Лорер: Жертвите с COVID у нас са от мащабите на световна война

Българското общество беше оставено буквално да умира, заяви той
5 дек 2021 14:42, Петя Славова
325
Лорер: Жертвите с COVID у нас са от мащабите на световна война
Снимка: БГНЕС

"Българското общество беше оставено буквално да умира, изгубихме над 20 хиляди наши съграждани с COVID-епидемията, а това можеше да бъде избегнато. Можеше и ползата от ваксините да бъде обяснено по-добре. Броят на жертвите у нас е от мащабите на световна война", заяви пред БНР Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

Обществото ни не е готово за въвеждане на задължителна ваксинация, ще действаме с активно обяснение на ползите от ваксинацията. Българите са една от най-болните нации в Европа по заболеваемост от проблеми, които са могли да бъдат избегнати. Смъртността в страната е на второ място в света, това са фрапиращи данни, губим и малкото наши сънародници, които са необходими тук, за да извадим България от това блато.

Още по темата

Министърът на здравеопазването на първо място трябва да е силен, да има емпатия, да дава добри идеи, у нас все още има изключителни специалисти, които ги е грижа за страната, допълни Лорер.

В макроикономически план България е стабилна, няма проблем да се взима дългове. Ако се спрат кражбите и течовете, нашият бюджет всъщност е много добър. Много от тези кражби са направени изцяло законно - това е много тъжно. Затова е важно КПКОНПИ да има нов състав.

Българските регулатори като цяло не функционират добре, те не контролират дейностите в държавата, и КЕВР е само един от тези примери. Поради изтеклите мандати на ръководството на комисията те ще бъдат сменени, и регулаторът ще заработи в полза на гражданите, закани се Лорер.

Всички коалиционни партньори са заявили ясно желание да участват в управлението, всеки един от тях има определени теми, за които работят от години, и затова ни се струва редно те да управляват тези части от портфолиото на МС.

Служебното правителство вече премина стереотипа за правителство, то излезе в по-широка функция за разкриване на корупция, но и за предлагане на бюджет - това е отговорен акт и са длъжни да подготвят страната за следващия период, допълви Лорер.директни разговори със световните лидери, за да понижи напрежението, отбелязва още Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
4
 
14
 
! Отговори
До 177 преди 2 години
Те вече се ... ,но тези който гласуваха за тях ще го разберат малко по бавничко!Знаеш защо....
160
3
 
9
 
! Отговори
Барба Ганьо преди 2 години
Льоьорррррр ;) Дългоноси ......
159
3
 
11
 
! Отговори
Ти да видиш преди 2 години
Така ли бе другарю Лорер,бравос!Ти са сети!Само Румбата и другарите от служебното правителснво не са сетиха...
158
2
 
19
 
! Отговори
Моля не се оссирайте преди 2 години
Това, че спечелихте изборите, не ви дава право да се държите високомерно към народа. Хората, които гласуваха за вас, го направиха най-вече от отчаяние. И от надежда за промяна в поведението на политическия "елит". Но едно подобно изказване на някой си Лорер ни връща към добре познатия нравоучителен тон на нищоправците и тунеядците, които съсипват България от десетилетия насам. Така че бъдете малко по-скромни, за да не се окажете поредното чудо за 3 дни.
157
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Броят на жертвите у нас за последните 3 месеца у нас са повече, отколкото сме дали през втората световна война, но това не пречеше на Кацаров, Денков и банда да си раздадат медали за добро справяне, а Денков даже и ще продължи да бъде министър на фона на огромната далавера с тестове с нищожен процент на достоверност, които набута по училищата.
156
2
 
12
 
! Отговори
Прост народ преди 2 години
Спасил евреите. Сега му се отблагодарват.
155
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Можеше да бъдат избегнати, но нали взеха парите и се съгласиха да слушат геноцидните агенти на СЗО.
154
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарю Лорер-какви 20 хиляди-наближават 30 хиляди и това е официалната статистика. Дрги говорят за над 50 хиляди, което е по-реално...Само да докопате властта и ще забравите за това-вервайте ми....
153
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този даже не е българин :D
152
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 169Трият го!НапишиFreedom March 2 Brussels
151
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До колегата за Брюксел дай линк.
150
5
 
12
 
! Отговори
Леша преди 2 години
"Лорер" ..."у нас" ???!! ха-ха Лорер ...абе, я ...
149
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Относно Испанския грип се говори че е разпространяван от Американските войници, които били ваксинирани.
148
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте в тубата - в Брюксел улични боеве - излъчват на живо!!!!!
147
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Соларий ако намекваш за фалшивите сертификати това е гадно и не е решение. Моля те да се уточниш.
146
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е редно да учи малко история. Преди да прави такива сравнения, ако говори за 1-вата световна. както и последвалия испански грип след нея!
145
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко че го изтрили не разбрах какво пишеше.
144
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колегата не надценявай форума, пиши на български ако го знаеш, но ако не го знаеш пиши си както и да е за собствено успокоение. Либерални сни.
143
9
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Питаш и ти отговарям :) По добре съвсем лекичко да ти го допрат отзад без да ти го вкарват вместо карайки вируса да ти го вкарат целия и в някои случаи да те разпори :) Ако си достатъчно "ентелегентен" ще ме разбереш ... ако не продължавай с глупостите на фейса и туитър и дълбоките конспирации :) Вие намалявате със минимум 100 на ден средно.
142
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най ми е смешно, когато ваксърите с плитките мозъци кажат, че така се правило навсякъде по свето :))) Питам ги тези с една гънка в мозъка, защо требва да се боцкаме с ваксина, която не държи дори месец, ако изобщо държи, питам само :)))Също да ми обяснят какво е ПАНДЕМИЯ и ЕПИДЕМИЯ, благодарен ще им бъда :))