МС отпуска 4,2 млн. лв. за три национални научни програми

Основните им цели са привличане на наши учени за изследователска работа
Обновена: 24 ное 2021 16:17 | 24 ное 2021 16:12, Камелия Цветанова
11
МС отпуска 4,2 млн. лв. за три национални научни програми
Снимка: Dnes.bg, архив

Правителството одобри 4 200 000 лева за 2021 г. за изпълнението на три национални научни програми, одобрени през септември 2018 г.

Средствата са за изпълнение през четвъртата година на програмите „Опазване на околната среда и намаляване на риска от неблагоприятни явления и природни бедствия“, „Здравословни храни за силна биоикономика и качество на живот“ и „Иновативни нискотоксични биологично-активни средства за прецизна медицина“ (БиоАктивМед).

Целта на националните научни програми е преодоляване на фрагментацията в научноизследователската система, интеграция и консолидиране на научноизследователския потенциал, споделено използване на изградената инфраструктура, както и концентрация на финансови ресурси за решаване на важни за обществото проблеми.

Основни цели на програмите са привличане на наши учени за изследователска работа в български научни и научно-образователни институции, трансферът на знания и косвеното подобряване на качеството на висшето образование в страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
къде са парите преди 2 години
Резултат след години.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При 30 000 ученика как може бг да има 40 института.Време е да се закрият половината да не лапат от държавата и чстните клиники на самоиздръжка.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ще ги прилапат разни професори (с извинение) с връзки, пишещи проекти в области от които не разбират и другите ще им бъдат крепосни селяни. Типични примери Павлина Долашка и партийно-професорското детенце Владко Димитров (агент Чипанов).
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се отпуснат пари за добри и качествени преподаватели и да се затворят повечето от частните висши учебни заведения, защото бълват некадърници
2
4
 
12
 
! Отговори
Целта е преди 2 години
Да се усвоят едни пари.
1
5
 
7
 
! Отговори
да бе преди 2 години
Пари на вятъра