим, че още ви святка пред очите! Продължавай да се пениш. Крим е руски!