Новите депутати ще заседават за първи път в петък

Тържественото заседание на 47-ото НС започва в 9 ч.
20
Новите депутати ще заседават за първи път в петък
Снимка: НС

Народните представители в 47-ото Народно събрание ще положат клетва на 3 декември. Първото заседание на новоизбрания парламент ще започне в 9.00 часа в сградата на парламента на пл. „Народно събрание“ №2 и ще бъде предавано пряко по БНТ и БНР, съобщиха от пресцентъра на НС.

Още по темата

Съгласно Конституцията (чл. 76) първото заседание на Народното събрание ще бъде открито от най-възрастния присъстващ народен представител. В 47-ото Народно събрание това е Силви Кирилов.

На първото заседание народните представители ще положат следната клетва: "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се." След полагането на клетвата народните представители ще подпишат клетвени листове.
В пленарната зала ще прозвучат химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

По традиция на първото заседание на новоизбрания парламент изявления правят представители на представените в Народното събрание партии и коалиции. След това ще бъде избран председател на 47-ото Народно събрание. Председателят ще поеме ръководството на заседанието и ще произнесе слово. Депутатите ще изберат и заместник-председателите на парламента.

На първото заседание на 47-ото Народно събрание ще присъстват президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, както и служебният премиер Стефан Янев и членовете на служебното правителство. Поканени са представители на Конституционния съд, на съдебната власт, на различни държавни институции, на дипломатическия корпус и на регистрираните в страната вероизповедания. Към предишните президенти и председатели на Народното събрание също са отправени покани да бъдат гости на първото заседание.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: заседаниепарлалемнт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двама от сценаристите итн няма да са депутати
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надяваме се че всички депутати са ваксинирани
10
0
 
1
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
А Буци ще излезе ли демонстративно от залата с неговите тикви??
9
2
 
0
 
! Отговори
ира преди 2 години
Анти ваксърите от Възраждане как ще влизат с тест ли ?да няма пак цирк като онзи луд атакис боже ще гледаме
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите хрантутници отиват на работа и жилището им е безплатно и не плащат данъци Честити Българино ще продължаваш да храниш т нар народни представители Въпросът е колко дни ще работят и колко ще си пишат че са при избирателите си
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази година биеме всички рекорди по брой на Фигуранти на глава от населението, по провеждане на избори и по смъртност от COVID-19 и неговият щам - "Радев-21" !
6
1
 
7
 
! Отговори
мими хигиенистката преди 2 години
тошиту и филипчу ако не присъстват нема да е интересно . *** мноо ме е яд че мая общата нема да е в НС и да оди боса , а и за хаджигенов/а да се разхожда из залата с ръце в джобове или да показва палец на долу . но пък ме кефи че импексова ше седи в НС като шеф и ше удря звънеца . забавно ше бъде , гарантирано от кирчо и асенчо .
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо се депутатите се кълнат в името на република България (т.е. държавата), а не в името на Народа, след като са "народни избраници" !? Нали когато държавата осъжда някой се казва: В името на Народа постановявам:...
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
браво българи, върнахме БСП. Сега всичко ще си дойде на място.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Радев, ще се запомни като президента свикал най-много народни събрания по време на управлението си.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
новите стари дупедати с Нюнюва (БСП) като председател. ДА ВИ Е ЧЕСТИТА ПРОМЯНАТА ДРОГАРИ
1
0
 
17
 
! Отговори
Ken преди 2 години
Щеше да е хубаво, ако при нарушаване на клетвата се носеше и някаква отговорност.