ГЕРБ: Депутатите богопомазани ли са и правилата не важат ли и за тях?

Или да се влиза в НС със зелен сертификат, или да отпане за всички
Обновена: 8 дек 2021 10:07 | 8 дек 2021 10:05, Камелия Цветанова
405

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ настоя НС да вземе решение или да се влиза в сградите на парламента само със зелен сертификат, или да задължи здравния министър да издаде заповед за отпадане на сертификата за всички.

Депутатите на Бойко Борисов, който този път са в опозиция, настояват парламентът спешно да обсъди двата проекта на решения, които ще внесе.

Още по темата
Според председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова вчера се е стигнало до опасния прецедент Председателският съвет да отхвърли предложението им в сградите на НС да се влиза само със зелен сертификат, антигенен тест или PCR.

"Това решение на мнозинството на промяната по своя характер има няколко последици. На първо място може би то дефинира кой в тази държава се счита за богопомазан или богоизбран, кои са тези, които не искат да спазват разпоредбите и заповедите, като че ли се намират само в тази пленарна зала", каза тя в декларация от името на ПГ на ГЕРБ.

"На второ място се доказа, че клетвата "да спазвам Конституцията и закона" вероятно за част от вас не важеше и в качеството ви на министри, а и в качеството ви на народни представители", каза тя.

Според нея става ясно, че двойният стандарт е норма за депутатите.

"Но вие показвате, че не зачитате труда на лекарите, които се борят вече две години с пандемията, скръбта на всички загубили свои близки и роднини, но и за вас човешкия живот и здравето на вашите колеги, на работещите в администрацията, журналистите,  нямат никакво значение. Как е възможно изобщо да считате, че двойните стандарти трябва да са норма – за богопомазаните и за всички останали работещи българи, които месеци наред се редяха на опашки рано сутрин, за да имат тестове, за да отидат на работните си места, за всички ученици, които сега им се налага всяка сутрин в началото на седмицата да плюят в торбички или хората, които се чудят как да си платят тестовете“, каза Атанасова.

"Това ли е новият морал в политиката? Нали само преди дни заявихте, че ще се влага нов смисъл в думата народен представител. Очевидно новият смисъл на думата е, че за депутатите ще има едни правила, за останалите българи – други", скочи още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
14
 
7
 
! Отговори
Смешници преди 2 години
До ПрограмистНай -силния президент беше Плевленлиев.Не бръснеше руснаците,Путин и не му пукаше какво ще кажат ..така наречените братя.Истински независим президент,забогатял от частен безнес,а не от държавна хранилка като сегашния никаквец.Не лижеше руски *** като Радев и беше достоен българин.Не като сегашния чехлю ..ген. Деси...Пфу...отврат .
310
4
 
4
 
! Отговори
без маска преди 2 години
На Деситу не и трябва маска. Тя си е природно маскирана, само дето силно ухае на рибешка карантия. Защо ли?
309
0
 
2
 
! Отговори
Шией преди 2 години
До програмиста. Мерси! И ти да си жив и здрав! Сега пък си съгласен. Аз едно и също просто нещо повторих няколко пъти, ти ми говориш че развивам либерални теории и философии. Прощавай че те нарекох социопат, може и да не си! Опитай се да не съдиш и принизяваш другите хора, всеки има право на живот и щастие.
308
5
 
3
 
! Отговори
уффффф преди 2 години
От снимката ли замириса на скумрия? Никулден беше вчера!
307
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
a be kuklo, герберастите богопомазани ли са та да ми закриват с рекетцорски закони фирмата с която се осигурявам.
306
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В случая ГЕРБ са прави: не може една забрана за влизане в затворени помещения да важи за цяла България, а за депутатите от 47-то НС - не.Това е поредната наглост, проявена от този състав на НС. Наглеци-депутати, опомнете се!
305
8
 
7
 
! Отговори
BG преди 2 години
Заклевам се да спазвам конституцията и ЗАКОНИТЕ на България,изречени от Радеф са пълна лъжа,тоя герой се подиграва с всички нас,надсмива се над всички,доказателство за неговата надменност ,безкруполнаст и сел*я*ния,досущ Тодор Живков.
304
1
 
3
 
! Отговори
Шией преди 2 години
Аз съм в бащинство. За белот съм на линия.
303
1
 
8
 
! Отговори
Шией преди 2 години
До програмиста. Не развивам теории, равенството пред закона е фундаментално в обществото ни. Не съм казал че сме равни във всяко отношение, но пред оня с косата сме равни, колкото и да не ти харесва. Жертвите на социопати като тебе са в пъти повече от всички вируси и болести взети накуп. Утайката на обществото.
302
0
 
2
 
! Отговори
До шией и програмист преди 2 години
Абе пичове вие работа нямате ли,безработни ли сте ,какви сте
301
3
 
2
 
! Отговори
Тодор преди 2 години
До ПрограмистАз не видях мнение от теб. Само груби нападки към хората които изказват коректни и правилни тези.
300
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПрограмистПоне мога да разсъждавам. Някой ден като порастнеш ще ме разбереш. Още си млад и наивен.
299
1
 
6
 
! Отговори
Тъжен реалист преди 2 години
До Шией "Пред закона и Господ всички човешки същества сме равни."Равни сме само пред Конституцията, според Закона на Природата сме крайни различни и неравноправни. Едни са умни и красиви, други само умни, трети само красиви, а пивечето нито едното от двете. Съдба , какво да правиш ))
298
2
 
0
 
! Отговори
Тодор преди 2 години
До ПрограмистСамият файкт че ги защитаваш говори достатъчно за това колко разбираш от политика.
297
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПрограмистКакво да ходиш. На всички избори които спечели герб беше предначертано че те ще са победителя. Организираш си избори. Печелиш си ги. Добре че беше правителството на генерал Радев за да спре шайката да печели избори и да краде иначе герб пак щяха да са първа сила.
296
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да даваме доверие на момчетата на Кирил Петков и Асен Василев щото те са единствените нормални хора които могат да помогнат Българиа да се развива Умни са раснали са в хубави училища могат да владеят икономиката и да вдигат заплатите и да пречат на гербавите да краднат
295
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРАВА Е И Е ХУБАВА
294
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПрограмистТочно с гласовете на онея от махалите твойте хора от герб управляваха и съсипаха държавата ни !!! Но дойде възмездието и скоро ще гният по затворите където им е мястото.
293
1
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 320: преди 2 години
Законите са за Всички и трябва да се почне от лесните, дребни нещица за да се стигне до ЧЕЗ, IVN, Топлата вода и странната "френска" фирмичка на изхода на Софийскта вода.
292
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ли е най-важната тема в момента за народното събрание? Попълизъм до шия. Иначе щели да бъдат конструктивна опозиция... смях в залата.