Румен Христов: ГЕРБ-СДС ще бъде конструктивна, но тежка опозиция

Той отново ще се кандидатира за лидер на СДС
28 ное 2021 20:10, Нели Христова
72
Румен Христов: ГЕРБ-СДС ще бъде конструктивна, но тежка опозиция
Снимка: БГНЕС

Председателят на СДС Румен Христов се противопостави категорично на призивите за напускане на коалицията с ГЕРБ. Пред БНТ той изтъкна, че има решение на Националния съвет за съвместно участие на парламентарните избори с ГЕРБ и споразумението между двете партии е в сила до края на съществуването на 47-ото Народно събрание.

По думите на Христов Националният изпълнителен съвет на СДС няма правомощията да решава дали партията ще е част от коалиция или не, защото подобни решения се взимат от Националния съвет.

"Ще бъдем в тази коалиция, защото нам е нашето място" - заяви Румен Христов

Той отчете, че след последните избори СДС е изпратило трима депутати в 47-ия парламент - двама от партията и един от гражданската квота. Сините са получили около 13 000 преференции.

След 6 месеца партията трябва да избере ново ръководство, защото мандатът на сегашното изтича. Румен Христов заяви, че ще се кандидатира отново за лидерския пост. Изтъкна, че е изпълнил обещанието си да върне СДС в народното събрание.

В "Говори сега" Христов каза още, че ГЕРБ-СДС ще бъде конструктивна, но тежка опозиция в 47-мия парламент. Биха дали обаче и 100 дни толеранс на евентуалния нов кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
7
 
! Отговори
ЕВРОПЕЙЦИ.-ВИНАГИ..! преди 2 години
*** - НИКОГА...!!........ ПРЕДАТЕЛИ - НИКОГА...!!
35
2
 
11
 
! Отговори
За един приятел пита преди 2 години
СДС що не се яви самостоятелно избори, па после да се вземат с тикво4а в парламента.
34
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Седесарите да стават на бунт срещу герберските колаборационисти в СДС.
33
4
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Румен Христов-верният *** на ББ отива в канала заедно с господаря си.
32
14
 
7
 
! Отговори
Руми, не се оплаквай преди 2 години
Не си представяй, че ще бъдеш само опозиция,, защото през април с Бойко ще съставите кабинет, а червените крадци ще изпратите зад решетките.
31
6
 
7
 
! Отговори
Бою Тиквочето преди 2 години
Дианче, изтриха ме, но аз пак те каня - ела да ме уважих в Банкя и да ми помогнеш за мъжките потребности. Вярвам че няма да ме предададеш и да почнеш да щракаш с фотоапарат докато хъркам.
30
2
 
6
 
! Отговори
Менчо Шаша преди 2 години
Интересно *** колко депутатски места е отпуснал на шедишету и на какъв принцип?
29
3
 
16
 
! Отговори
Румбата Христов преди 2 години
Разберете ме правилно, без бащицата Бойко ще трябва да кисна в някоя канцеларийка за 1200 кинта заплата, а сега съм депутата вземам 5 пъти повече, а и някоя длаверка ако изпадне работата отива ехе-ее-е...
28
4
 
23
 
! Отговори
Дедо Цървулан преди 2 години
Ха-ха, Бокича си взе СДС за домашни любимци , а те се вземат на сериозно.
27
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диана, писалаа си пълни глупости! Няма СДС вече. Това е едно изпразнено от смисъл ***, което върши някакви функции, които не е ясно за кого може да са полезни, но във всеки случай, не и за населението. Тези са потънали в зависимости, кражби, далавери... Нищо не могат да покажат, защото ще ги размажат с убийствени факти. Започвам да си мисля, че ОПГ ГРОБ ги взеха единствено и само за да се научат от тях на подлости, предателство на национални интереси и далавери.
26
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щели да са тежка опозиция?!? Абе вие сте файтон крадци и вредители, съсипали България, които американското посолство ви ашладиса в ОПГ ГРОБ, защото сте по-малко от минимума за партия. И колко тежка може да е една патерица или употребен памперс след като сте обслужили Тиквата и американското посолство?
25
12
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен27 Когато отвориш кутията на Пандора, никога не знаеш какво ще последва! БСП създаде и съсипа СДС, но то не само е още живо, но е и в парламента! И...представи си какво може да се очаква от това, значи...Много неприятни неща за БСП със сигурност!
24
2
 
14
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Знаем опозицията на Биков Манев и Деса. Мерси
23
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще я напуснат като герб ги носи на гръб в замяна на това ги използваха за демократичен имидж но хората не са абдали
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Противни и нагли хора
21
8
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен19 Не той съсипа ДПС, а Костов...Аз си мислех, че СДС вече никога няма да се възстанови, но ето го тук отново! Друг път мислете повече, когато избирате лидер. Интересно е защо в СДС сега са се появили вопли срещу Бойко?! Дали това е комформизъм или БСПарска атака отвътре - сигурно там работят агенти на БСП! Те няма да оставят такава партия без интрига!...
20
9
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Диана21 Странно, че някои хора не са съгласни с мнението ми! Кажете защо не сте съгласни, защото явно сте много зле информирани за ситуацията! Всичко, което съм написала е 100% истина и ако някой не е съгласен или е лъган и манипулиран от БСП, или нищо не е разбрал, или не му се иска да знае истината...Та...Нека видим кой крив, кой прав, значи...
19
8
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Много си проста *** Без общи приказки БСП! Кажи конкретно какво ми е много простото, че да те светна колко си *** ти, значи...Така и баба знае! Ха-ха-ха..
18
13
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Ей сатанисти Ти май нещо се поувлече, значи! Убийствата и терора у нас са програмирани и изпълнени по програмата на БСП прехода - не бъркай жертвите с изпълнителите! Нещата са различни, а когато и БСП е замесена - много, много различни!
17
1
 
10
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ТАКА, ТАКА !!! ПОВЛЕЧЕТЕ В ПРОПАСТТА И СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ , НО ДА ОТЛЕЖАВА В ЗАТВОРА !!!