Лорер: Жертвите с COVID у нас са от мащабите на световна война

Българското общество беше оставено буквално да умира, заяви той
5 дек 2021 14:42, Петя Славова
325
Лорер: Жертвите с COVID у нас са от мащабите на световна война
Снимка: БГНЕС

"Българското общество беше оставено буквално да умира, изгубихме над 20 хиляди наши съграждани с COVID-епидемията, а това можеше да бъде избегнато. Можеше и ползата от ваксините да бъде обяснено по-добре. Броят на жертвите у нас е от мащабите на световна война", заяви пред БНР Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

Обществото ни не е готово за въвеждане на задължителна ваксинация, ще действаме с активно обяснение на ползите от ваксинацията. Българите са една от най-болните нации в Европа по заболеваемост от проблеми, които са могли да бъдат избегнати. Смъртността в страната е на второ място в света, това са фрапиращи данни, губим и малкото наши сънародници, които са необходими тук, за да извадим България от това блато.

Още по темата

Министърът на здравеопазването на първо място трябва да е силен, да има емпатия, да дава добри идеи, у нас все още има изключителни специалисти, които ги е грижа за страната, допълни Лорер.

В макроикономически план България е стабилна, няма проблем да се взима дългове. Ако се спрат кражбите и течовете, нашият бюджет всъщност е много добър. Много от тези кражби са направени изцяло законно - това е много тъжно. Затова е важно КПКОНПИ да има нов състав.

Българските регулатори като цяло не функционират добре, те не контролират дейностите в държавата, и КЕВР е само един от тези примери. Поради изтеклите мандати на ръководството на комисията те ще бъдат сменени, и регулаторът ще заработи в полза на гражданите, закани се Лорер.

Всички коалиционни партньори са заявили ясно желание да участват в управлението, всеки един от тях има определени теми, за които работят от години, и затова ни се струва редно те да управляват тези части от портфолиото на МС.

Служебното правителство вече премина стереотипа за правителство, то излезе в по-широка функция за разкриване на корупция, но и за предлагане на бюджет - това е отговорен акт и са длъжни да подготвят страната за следващия период, допълви Лорер.директни разговори със световните лидери, за да понижи напрежението, отбелязва още Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дилърката Урсула успя да продаде на глyпаците безполезни инжекции за стотици милиарди евро и да ти излъже да си ги инжектират в кръвта. Гениална! Илон Мъск ряпа да яде!
20
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тотална липса на здравеопазване и медицински персонал - това причината. А сега, с липсата И на образование, направо отписваме болните и слабите - естествен подбор.
19
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опаа, не трябваше да чакаме дълго докато се изясни, че Брюкселските фашисти вече имат доверени марионетки у нас. Очаквайте медицински апартейд, а по-късно(ако не ги изметем) и задължителна ваксинация.
18
6
 
41
 
! Отговори
пpeцаканите преди 2 години
Инжектираните бяха жестоко пpeцакани - хем им вкараха в кръвта течности за които не се знае нищо, хем няма никакъв ефект от тях, хем след няколко месеца сертификатите им не важат, хем се разболяват както и неинжектираните.
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умират, щото са бедни. Хайде, разрешете незабавно този отдавнашен проблем. Интелигентно, по харвардски. Чакаме.
16
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАЛИ НЯМАШЕ КОРОНАВИРУС? Нали още на 3 март 2020 Радев се провикна от Шипка, че това е шипченски щам и това било вируса на страха и предателството? А по- късно през лятото гориха маски на Орлов мост хунтата от протеста на Божков и Радев? Стремяхте се да дезинформирате хората и да ги подтиквате към заразяване,за да обвините Щаба и правителството на ГЕРБ, че не се справят. Сега как е? Справяте ли се? Всеки ден умират над 150 човека.Това са пътниците на един самолет. Всеки ден по 1 самолет трупове.
15
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-голям ръст на смъртността от Ковид, има при служебното правителство.
14
1
 
25
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Докторе,кажи нещо и за близо 2 млн.мигрирали!Друг е въпроса,още колко,ще последват примера им....
13
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствено Възраждане са адекватни и нормални в новия парламент.
12
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия вече една кола не може да произведе - чака се с години за кола, и не е сигурно какво ще ти доставят.
11
4
 
39
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
Ми я някой да вземе да я обясни "ползата" от терапиите, условно наречени "ваксини", че е все по-неразгадаема? Пак се заразяваш, пак разпространяваш болестта, пак може да боледуваш тежко, пак може да умреш? И УЖКИМ АМА НЕДОКАЗАНО И НЕДОКАЗУЕМО някои боледумали по-леко - всъщност тези, които без инжекция биха боледували "леко", след инжекция ще боледуват леко? Ама този велик "ефект" след няколко месеца също изчезва. Чакай бе нали щяхме за някаква "полза" да говорим? Къде е? Ползата? Къде е Кунчев?
10
6
 
27
 
! Отговори
световна война преди 2 години
30 години демокрация, САЩ и западно партньорство : 2 милиона жертви - по 66 хиляди умрели българи годишно. За две години "пландемия" - 28 хил починали СЪС корона вирус - тоест по 14 хил годишно.
9
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗАРАДИ РАДЕВИСТИТЕ, КЪДЕТО ПРЕЗ ТРУПОВЕ МИНАХА ПО ПЪТЯ ДО ИЗБОРИТЕ. ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!!
8
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А може би да започнем с дизинформацията, която минестерството на здраве(не)опазването разпространява на своя собствен (диз)информационен портал? За това как новите варианти се появявали от неваксинираните защото ваксинираните не боледували? За това как пробивните инфекции били изключително редки? Само по себе си няма да помогне, но толкова очевдини лъжци просто няма как да будят доверие.
7
3
 
7
 
! Отговори
Жертвите преди 2 години
С 50% повече от ВСВ.
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
още в началото трябваще във всяка област да направят по една болница само за ковид със всичките му видове специалисти ,а не да ги пръснат из всички болници и да ги лекуват преференциално за сметка на ниглежирането на всички други болни
5
16
 
13
 
! Отговори
не минава преди 2 години
Това са жертви на Румен Радев и сие.
4
14
 
4
 
! Отговори
Bulgaropitek преди 2 години
Ненков е добър вариант според мен. Под формата на виц ще убеди бушмените.
3
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленото правителство в Германия беше голяма победа за Лондон. Сега Лондон трябва да издържи само още две години, докато рухне икономиката на Германия а след нея и ЕС, и тогава британците са печелишвите от Брекзит получавайки лидерството си в Европа, но при тази ситуация не е ясно дали ще може да издържи цели две години и дали няма да рухнат заедно с Германия дори по рано.
2
39
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя и земята е кръгла ама има едни индивиди дето не вярват. За съжаление по нашите земи има много такива.