От "Дондуков" 2: В момента Крим се контролира от Русия, юридически е Украйна

Държавният глава изразил загриженост от това фактическо положение
Обновена: 22 ное 2021 17:40 | 22 ное 2021 16:45, Камелия Цветанова
245
От "Дондуков" 2: В момента Крим се контролира от Русия, юридически е Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От прессекретариата на президента Румен Радев изпратиха позиция във връзка с думите на държавния глава от предизборния дебат на 18 ноември 2021 г. относно позицията му по въпроса за Крим.

Още по темата
"Държавният глава Румен Радев нееднократно е заявявал, че анексирането на Крим е в нарушение на международното право. Това е ясно изразена позиция на Република България във всички международни организации.

От юридическа гледна точка Крим принадлежи на Украйна и страната ни е заявила многократно подкрепата си за нейния суверенитет и териториална цялост. Същевременно, както президентът Румен Радев подчерта в предизборния дебат, "в момента" Крим се контролира от Русия и е повече от ясно, че този проблем не може да се реши по силов път. Неведнъж, както и на дебата, държавният глава е изразявал загриженост от това фактическо положение, което води до напрежение в международните отношения и особено в Черноморския регион, който има пряко отношение към сигурността на България и нейните съюзници", посочва в позицията прессекретариатът.
 
"Президентът многократно е споделял опасения от възможна ескалация на напрежение в региона и по специално в Източна Украйна и е призовавал за предприемане на адекватни мерки за укрепване на доверието и диалога, които да доведат до намаляване на конфронтацията и създаване на предпоставки за намиране на мирно решение на конфликта", допълват от "Дондуков" 2.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Веселинъ 7112136860 - Ти си гадно инсиунатурче и заслужаваш всичките щамари, котио ще изядеш.
196
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера защо не си гледаме наща държава, какво значение има Крим на кого е или пък Косово. Това мен не ме интересува
195
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След Турция, Тусия е най-голямото зло.
194
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 219 - Рака. Аз ако бях, щях да дам ултиматом на всички турси в Европа - ставайте европейски граждани и забравяйте за турското или - маааарш у търцийта. А оосле щях да струоак ВСИЧКИ страни войските на граництуе с Турция. Да орекъсна ВСЯКАКВИ контякит и да ги сотавя, да униргат от глад.
193
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крим е под руски контрол, а брюкселските зелки са жалки. Един Ердоган ги направи смешни, другарката Фондер *** стои като нас рана, а рицарят-европеец седи на стола и не знае да каже две думи. А иначе да зяят празни лозунги без покритие, немат расни.
192
5
 
5
 
! Отговори
ТРОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 2 години
Искам да попитам Бойко защо три пъти не смя да се кандидатира за президент? Дали защото си знае че при мажоритарните избори за президент не вървят патеричити партии последната е С-Лафчу...
191
1
 
4
 
! Отговори
до 214 преди 2 години
Вярно е, ако Радев беше пич щеше да го каже това, ама това означава да ни скара едновременно с Русия и Украйна.
190
4
 
8
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Паднало е голямо извиване на ръце-вкупом от едно посолство,от един департамент ,от Брюксел и т.н.Даже може да си представивим как с посиняли от ярост лица крещят и дърпат Радев!Така се прави демокрация!
189
9
 
7
 
! Отговори
Reptile преди 2 години
Крим е руски, България е турска... такива ми-ти работи стават по тези земи!
188
11
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Позицията на Президента е обективна,точна и ясна. Към нея обаче трябва да бъде добавено, че Крим е и историческа Българска земя. Или Кан Кубрат не заслужава едно наше уважение.
187
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
207-*** ти лъска навсякъде във всички статии бе. много весела невеста си тая сутрин.
186
3
 
11
 
! Отговори
До 209 преди 2 години
Това ще го кажеш ли и на Путин?
185
3
 
5
 
! Отговори
до 210 преди 2 години
Абе ако не беше нахлул хан Аспарух в земите византийски тук сега щеше да бъде Гърция на две морета и на река Дунав, ама нейсе...
184
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, ако нямаше Мейдан през 14та години,никакъв Крим нямаше да се отдели.Аконебяха по лани Укеретата приели закона за забрана на руския език никакви 500 000 ДНР и ЛНР нямаше да кандидатстват и получат руски паспорти.То май в Москва серьозно обмислят да провъзгласят Порошенко за Национален Руски Герой защото Руснаците се бяха останали без земя и пристанища в Черно Море.Сега имат цяяял целеничък Кримски полуостров с работливо и образовано руско население. Порошено-русофоба предаде Крим на Русия.
183
6
 
14
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Крим е част от Кубратова България и се изумявам,че никой политик не защитава достойнството на Българската историчност. Що се отнася до украинците,не би било зле да поемат официално отговорност за вандализираният паметник на Кан Кубрат. В Украина съвсем се фашизираха. За украинците май са по-важни турци и американски евреи от Българи. Безобразие!
182
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже, обаче, защото! Догодина Сандански е македонски! Е, после че се поправиме ако требва! Зависи!
181
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубавото при Радев е, че не е пушач. Не може да закрепи цигара на ухото.
180
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много му се удават гафовете на тоя! Започвам да си мисля че сценаристите му са същите като на Славчо. Помните ли космическата програма? Един мъжки и една женска българи, и един мажки маке! Не са ли перверзни?
179
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре замълчи! Достатъчно ...звездички.... изяде!
178
1
 
16
 
! Отговори
Тоя преди 2 години
Прави гаф след гаф, тепърва ще ги гледаме още по-големи !