Ще има ли коалиция? Преговорите започнаха - гледайте на живо

Обновена: 23 ное 2021 11:12 | 23 ное 2021 10:50, Александър Попов
130
Ще има ли коалиция? Преговорите започнаха - гледайте на живо

"Продължаваме промяната", която спечели парламентарните избори, започна днес експертни разговори по ключови политики с цел изработване на коалиционно споразумение за бъдещ кабинет. Те ще продължат до събота - 27 ноември.

На дискусиите ще присъстват по трима експерти само от четирите формации „Продължаваме Промяната“, БСП, ИТН и ДБ. Общо 18 са темите, които ще бъдат на масата на преговорите.

Първите две теми, по които дискусиите започнаха и се провеждат паралелно, са енергетика и икономика.

Огромна част от точките са общи и веднага могат да залегнат в общата програма, каза в дискусията по икономика съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Няма значение кой каквои места има в парламента, всички ще имаме едно и също време в дискусията, каза Петков. По думите му целта е създаване на работещо правителство, с което България да се гордее и в което да няма "наши и ваши хора".

Срещата на тема енергетика започна с минута в памет на жертвите в катастрофата на пътнически автобус с македонска регистрация, който се запали на автомагистрала "Струма" и 46 души загинаха.

Асен Василев от "Продължаваме промяната" предложи да се чуят всички виждания на експертите в сектора.

"Целта е България да има максимално независима енергийна база - т.е. с български енергоизточници", изтъкна Василев. По думите му тази енергийна база трябва да бъде устойчива и да може да посрещне зимния пик. Третият принцип е тази енергийна база да дойде на възможно най-ниска цена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
25
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Приготвил съм дряновицата, винкела и мачетето. Да не се ококорите за последно? Тук не ви е Австрия! Когато по тези земи са се рязали глави, западнала Европа не е била запланувана.
16
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли да ги отложат с 2-3 дена, при тая трагедия от световен мащаб нашите седнали да преговарят за правителство, нехаят за обикновенните хора, ламтят за власт и пари, обикновенни жалки мижитурки.
15
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото искат да правят. Обаче само някой от тях да спомене "задължителна ваксинация" в БГ и ще му стане много интересно ! Няма да смогне да си събере дрънкулките от кабинета!
14
1
 
21
 
! Отговори
пламена орешарска преди 2 години
ДА РАЗВАЛЯМЕ СЕДЕНКАТА,А?
13
6
 
30
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Ще има, да... избори след 3 месеца. Друго няма какво да постигнат тия от Пълен Провал.
12
9
 
32
 
! Отговори
РАДЕВАТА ХУНТА преди 2 години
ПРАВИТЕЛСТВО НЯМА ДА ИМА- РАЗИГРАВАТ СЕ ЦИРКОВЕ- ЩЕ СЕ ПРИЕМЕ ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИЯТ БЮДЖЕТ, СЛЕДВАТ МЕСЕЦИ НА ДЖАВКАНЕ- ТУК ИМА ТУКА НЕМА ЗА ДА СИ ПОЛУЧАТ ЗАПЛАТИТЕ И ПОСЛЕ КОЙ ОТ КЪДЕЙ, ЧАКАТ НИ НОВА ПОРЕДИЦА ОТ ИЗБОРИ, ДО ПЪЛНОТО СЪСИПВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА- ЕТО ТОВА ПРАВИ РАДЕВАТА ХУНТА.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО КЛЮЧОВИ ПОЛИТИКИ...ИМА БЮДЖЕТ(ПАРИ),С КОИТО ЩЕ БЪДАТ ИЗПЪЛНЯВАНИ ТЕЗИ КЛЮЧОВИ ПОЛИТИКИ.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Матей 7:20
9
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако тези сричащите са ни експертите - Бог да пази България! Имах по-високи очаквания от подобен род Преговори. То е като преразказ на зле научен урок от слаб ученик в 9ти клас. Тъжно.
8
3
 
26
 
! Отговори
man преди 2 години
Ще има едно голямо БСП: ПП подкрепен от въздухоплавателя, ДБ със 70% подкрепа за въздухоплавателя, БСП издигнало въздухоплавателя и ИТН подкрепящо на 100% въздухоплавателя.Ще захлебят БСП и клонингите му. Добре изиграно."Комунизма си отива, спете спокойно деца" ама друг път.
7
4
 
15
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Ние не искаме правителство! Само започнаха преговорите и 55 души вече изгореха кат факли, кво остаа да стане правителство, тогава половин България ша е кат факла!
6
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСИЧКИ КРЕЩЯХА С ПЪЛНО ГЪРЛО КАК ГЕРДЖИКОВ ПОЛУЧИЛ ГЛАСОВЕ ОТ ТУРЦИЯ,А НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА ТОВА,ЧЕ ПРОФЕСОР ИСКРА БАЕВА(ОТ ЩАБА НА РУМЕН РАДЕВ)ДАДЕ ПЛОВДИВ НА ТУРЦИЯ КАТО ОПРЕДЕЛИ "СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ"ОТ 1885 Г. КАТО НЕЗАКОННА ОКУПАЦИЯ НА ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ!!!
5
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави като спечели голямо плюене имаше срещу него, а като спечели Кирил всички мълчат и се таят, дума не се казва срещу Кирил ни от медии, ни от политици, само пиар му правят. Говори се че баща му е получил куфарче от луканов. "Наше момче". 30 години се борихте за демокрация и накрая пак ви върнаха в комунизма Ами успех, щом ви влече.
4
25
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Ще има.Избори след 4 год.
3
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОФЕСОР ИСКРА БАЕВА:АКО РУСИЯ Е ОКУПАТОР В КРИМ,ТО ТОГАВА БЪЛГАРИЯ Е ОКУПАТОР В ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ(ПЛОВДИВ И БУРГАС)!!!
2
8
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ НАПЪЛНО НЕЛЕГИТИМНАТА ПАРТИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА ДЕТО НЯМА РЕАЛНО И 4% И ОБРАНИТЕ ПАРТИИ :D
1
1
 
22
 
! Отговори
Цццц преди 2 години
ТОЛКОВА ЛИ ЗА Т.Ъ.ПИЧКИ НИ МИСЛИТЕ???? !!